|
Ziedo vietnes attīstībai!
Uz copi
| |
nēģis | Datums: Otrdiena, 13.Martā.2018, 19:24 | Komentāri # 251 |
Zemgales rakaris
Komentāri: 2863
Balvu ielāde ...
| Aizmirsu minēt vel faktu par meliorāciju ko Valduha minēja.Pie pašām mājām man plūst neliela upīte 4-5 metru plata.Kaimiņš stāstija,ka jaunībā 60 tajos gados vēdzeles tur burtiski ar rokām ķēra,mazā upīte bij burtiski pilna ar zivīm,savukārt 70 to beigās pēc meliorācijas tur praktiski zivju nebij un lidz pat šobaltdienai Savukart tagad lielajā upē,kur ietek tā mazā upīte ,vēdzele ir reti ekskluzīva zivs. Vai tiešām jūs naivi domajat,ka tajā laikā nebij maliķu ? Atceros vectēvs stāstija,ka pec kara zivis bij samukušas bedrës no trokšņainuma,zivis vienkārši mudžējušas esot,savukārt viens citas kaimiņš stastija,ka viņa vectēvs ulmaņlaikā upē vimbas ar groziem smēla un sālija kā siļķes mucās un tā katru gadu.Pievienots (13.Martā.2018, 19:24) --------------------------------------------- Sālīti,nu neizskolosi tos maliķus.Redz tavs azarts noķert ar makšķeri,savukārt citam to izdarīt ar tīklu.Tad jau tie kas medij zvērus vieni ar vītņoto ,vieni ar parasto ar nav pareizi.Ar vītņoto tak rezultāti labāki domaju,vai ta ne
|
|
| |
Valduha | Datums: Otrdiena, 13.Martā.2018, 19:27 | Komentāri # 252 |
Stāstnieks
Komentāri: 12294
Balvu ielāde ...
| Quote sālītis ( ) Re, augšā ir bilde, kur aizmirsa gan. Vai tad uz tā bija rakstīts, ka tas ir Jāņa vienīgais tīkls, nevis viens no 25, kurus izlika Pēteris?
Quote sālītis ( ) Uz zivi nedrīkst skatīties tikai kā uz gaļu, piemēram, man svarīgāks ir azarts un prieks to noķert un reizēm arī atlaist. Es neesmu makšķernieks, un pēc "savas zivs" aizeju reizi divos gados (ja godīgi, tad pat retāk). Gruntīgs rapša audzētājs, kurš, iespējams, karpu uz Jāņiem nopērk Maximā, savu tīrumu pie upītes (nu jau meliorācijas grāvja) miglo vismaz 3 - 4 reizes gadā... ...iespējams, ka arī viņš paraksta kādas petīcijas.
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
|
|
| |
Meilis | Datums: Otrdiena, 13.Martā.2018, 19:34 | Komentāri # 253 |
Vieglas smiltis Tev draugs
Komentāri: 6565
Balvu ielāde ...
| Piekrītu sālītim, īpaši lētie ķīniešu tīkli ir viens no lielākajiem ļaunumiem zivju iznīcībā. Cik pēdējos gados sanācis pa Latgales pusi staigāt pa mežiem un ūdeņu tuvumiem pat grāvji pilni ar tīklu atliekām... cilvēki vienkārši liek tos kur pagadās, it īpaši kur mazāka cilvēku kustība. Par cik tie ir lēti tad neiet jau lāpīt, bet atstāj ūdenī vai pamet krastā un blakus liek jaunus... Es pats agrāk ar murdiem nodarbojos, tas ir tomēr humānāk, zivis dzīvas var pat nedēļu saglabāties, paņēmu tikai lielākas un tik cik vajag ēšanai, pārējās laidu vaļā. Nodurt zivi ar žebērkli tā jau vispār ir augsta meistarības klase, un zivij ir izvēles iespējas, tikai neuzmanīga zivs var krist par medījumu. Pie tam Somijā arī mūsdienās ir legāli līdakas durt ar žebērkļiem, tos pat copes veikalos tirgo. Arī ASV Aļaskas štatā lašveidīgās zivis drīkst ar žebērli durt, nesen arī pa Discovery rādīja. Tīkli tas ir slikti, savos privātajos ūdeņos ok, liec kaut krustām, bet publiskajos un vēl piedevām tagad līdaku lieguma laikā... tiem večiem liela dūša, sodiem jābūt vēl lielākiem.
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
|
|
| | | | | | | |
sālītis | Datums: Trešdiena, 14.Martā.2018, 05:29 | Komentāri # 260 |
Cienījams cilvēks
Komentāri: 2315
Balvu ielāde ...
| Quote nēģis () Minëšu harpūnu,kas ir atļauta zemudens medībām Zemūdens medības, ja zinu pareizi, ir atļautas ne visur, bet tikai atsevišķās ūdenstilpnēs.
