|
Ziedo vietnes attīstībai!
dabas un vēstures retumi Latvijā
| | | | | |
Murīte | Datums: Ceturtdiena, 21.Decembrī.2017, 10:35 | Komentāri # 5 |
Censonis
Komentāri: 80
Balvu ielāde ...
| Šausmas cik veca tēma Vai tad Latvija nav pilna ar dabas retumiem? Tā kā manā ģimenē aug viens dabas un vēstures pētnieks, tad esam pabijuši šur tur. Latvija patiesibā ir ļoti daudzveidīga un aizraujoša, ka maz neliekās. Ir dzirdēts teiciens, ka te jau nav ko redzēt, vot ārzemes jā, tur ir kalni, ūdenskritumi u.c. To dzirdot man no dusmām gribas uzsprāgt Pirms jāji uz tām ārzemēm un šito žvadzināji, kur esi bijis Latvijā??? Labi, mums nav Mamutu alas, Himalaji un Niagāra, bet tā miniatūrā, gleznainā ainava nav tiešām nekur citur. Līču Laņģu klintis, kas stiepjas 1km garumā, Kazu gravas septiņavotu ūdenskritums, Lielās X alas, kuras ir visgarākās Latvijā, kur koku saknes virs galvas karājas, Vējiņu pazemes ezeri, Rūda ala, kur ir lielākā sikspārņu kolonija Latvijā, Zilo kalnu krauja ar laupītāja Dāvida pili Šlīterē, Cecīļu iezis ar Dancupītes miniatūro kanjonu, Amatas taka līdz pat Zvārtes iezim ...un es tā varetu turpināt ilgi... Esam daudz kur bijuši, bet joprojām te vel ir kur doties...
Leģendu vācēja
|
|
| |
Valduha | Datums: Ceturtdiena, 21.Decembrī.2017, 10:59 | Komentāri # 6 |
Stāstnieks
Komentāri: 12294
Balvu ielāde ...
| Quote Murīte ( ) Ir dzirdēts teiciens, ka te jau nav ko redzēt, vot ārzemes jā, tur ir kalni, ūdenskritumi u.c.
Emigrācijas dzejniekam Valdim Krāslavietim ir skaists dzejolis:
Mums, lielām tautām ir viss: mums ir lieliskas dziesmas... par divpadsmit laupītājiem un Steņku Razinu, kurš Volgā iemeta sievu...
Kas lielām tautām ir vainas? Vai mums tiešām nav viss?
Jums - tikai latviešu dainas.
Mums, lielām tautām ir viss: mums ir Holivuda, kur ainas mirgo un mainās, kur zvaigznes šķiras un precas,-
jums - tikai latviešu dainas - dziesmas gadusimteņiem vecas.
Mums, lielām tautām ir viss: mums ir tundras un taigas, vulkāni, hurikāni; mums ir gangsteri, pani un cari -
Kas mazām tautām to dos?
-Laidiet mani uz zemi, kur norās baskāji gani dzied, uz tēva novadiņu, kur sīkākie kadiķīši sidraba ziediem zied!
Uz balto dainu zemi kājām gatavs es iet.
...man gan šķiet, starp mūsdienu latviešiem, ne visai populārs...
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
|
|
| |
Murīte | Datums: Ceturtdiena, 21.Decembrī.2017, 12:13 | Komentāri # 7 |
Censonis
Balvu ielāde ...
| Aizkustinoši skaists dzejolis. Tādu dzeju lasot, kļūstu sentimentāla Kauns atzīties, bet par tādu trimdas dzejnieku nebiju dzirdējusi. Paldies par dzejoli. Kad esmu skaistā vietā Latvijā, vienmēr pie sevis skaitu Leona Brieža rindas:
Pieliec delnu pie acīm un skaties: līdz pat pēdējam olim viss tavs. Neatdod, dzirdi, neatdod mazo Latviju – lielākas nav.
Redz kā, dabas retumi noveda lidz dzejai. Nav jau brīnums, ka Ziedonim vasarnīca bija pie Lojas upes...tur vietas, kur iedvesmu smelties , cik uziet.
Leģendu vācēja
|
|
| | | |
Murīte | Datums: Piektdiena, 22.Decembrī.2017, 17:53 | Komentāri # 10 |
Censonis
Balvu ielāde ...
| Šī ir LATVIJAS dabas retumu tēma! Mamutu alām jāiet citur...
Leģendu vācēja
|
|
| |
Murīte | Datums: Piektdiena, 22.Decembrī.2017, 22:23 | Komentāri # 11 |
Censonis
Balvu ielāde ...
| Forši, ar bērniem kopā ir vislabākais. Kur vel lielāks piedzīvojums kā braukt ar laivām un un līst alās Jā, tur ir baigie labirinti, bail pat nošķaudīties, ka nenobrūk. Man pirmajā alas zālē sanāca dīvains attēls, it kā eņģelis kadrā trāpījies Tur avotiņš iztecēja, un saules staru gaismā radās tāds gaismas tēls.
Šādus skatus baudot, nav brīnums, ka dzeja rodas...
Leģendu vācēja
Komentāru rediģēja Murīte - Piektdiena, 22.Decembrī.2017, 22:29
|
|
| |
Murīte | Datums: Piektdiena, 22.Decembrī.2017, 22:35 | Komentāri # 12 |
Censonis
Balvu ielāde ...
| Laikam esmu iemacījusies bildes ielikt. Iespaidīgais amfiteātris Salacas krastā.
Pati skanīgākā vieta Latvijā - Skaņais kalns. Bijām tur pa Jāņiem, izkāpām no laivām uzdziedāt, bet tur tālāk sveši cilvēki tusēja, tie deva mums pretī, sanāca forša sadziedāšanās...
Leģendu vācēja
Komentāru rediģēja Murīte - Piektdiena, 22.Decembrī.2017, 22:38
|
|
| |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Karš Austr... | ▼ | 21.Novembrī.2024, 06:42 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Mūsdienu K... | ▼ | 20.Novembrī.2024, 23:48 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Vermahta ž... | ▼ | 19.Novembrī.2024, 16:28 | Valduha | WW2 | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 11.Novembrī.2024, 04:56 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 02.Novembrī.2024, 18:20 | Valduha | WW2 | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | Rusij77 sv... | ▼ | 25.Oktobrī.2024, 09:26 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | Laika apst... | ▼ | 30.Septembrī.2024, 11:32 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Sveicam Ze... | ▼ | 28.Septembrī.2024, 23:57 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Vācu karas... | ▼ | 14.Septembrī.2024, 09:35 | Valduha | WW2 | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja: zed, Valduha, sālītis
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|