Vajadzīgs padoma.
|
|
|
fakel | Datums: Trešdiena, 29.Jūnijā.2011, 22:51 | Komentāri # 2 |
Zintnieks
Komentāri: 303
Balvu ielāde ...
| Man tieši to pašu teica....ķip,iezāģē ar met. zāģīti 4mm un bliez ar kualdu. Pats tam neticu....
|
|
| |
|
foxterjer | Datums: Ceturtdiena, 30.Jūnijā.2011, 00:30 | Komentāri # 4 |
Ostaps Benders
Komentāri: 124
Balvu ielāde ...
| Dzelzceļa sliedes tādā veidā lūzt, kā skābenes. Tīrākā fizika. Nu protams, ka pati metāla struktūra arī ir noteicošā. Tas ir rūdītais tērauds. Viņš nav diži elastīgs, bet gan ļoti blīvs un paredzēts lielam, noteiktā punktā vērstam spiedienam. Tā nav tikai leģenda, tiesa- pats to izmēģinājis neesmu. Bet šādā veidā pārsistu dzelzsceļa sliedi gan, pats ar savām acīm esmu redzējis. Ap dārzu demontēju veco žogu, kurš bija piestiprināts pie zemē iebetonētām gatera vagonetes sliedēm. Dauziju ar kuvaldu pa sliedēm cerībā, ka no vibrācijas nodrups betons... bet nekā... Lūza nost sliedes... Viņas, gan ir krietni mazākas par dzelzsceļa sliedēm, bet princips jau tas pats. Tikai lielākas pūles būs jāpieliek, ar to nu gan ir jārēķinās.
Nav miera vairs mūsu zemē, kopš Viestards ir aizgājis veļos. Bet krusta priekšā NEKAD, Zemgaļi nekritīs ceļos.
Komentāru rediģēja foxterjer - Ceturtdiena, 30.Jūnijā.2011, 00:32
|
|
| |
|
|
mberlands | Datums: Piektdiena, 01.Jūlijā.2011, 03:27 | Komentāri # 7 |
Rotkalis
Komentāri: 42
Balvu ielāde ...
| Vai tik tā nav kāda basņa... Cik es zinu, dzelzceļa sliedēm rūdīta ir tikai pati virskārta (kur ripo ritenis), bet vis pārējais ir parasts tērauds. Un ja tā, tad nekāda maģiskā skaldīšana nesanāks.
|
|
| |
Gollums | Datums: Piektdiena, 01.Jūlijā.2011, 11:26 | Komentāri # 8 |
Balvu ielāde ...
| Pats neesmu darījis, taču veči stāstījuši - jāiezāģē no virspuses,tas ir no apaļīgās puses,un tad jāpaliek apakšā zem galiem kaut kas,lai vidus brīvs,un tad jau tālākais atkarīgs no sitēja prasmes izdarīt asu sitienu.To sliedes lūšanu pierāda arī tas,ka agrāk betonējot piemēram kādu pārsegumu,sliedes nekad nelika ar pēdu uz leju,bet gan grieza otrādi,ar apaļumu uz leju,jo tā šamējās turēja slodzi. Pievienots (01.Jūlijs.2011, 11:26) --------------------------------------------- Ieraksti guglē - kā pārlauzt sliedi - un dabūsi variantus!!!!
Komentāru rediģēja Gollums - Piektdiena, 01.Jūlijā.2011, 08:06
|
|
| |