Daļa no nezināmas monētas
|
|
|
|
Scorpinox | Datums: Ceturtdiena, 17.Maijā.2012, 23:40 | Komentāri # 3 |
Tematiķis
Komentāri: 197
Balvu ielāde ...
| Kāds viņai aptuvenais diametrs varēja būt?
|
|
| |
|
Markomans1 | Datums: Sestdiena, 19.Maijā.2012, 18:55 | Komentāri # 5 |
Kluba filatēlijas eksperts
Komentāri: 268
Balvu ielāde ...
| Izskatās, ka kāds ir gribējis sadalīt to vairākās vienādās daļās priekš sīkākiem norēķiniem.
Zināšanas nav galvā, zināšanas ir grāmatās. Galvā ir jābūt tam, kur tās atrast.
|
|
| |
Ketu | Datums: Sestdiena, 19.Maijā.2012, 22:07 | Komentāri # 6 |
Tematiķis
Komentāri: 203
Balvu ielāde ...
| Izskatās ka apakšējā bildē monētai kreisajā pusē ar lāpstu iecirsts, vismaz izskatās svaiga pēda, man ar tā ir gadijies.
...
|
|
| |
Scorpinox | Datums: Sestdiena, 19.Maijā.2012, 22:48 | Komentāri # 7 |
Tematiķis
Balvu ielāde ...
| Tas nevar būt ar lāpstu iecirsts. Pārāk šaura tā plaisa, un izskatās tikpat šaura kā pārējās plaisas. Vienkārši iztīrijusies no absūbējuma. Man tā liekas. Pievienots (19.Maijs.2012, 22:48) --------------------------------------------- Un starpcitu, ja būtu bijis ar lāpstu tad nekādā veidā otrā pusē nevarēja būt identiska plaisa tai pašā vietā. Tas ir ar knaiblēm darīts.
|
|
| |
|
Scorpinox | Datums: Sestdiena, 19.Maijā.2012, 23:22 | Komentāri # 9 |
Tematiķis
Balvu ielāde ...
| Mēs trenējamies būt par izmeklētājiem
|
|
| |
|
Scorpinox | Datums: Sestdiena, 19.Maijā.2012, 23:36 | Komentāri # 11 |
Tematiķis
Balvu ielāde ...
| Paldies par to ka vismaz gribēji
|
|
| |
Markomans1 | Datums: Svētdiena, 20.Maijā.2012, 00:28 | Komentāri # 12 |
Balvu ielāde ...
| Avesrsā redazams uzrakasts - ...er****tia..., revesrā apm zem1/3 monētas novilkta svītra un uzraksts divās rindās: pirmajā - wole(f)*c... , otrajā - feci..., augšdaļā zīmējuma atliekas un iespējam gads 1**(5)8. Reversam u averas bija pretēji (monētas) virzieni (tā ka medaļa vai nozimīte atkrīt), uz aversa ap jost ir punktojums vai virves ornament, reversam ap jostu ir rieviņas. Monēta tika mēģināta sadalīt četrās vienadas daļās (neveiksmīgi ). un ja skatās no reversa puses tad tā ir monētas apkšējā labējā daļa, jeb no avera - augšēja keisā. Tā ka ir jāņem talkā Krauzes XVII un XVIII gs. katalogi un smagi jastrādā Ja tas nebūs kāds žetons, jeb pagaigu maksas līdzeklis (token), tad varēs atrast, kas tā par mantu. Puzles patīk visiem likt, lūk Jums vēsturiska puzle, kur caur vienu gabaliņu jāatrod pārējie un jāiegūst kopēja bilde.
Ja būs laiks es arī paskatīšos.
Komentāru rediģēja Markomans1 - Svētdiena, 20.Maijā.2012, 00:28
|
|
| |
m77 | Datums: Otrdiena, 22.Maijā.2012, 12:41 | Komentāri # 13 |
Zintnieks
Komentāri: 431
Balvu ielāde ...
| Markomans1, Paldies par izsmeļošo informāciju, tagad ir kā ir ar laiku piesēsties un sameklēt monētu katalogus, bet pa šo nedēļu noteikti pievērsīšos šaj mīklai Nokačāju dažus katalogus un izgāju cauri šim: 1801-1900, 2007 Standard Catalog of World Coins, 5th Edition, ja nu vēl kāds cenšas atrast šo monētu tad varat izlaist šo daļu
Komentāru rediģēja m77 - Sestdiena, 26.Maijā.2012, 14:26
|
|
| |
|
|
|
|
|
Markomans1 | Datums: Sestdiena, 02.Jūnijā.2012, 03:32 | Komentāri # 19 |
Balvu ielāde ...
| Šeit var atrast grāmatu par vācijas monēta no 1601. gada KRAUSE - Standard Catalog German Coins 1601-Present (2nd edition) Vācijas monētas
Tā kā, diemžēl, es esmu aizmirsis paroli, lai dabutu pieeju saitei būs jareģistrējas pašam.Pievienots (02.Jūnijs.2012, 03:32) --------------------------------------------- Var pameklēt šādu grāmatu
Jerry F Schimmel "German tokens"
|
|
| |