|
Ziedo vietnes attīstībai!
Varbūt kāds var palīdzēt?
| | |
Spiky | Datums: Otrdiena, 31.Jūlijā.2012, 09:45 | Komentāri # 2 |
Tematiķis
Komentāri: 229
Balvu ielāde ...
| Man pazīstams ir viens džekiņš no kuldīgas kam ir MD un akvalangs, kas ar to nodarbojas.
Daudzi grib gūt Panākumus taču maz ir tādu, kas izlemj doties to meklējumos.
|
|
| | |
007 | Datums: Otrdiena, 31.Jūlijā.2012, 10:18 | Komentāri # 4 |
Balvu ielāde ...
| Quote (Meilis) Ja aparāts satur melno metālu tad magnēts būs labākais variants.. ...tikai ne magnētu...mnuprāt tad tas dzirdes aparātiņš bus kirdik..
|
|
| | | |
henrijs | Datums: Otrdiena, 31.Jūlijā.2012, 20:18 | Komentāri # 7 |
Zintnieks
Komentāri: 338
Balvu ielāde ...
| rusij es kā reiz nopirku at pro var maukt 3 metrus zem ūdens ja kas dod ziņu
|
|
| |
rusij77 | Datums: Piektdiena, 03.Augustā.2012, 09:46 | Komentāri # 8 |
Zinošs rakaris
Komentāri: 1425
Balvu ielāde ...
| Aparātu vakar kopā ar Henriju izmakšķerējām , tagad visu no sākuma... Par cilvēku, kurš to bija pazaudējis: Vīrs nav vājdzirdīgs, bet kļuvis nedzirdīgs, tādēļ, lai viņš varētu dzirdēt, nācās viņa galvaskausā "izurbt" caurumu un ievietot čipu(un magnētu) kas savienots ar smadzeņu nervu galiem. Aparāts kurš pārveido skaņu signālu vibrācijās tiek ar magnēta palīdzību pielipināts galvaskausam no ārpuses, vienkārši sakot tas nav aparāts, bet mikrodators. Lai šo operāciju veiktu, neskatoties uz labdarības fonda palīdzību, līdzfinansējums sastādīja 20 000EUR, ko visa šā cilvēka dzimta arī kopīgi savāca, lai viņu senjors varētu dzirdēt. Pēc šī negadījuma, vīrs pirmās dienas vispār bija kā transā un caurām dienām sēdēja dīķī un gramstījās uz aklo pa dūņām, tā meitas domāja jau, ka viņam sašķobījusies psihe, jo runāt viņš nerunāja, jo neko atkal nevarēja dzirdēt. Šo skatu man nācās pašam redzēt, kad pirmo reizi aizbraucu uz vietas, lai saprastu, kā iespējams palīdzēt. Par meklēšanu: Rakāmies pa dūņām ar Henriju divus vakarus, lai varētu aptuveni saprast, kur un ko meklēt, mums iedeva noskanēt rezerves bateriju no šā aparāta(Henrijs vienu brīdi uzjautāja varbūt vajadzētu noskanēt vīra galvu, lai saprastu uz kādu ciparu strādā magnēts, bet ētisku apsvērumu dēļ to nedarījām, lai vīru papildus netraumētu). Kā jau minēju, meklēšanu apgrūtināja dūņu slānis 10-15cm, dīķi iebrienot tas momentāli saduļķojās - redzamība nulle. Dziļums tajā vietā ap 1.6 - 1.8metri. Meklējām divatā, Henrijs pēc testētās baterijas signāla ar detektoru noteica iespējamā priekšmeta vietu, tad es zem spoles pabāzu kāju, pēc tam uz savas kājas pirkstiem liku virsū milzīgu "lāpstu- sietu" un ... kārtībā. Līdz tam gan vajadzēja izrakt divu vakaru garumā ne vienu vien kubikmetru mēslu Mana atbilde praktiskajiem racējiem: atlīdzība par meklēšanu netika pat pieminēta, jo mans uzskats ir, ka uz otra nelaimi bagāts nepaliksi, arī Henrijs man šo jautājumu neuzdeva, tādēļ Henrij - no manis Tev respekt i uvažuha! Vislielākais gandarījums bija redzēt un skatīties uz vecā vīra reakciju, uz viņa sievas reakciju, viņi vienkārši lidoja, Henrijam laikam pusstundas laikā salēja pudeli "štengrā", pa pudelei mums tika arī katram līdz Lūk arī bildes, aparāta cena 4000-6000EUR, mans līdz šim dārgākais visādā ziņā atradums
|
|
| | | |
Garais | Datums: Piektdiena, 03.Augustā.2012, 14:45 | Komentāri # 11 |
Balvu ielāde ...
| Respekt vīriem.
