Kuršu vimba vidzemnieku gaumē
|
|
Meilis | Datums: Piektdiena, 11.Aprīlī.2014, 21:04 | Komentāri # 1 |
Vieglas smiltis Tev draugs
Komentāri: 6565
Balvu ielāde ...
| Aizbraucam pie kuršiem pēc vimbām. Pateicamies kuršiem, par labi audzinātajām vimbām... tiešām lielas, smukas un ēdelīgas. Mājās notīram un pārgriežam tās pa muguru, izņemam iekšas. 1. recepte - Brokastu vimbmaize. Svaigu vimbas liemeni sasaldējam, jo tādu var sagriezt ļoti plānās šķēlītēs. Griežot sīkās asakas tiek sadalītas tik īsos gabaliņos ka ēdot nav jūtamas. Uzliekam uz sviestmaizes, parkaisam sāli un piparus un lokam tik māgā. 2. recepte - Kūpināšana. Tāpat kā citas zivis apkaisam ar sāli, uzkaisam sagrieztas ķiploku šķēlītes un noliekam vēsā vietā uz stundu ievilkties. Tad liekam uz oglēm kūpināt. Lai garša būtu pilnīga, izsmalcināta un ar vidzemes īpašo, oriģinālo garšas buķeti, tad piedzeram pie zivs kausu Piebalgas alus. Neaizmirstam zivs galvas, spuras un astes zem galda pasniegt savam kaķim un sunim. Atvainojos ka nav bildes, kaut kas aparātam sagājis pa fāzēm...
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
|
|
| |
|
Tottenkopf | Datums: Piektdiena, 11.Aprīlī.2014, 22:09 | Komentāri # 3 |
Balvu ielāde ...
| Vot vimbu man nav žēl, kaut visas varētu savākt Tās nenormāli daudzās asakas ... vee
|
|
| |
Ketu | Datums: Piektdiena, 11.Aprīlī.2014, 23:00 | Komentāri # 4 |
Tematiķis
Komentāri: 203
Balvu ielāde ...
| Pirms divām nedēļām biju Gaujā pie Strenčiem - pilnīgs klusums, bet pie Valmieras veči pa kādai jau velk. Švaki vēl, nedaudz jāpagaida lai uzsilst ūdens un tad jau būs arī mūsu pusē.
...
|
|
| |
|
Meilis | Datums: Sestdiena, 12.Aprīlī.2014, 10:00 | Komentāri # 6 |
Vieglas smiltis Tev draugs
Komentāri: 6565
Balvu ielāde ...
| Nebiju Ventā nekad vēl copējis vimbas. Varētu teikt ka bija absolūtā cope. 3-4 stundas un maisi pilni. Par cik makšķerēšanas noteikumos ''18. Vienā makšķerēšanas reizē vienam makšķerniekam lomā atļauts uzglabāt un paturēt:
18.1. akmeņplekstes, varavīksnes foreles, līdakas, līņus, sapalus, vēdzeles, vimbas, zandartus, zušus – piecus no katras sugas;'' tad mums katram maisiņā salīda tieši 5 vimbas.
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
Komentāru rediģēja Meilis - Sestdiena, 12.Aprīlī.2014, 10:05
|
|
| |
|
|
|
007 | Datums: Sestdiena, 12.Aprīlī.2014, 16:22 | Komentāri # 10 |
Balvu ielāde ...
| Quote KurmisV ( ) Es ieteiktu sāli vimbai kaisīt pēc kūpināšanas.Būs sulīgāka. Vēl mēs mēdzam viņas ieritināt pārtikas plēvē.Lai ievelkas.Tā ilgāk uzglabājamas.Nesakalst. ..nu vecozēn,tās vimbas kuras Tu atvedi uz Smiltenes salidojumu,bija vienkārši super..asakas ,tas nekas,var pieciest,bet tā garša.. ..kauns jau teikt,bet..pirmo,un vienīgo reizi vimbu esmu provējis..manā pusē jau viņu nav,jo es uz copi parasti pa tuvākajiem ūdeņiem..
|
|
| |