Piedāvājums
|
|
|
fakel | Datums: Pirmdiena, 08.Novembrī.2010, 17:23 | Komentāri # 2 |
Zintnieks
Komentāri: 303
Balvu ielāde ...
| super ideja !!
|
|
| |
spridzeklis27 | Datums: Pirmdiena, 08.Novembrī.2010, 17:28 | Komentāri # 3 |
Berluskoni
Komentāri: 121
Balvu ielāde ...
| ideja laba,bet es tieši konkrētu vietu ar negribētu norādit kur es ko roku,savādāk saradīsies visādi Sprancmaņi un noraks manu nogāzi!
esmu tāds kāds esmu
|
|
| |
|
fakel | Datums: Pirmdiena, 08.Novembrī.2010, 18:01 | Komentāri # 5 |
Zintnieks
Komentāri: 303
Balvu ielāde ...
| karti vaig lielāku un detalizētu. Lai var pievilkt tuvāk...
|
|
| |
|
Tottenkopf | Datums: Pirmdiena, 08.Novembrī.2010, 19:06 | Komentāri # 7 |
Balvu ielāde ...
| Mnjaaa.... tad vajag ielikt Kurzeme treknu kvadraatu robezaas no liinijas- Tukums-Jelgava un liidz jurai un ierakstiit 2WW un veel visaadi veci kraami... domaaju, ka nav lietderiiga shaada karte, jo buus taada pasha atsuciiba kaa foto konkursam... taa sakot latvieshu mentalitaate- nosleegtiiba, kuutrums un ilga neuzticeeshanaas cilveekiem... un jo vairaak Latvijaa uz reitumu pusi skataamies, jo taas iipashiibas spilgtaakas...
|
|
| |
Gollums | Datums: Pirmdiena, 08.Novembrī.2010, 22:46 | Komentāri # 8 |
Balvu ielāde ...
| Pēc idejas - ļoti apsveicama lieta būtu.Un interesanta.Un tāda ideja,starp citu bija arī pašā pirmsākumā,kad tika dibināta - Vēstures Pētnieku Biedrība - bija doma,ka katrs iesniedz aprakstu atrastajām lietām un vietām - bija doma veidot tādu kā katalogu,bet kas nebija domāts publicēšanai publiski.Taču - tā arī tas viss izčākstēja,jo apkārt valda neuzticēšanās.Un ir simtprocentīga garantija,ka līdz ko tāda informācija parādīsies,tā atradīsies burlaki,kas momentā būs klāt Tāpēc,liekas,ka diez vai izdosies šādu ideju īstenot,jo nav jēgas tik mazā kartē kaut kur iebakstīt punktu,kas neko, bez kārtīgas informācijas ,neizteiks. Visu cieņu šeit esošajiem pētniekiem un interesentiem,taču mēs katrs sargājam savas atradumu vietas cerībā vēl ko izrušināt atkārtotā piegājienā.Un izpaust varam tikai tiem,kam uzticamies.Bet apkārt ir pārāk daudz,kam nevar uzticēties.Diemžēl tāda nu ir tā zituācija.
|
|
| |
Markomans1 | Datums: Pirmdiena, 08.Novembrī.2010, 23:07 | Komentāri # 9 |
Kluba filatēlijas eksperts
Komentāri: 268
Balvu ielāde ...
| Ideja laba. Kartei gan vajadzētu būt lielākai, piemēram pa visu ekrānu. Lai karte nebūtu pār piesātināta ar atradumu vietām, derētu atradumus sašķirot pa noteiktiem vēstures posmiem un katram vēstures posmam izveidot savu karti, kas attēlotu robežas, vēsturiskos notikumus noteiktā laika posmā, līdzīga ka skolas vēstures atlantā. Nevajag jau norādīt konkrētu adresi, pietiek pieminēt vietas nosaukumu, kur tika atrasts priekšmets un apmēram tajā vietā ielikt punktu. Pārskatāmībai atradumus varētu sašķirot dažādās grupās: monētas, rotas, apbalvojumi, ieroči, sadzīves priekšmeti. u.t.t. un katram atraduma veidam piešķirt savu krāsu. Katram punktam piešķirt numuru un zem kartes izvietot īsu vai plašu, kā kurš vēlas, atraduma aprakstu.
Zināšanas nav galvā, zināšanas ir grāmatās. Galvā ir jābūt tam, kur tās atrast.
|
|
| |
Arkls | Datums: Otrdiena, 09.Novembrī.2010, 10:58 | Komentāri # 10 |
Vietējais guru
Komentāri: 108
Balvu ielāde ...
| Man šķiet ka idejai vajadzētu dot iespēju sevi realizēt. Vai tā būs dzīvotspējīga parādīs mūsu atsaucība...
Rakt vai nerakt? - Tāds ir jautājums!
|
|
| |
gobi | Datums: Otrdiena, 09.Novembrī.2010, 11:27 | Komentāri # 11 |
Kurzemes rakaris
Komentāri: 243
Balvu ielāde ...
| Ideja jau tiešām nav slikta Varbūt var to karti sadalīt pa bijušo pagastu robežām tādējādi būtu aptuvena norāde par reģionu, bet sīkāk saprast nebūtu īpaši reāli Un tā izdalīšana pa atradumu kategorijām ar nenāktu par sliktu. Bet vērtīgākos atradumus un pašas perspektīvākās vietas jau diezvai kāds liks, tam nu gan es piekrītu.
|
|
| |
|
|
|
|
|
007 | Datums: Otrdiena, 09.Novembrī.2010, 23:06 | Komentāri # 17 |
Balvu ielāde ...
| paldies dievam,liidz manim ar veel nav ticis
|
|
| |
|
|
007 | Datums: Otrdiena, 09.Novembrī.2010, 23:32 | Komentāri # 20 |
Balvu ielāde ...
| Quote (sancho76) 007, sāc jau kladītē iezīmet vietas kur tanki norakti jaja,,buus,buus,ar visaam koordinaateem
|
|
| |
|
007 | Datums: Otrdiena, 09.Novembrī.2010, 23:35 | Komentāri # 22 |
Balvu ielāde ...
| Quote (sancho76) Vanags laikam lej gaužas asaras nu mes ar sodien Vanaga asaraam so,to atradaam..
|
|
| |
|
007 | Datums: Otrdiena, 09.Novembrī.2010, 23:45 | Komentāri # 24 |
Balvu ielāde ...
| da nafig,ka raus gaisaa,ta safočees..
|
|
| |
walters | Datums: Trešdiena, 10.Novembrī.2010, 01:55 | Komentāri # 25 |
Laipotājs
Komentāri: 38
Balvu ielāde ...
| Ar tehnisko realizāciju problēmu nebūtu - izdomātu labāko risinājumu. Galvenās problēmas - saturiskā kvalitāte un piekļuve, resp. datu bāzes - bet tā ir datu bāze - statuss. Mans variants - taisam sabiedriskā kārtā atradumu reģistru, kurā precīzas koordinatas dabon valsts un pašvaldību iestādes kā arī vēsturnieki, kas iesniedz izglītības dokumentu un paraksta lietošanas noteikumus. Izņēmuma kārtā piekļuves tiesības varētu piešķirt arī pētniekiem bez vēsturnieka izglītības. Pārējie dabon atradumus uz pagastu.
|
|
| |