Es domāju, ka tam aparātiņam vajadzētu būt udensdrošam. Cilvēks pierod/aizmirst, ka tāds viņam ir, ieiet mazgāties un pļurkts, aparātiņš beigts. Diez vai.
|
|
| | |
007 | Datums: Piektdiena, 03.Augustā.2012, 20:23 | Komentāri # 13 |
Balvu ielāde ...
| ...nu tiešām malači...es saprotu,kā tas ir,,ja kautkas ar veselību nav kā vajag... ...visu cieņu vīri...
|
|
| |
henrijs | Datums: Piektdiena, 03.Augustā.2012, 22:06 | Komentāri # 14 |
Zintnieks
Komentāri: 338
Balvu ielāde ...
| paldies par labajiem vardiem uzdevums tiešām nebija viegls jo no sākuma ķēmējām pavisam citu rajonu... bet labs darbs kas padarīts
|
|
| |
Spiky | Datums: Piektdiena, 03.Augustā.2012, 22:48 | Komentāri # 15 |
Tematiķis
Komentāri: 229
Balvu ielāde ...
| Tiešām malači. Prieks, par to ka ir cilvēki, kas palīdz citiem nelaimē.
Daudzi grib gūt Panākumus taču maz ir tādu, kas izlemj doties to meklējumos.
|
|
| | | | | |
rusij77 | Datums: Svētdiena, 05.Augustā.2012, 14:57 | Komentāri # 20 |
Zinošs rakaris
Komentāri: 1425
Balvu ielāde ...
| Paldies par atzinīgiem vārdiem, par padomiem, par Spiky atsūtīto telefonu ! Viss tas liecina, ka mūsu foruma dalībniekiem, man par lielu gandarījumu nav svešas tās pamatvērtības, uz kurām turas katra sevi un pārējos cienoša cilvēka dzīve. Tik detalizēti aprakstīju šo gadījumu arī tādēļ, ka pieļauju iespēju, ka mūsu pieredze šā dzirdes aparāta meklēšanā var kādam noderēt arī nākotnē pie līdzīgas apstākļu sakritības meklējot ūdenī nozaudētus priekšmetus. Protams, ka mani arī pašu šis notikums emocionāli iespaidoja, domāju, ka varu kaut nedaudz vairāk izprast to cilvēku izjūtas, kuri ar savu rīcību ir atgriezuši ticību līdzcilvēkos labajam, gaišajam... Šo tēmu uzskatu ka var tagad arī noslēgt, šorīt sazinājos ar vecā vīra meitu, lai uzzinātu, kā darbojas aparāts. Aparāts diemžēl nav izturējis piecu diennakšu gulēšanu dīķa dūņās, tas ieslēdzas, bet signālu nepārveido. Labā ziņa šajā lietā ir tā, ka ir atrasts pats aparāts, to var salabot, tas nav jāpērk no jauna, tas ja arī ko īpašniekam papildus maksās, tad tikai braukšanas izdevumus uz klīniku, kas sastāda neizmērojami mazākas izmaksas nekā aparātu nopirkt no jauna. Noslēgumā varbūt pārcitēšu Amigo teikto: arī es pieļauju, ka kaut kur uz katru no mums ir ieviesta personiskā kladīte, kur kladītes labajā pusē tiek ieķeksēti mūsu labie darbi, kreisajā pusē pārējie. Novēlu visiem mums, lai labajā pusē katram būtu pēc iespējas vairāk ierakstu!
|
|
| |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Karš Austr... | ▼ | 22.Novembrī.2024, 14:01 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Mūsdienu K... | ▼ | 22.Novembrī.2024, 09:06 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Vermahta ž... | ▼ | 19.Novembrī.2024, 16:28 | Valduha | WW2 | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 11.Novembrī.2024, 04:56 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 02.Novembrī.2024, 18:20 | Valduha | WW2 | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | Rusij77 sv... | ▼ | 25.Oktobrī.2024, 09:26 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | Laika apst... | ▼ | 30.Septembrī.2024, 11:32 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Sveicam Ze... | ▼ | 28.Septembrī.2024, 23:57 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Vācu karas... | ▼ | 14.Septembrī.2024, 09:35 | Valduha | WW2 | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja: Valduha, sālītis
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|