Vēsturiski objekti
|
|
|
rudis | Datums: Pirmdiena, 12.Augustā.2013, 18:45 | Komentāri # 27 |
Zintnieks
Komentāri: 331
Balvu ielāde ...
| Ar betona plāksnēm ņēmās visas armijas, bet kā esmu novērojis Ķekavas novadā (un gan jau , saskaņā ar vācu akurātumu, visur ir tā) vāci mīlēja savas betona plāksnes atzīmēt ar ieliešanas datumu, lai laikā izņemtu no veidnes. Ķekavā vairākās vietās esmu redzējis veselas ēkas (ko nu par dārza celiņiem runāt) sameisterotas no šīm 50X50 cm plāksnēm. Tā kā, ja betons ir nests no citurienes, nevis liets uz vietas: var papētīt. Bet liekas,ka WWI periodā vācieši taisija daudz ko uz vietas, kā piemēram šitas blokhauzis Jaunsilā (Ķekavas novads) - izmantoti apaļkoki un dzeloņdrātis, kā armatūra:
"Vai tai ir taisnība, vai nav - tā vienalga ir mana valsts!" /Valters Šellenbergs/
|
|
| |
|
|
rudis | Datums: Otrdiena, 13.Augustā.2013, 01:58 | Komentāri # 30 |
Zintnieks
Komentāri: 331
Balvu ielāde ...
| Brīvvalsts laikā krasta apsardze bija organizēta t.s. piketu veidā. Taupot naudiņu netapa taisītas jaunas baterijas vai atbalsta punkti. Pareizāk sakot atbalsta punkti tika organizēti bākās un to starpās patruļu vai piketu (slēpņu) veidā. Pamazām tika demontēti WWI laikā vācu būvētās piekrastes baterijas. Piemērs - baterija Saulkrastos , aiz tā sauktās vecās poliklīnikas jūras pusē - starp ELVI un slimnīcu - tur vēl arvien ir atrodami betona pamati no krasta apsardzes baterijas. Vietējie zina stāstīt, ka brīvvalsts laikā armijnieki esot pamazām pārvākušies uz Ainažu un Zvejniekciema ostām .Quote (Valduha) bet pa virsu betona plāksnes. - šis rādās no cara laikiem (pēc sabrukuma pakāpes) Liepājas pusē, Vērgales pagastā ir cara laika konstrukcijas izskatās līdzīgi.
"Vai tai ir taisnība, vai nav - tā vienalga ir mana valsts!" /Valters Šellenbergs/
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rukets | Datums: Otrdiena, 03.Novembrī.2015, 11:57 | Komentāri # 40 |
Cienījams cilvēks
Komentāri: 1891
Balvu ielāde ...
| Quote Valduha ( ) Tad nu vienu izraku par piemiņu.
Vareni vareni, kā tad līdz mašīnai dabūji, viens jau nestiepi, būs bijuši līdzzinātāji?
Kas tas ir un cik tas maksā?
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|