Monēta! !!! !!!
|
|
|
henrijs | Datums: Pirmdiena, 21.Maijā.2012, 21:32 | Komentāri # 2 |
Zintnieks
Komentāri: 338
Balvu ielāde ...
| google būs labākais palīgs .... pamēģini
Pieejams tikai lietotājiem
Komentāru rediģēja henrijs - Pirmdiena, 21.Maijā.2012, 21:34
|
|
| |
|
argentoro | Datums: Pirmdiena, 21.Maijā.2012, 22:20 | Komentāri # 4 |
Laipotājs
Komentāri: 38
Balvu ielāde ...
| Es tomēr iesaku neatmest ar roku google, ar pareizu pieeju (un pacietību) var atrast ļoti, ļoti daudz. Tā fiksi iemetot info meklētājā, ir diezgan skaidri jaušams, ka esi izracis 1781. gada Frederika II (Prūsija) 3 grašu monētu. Apsveicu, tas Tev nav vara kapeiku izrakt! Tomēr laika zoba ietekme un fakts, ka tirāža bija pāri 44 miljoniem, neļauj cēli saukties par raritātes īpašnieku, kas, protams, prieku nekādā mērā nemazina. Tālāk tad jau kā parasti - darbs ar vēstures avotiem, lai pilnībā pārzinātu savā īpašumā esošās monētas izcelsmi, vēsturi utt. Mazliet labākā stāvoklī tā izskatās šadi:
.per aspera ad astra.
|
|
| |
henrijs | Datums: Pirmdiena, 21.Maijā.2012, 22:36 | Komentāri # 5 |
Zintnieks
Balvu ielāde ...
| man izskataas 1738
|
|
| |
argentoro | Datums: Pirmdiena, 21.Maijā.2012, 23:00 | Komentāri # 6 |
Laipotājs
Komentāri: 38
Balvu ielāde ...
| Ir tāda lieta, es ar uzreiz bliezu 1738, bet tur jau tā burvība, ka, rokot dziļāk, atklājas jauna info, esmu diezgan pārliecināts par savu sākotnējo 1781 versiju, ko apstiprina arī katalogs - cipars 3 norāda uz 3 groschen:
.per aspera ad astra.
|
|
| |
henrijs | Datums: Pirmdiena, 21.Maijā.2012, 23:49 | Komentāri # 7 |
Zintnieks
Balvu ielāde ...
| skaidrs
|
|
| |
|
|
|
|
Arkls | Datums: Svētdiena, 27.Maijā.2012, 04:22 | Komentāri # 12 |
Vietējais guru
Komentāri: 108
Balvu ielāde ...
| Monēta jaulaba, brt stāvoklis liek domāt tikai par savu pievienoto vērtību...;)
Rakt vai nerakt? - Tāds ir jautājums!
|
|
| |
zed | Datums: Svētdiena, 27.Maijā.2012, 22:15 | Komentāri # 13 |
Darba rūķis
Komentāri: 738
Balvu ielāde ...
| Nu, ja jau groši, tad groši! Šāda monēta, tika atrasta bez MD, apmēram tajā pašā vietā, kur iepriekšējie poļu (pirms vairākiem gadiem).
Jā, monētu stāvoklis, tik tiešām ir diezgan slikts, be es par viņām tāpat esmu gana priecīgs!!
Komentāru rediģēja zed - Svētdiena, 27.Maijā.2012, 22:19
|
|
| |
pirats | Datums: Svētdiena, 27.Maijā.2012, 22:26 | Komentāri # 14 |
Tematiķis
Komentāri: 179
Balvu ielāde ...
| Sveiks! protams ka prieks:) Pirms paris dienam man palaimejas atrast pirmo sudraba monetiņu, diemžēl daudz sliktākā stāvokli . Idenfikācija maz ticama.Bet vienalga prieks- ir uz ko tiekties
|
|
| |
|
|
|