Quote nēģis () Varbūt nebraukt,noliņčos vel mani A varbūt nolinčos mani? Maliķus es ienīstu tikai savos ūdeņos, kas notiek citur, lai vietējie tiek galā paši!
|
|
| | |
007 | Datums: Trešdiena, 14.Martā.2018, 06:22 | Komentāri # 262 |
Cienījams cilvēks
Komentāri: 2174
Balvu ielāde ...
| sālītis, .;. ūdeņu aizstāvi, vispirms pabraukā pa LV,un paskaties cik hesiem ir zivju ceļi?? Ērgļos piemēram tāda nav..ceļš laikam tika atrisināts pie labi klāta galda. ..par tīkliem..ja es sev ēsšanai ķeru,,tam tā jābūt.. ..par inspektoriem..plānprātiņi lielākā daļa..karstu dzelzi viņiem dirsā..un ar karsto galu uz ārpusi...lai nevar uzreiz izvilkt// ..viss šis ir izrunāts //aprunāts ar Māri Olti..savulaik vienā solā sēdējām..ir jābūt cilvēkam,un tad viss būs ok.
..kad satiksi,tad iepazīsi..
Komentāru rediģēja 007 - Trešdiena, 14.Martā.2018, 06:29
|
|
| | | | | |
sālītis | Datums: Trešdiena, 14.Martā.2018, 16:35 | Komentāri # 267 |
Cienījams cilvēks
Komentāri: 2315
Balvu ielāde ...
| 007, es arī ļoti vēlētos, lai zivju ceļi ir uz visiem hesiem.
Quote ..par tīkliem..ja es sev ēsšanai ķeru,,tam tā jābūt.. Vai vari aprakstīt situāciju, kāda rastos, ja tieši tāpat domātu pilnīgi visi citi?
Vai pareizi sapratu, ka Māris Olte aizkadrā domā tieši tāpat, kā Tu? Tad es vairs nezinu, ko domāt viņa raidījumus baudot...
|
|
| | |
007 | Datums: Ceturtdiena, 15.Martā.2018, 14:40 | Komentāri # 269 |
Cienījams cilvēks
Komentāri: 2174
Balvu ielāde ...
| ..jāa..ir vēl štelle..man čoms dzīvo pie ezera..ir ofic atļautais tīkls laikam 25M..apmēram.. ..tad nu saku kā ir..pie riktīgas copes es ar makšķeri vairā saķeru kā viņš savā tinā..ne vella jau nelien tās zives tīklā..protams,ja nesavelk simtus metru..to es nekad neatbalstu.. ..par sevi sakot..tagad jau gadus 20 esmu no tā visa atgājis,,bet kad liku..man bij divas tinas uz 1.2 m dziļumā,un ap 15m garas..viss..neesmu,un nekad arī nebūšu zivjubende..jo sevišķi riebjās tie,kas piemēram līdaku nārsta laikā liek murdus,un tinas..un ir vēl kropļi,kas izmanto momentu,kad zivis slāpst..Pievienots (15.Martā.2018, 14:40) --------------------------------------------- Vienkārši cepta karpa http://receptes.tvnet.lv/recepte....nt-page
..kad satiksi,tad iepazīsi..
Komentāru rediģēja 007 - Ceturtdiena, 15.Martā.2018, 11:22
|
|
| | | | | |
shlapkins | Datums: Pirmdiena, 02.Aprīlī.2018, 21:00 | Komentāri # 274 |
Tematiķis
Komentāri: 169
Balvu ielāde ...
| Visi traki lieli zvejnieki....,tad jau salidojuma ballē , zivis būs biezā slānī...
Labāk vienreiz redzēt ,kā simts reiz dzirdēt
|
|
| | |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Karš Austr... | ▼ | 21.Novembrī.2024, 06:42 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Mūsdienu K... | ▼ | 20.Novembrī.2024, 23:48 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Vermahta ž... | ▼ | 19.Novembrī.2024, 16:28 | Valduha | WW2 | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 11.Novembrī.2024, 04:56 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 02.Novembrī.2024, 18:20 | Valduha | WW2 | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | Rusij77 sv... | ▼ | 25.Oktobrī.2024, 09:26 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | Laika apst... | ▼ | 30.Septembrī.2024, 11:32 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Sveicam Ze... | ▼ | 28.Septembrī.2024, 23:57 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Vācu karas... | ▼ | 14.Septembrī.2024, 09:35 | Valduha | WW2 | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja: zed, Valduha, sālītis
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|