Īsteni Latviešu ēdieni.
|
|
007 | Datums: Sestdiena, 13.Septembrī.2014, 21:25 | Komentāri # 1 |
Balvu ielāde ...
| ...sveiciens foruma dalībniekiem... ..izveidoju šo tēmu,jo vēlos zināt...un uzzināt,kādus latvju ēdienus Jūsu mammas,,vecmammas...utt..gatavoja..un protams,arī ko paši gatavojat... //LIELS LŪGUMS...neflūdot,bet uzrakstīt recepti.. ..visu cieņu.. IKARS
|
|
| |
007 | Datums: Sestdiena, 14.Februārī.2015, 16:19 | Komentāri # 2 |
Balvu ielāde ...
| Slokatnis .............. Nepieciešams: • 600 g rupju kviešu miltu; • 1 l piena; • 75 g sviesta; • 25 g rauga; • 250 g žāvēta speķa; • 2 sīpoli, • pipari; • naža gals sāls. • 2 vārīti kartupeļi
Pagatavošana
Pienu, sviestu, sāli sajauc un sasilda līdz 30 ºC. Šķidrumā izšķīdina raugu un iejauc miltus. Mīklu labi samīca. Mīcot pieliek sašķaidītus novārītus kartupeļus. Samīcītu mīklu noliek siltā vietā un uzraudzē. Kad mīkla uzcēlusies, to atspiež atpakaļ un uzraudzē otrreiz.
Gatavo mīklu sadala divās daļās. Vienu plānā kārtā uzklāj uz ietaukotas un miltiem izkaisītas plāts. Visu pārklāj ar sīki sagrieztiem sīpoliem, speķa gabaliņiem un pipariem. Otru daļu arī izveltnē un pārliek pāri. Malas saspiež cieši kopā. Visu nosmērē ar olu. Lielā karstumā cep apmēram 15 minūtes. Galdā pasniedz, sagrieztu mazākos gabalos.
|
|
| |
007 | Datums: Sestdiena, 14.Februārī.2015, 16:41 | Komentāri # 3 |
Balvu ielāde ...
| Pelēkie zirņi ar speķi .................. Sastāvdaļas 500 g. Parastie pelēkie zirņi 300 gr. Gabals žāvēta cūkas vaiga, krūtiņa vai speķis 3 Sīpoli Sāls un melnie pipari ......... Beram pelēkos zirņus bļodā un skalojam līdz ūdens ir dzidrs. Liekam pelēkos zirņus mērcēt aukstā ūdenī uz nakti. Stundas 12 - 18 nomirkuši zirņi krietni piebriest apjomos. Beram zirņus katlā un kārtīgu devu auksta ūdens klāt un sākam tos vārīt. Kad ūdens uzvāras, nosmeļam putas, tad samazinam uguni līdz nelielai burbuļošanai un vāram. (vidēji 40 - 60 min.) Sāli beram pēdējā vārīšanas minūtē, kad zirņi gana mīksti, tad arī ņemam tos nost un tos nokāšam sietā. Speķi un sīpolus ņemam apmēram vienādos apjomos. Sagriežam nelielos kubiciņos speķi un smalki sakapājam sīpolu. Uz sakarsētas pannas beram speķi, lai izkūst pirmais tauciņš. Kad speķis viegli apcepies, liekam klāt sīpolus. Pieberam garšvielas - sāli un piparus un apcepjam visu, līdz sīpoli kļūst zeltaini. Pasniedz zirņus siltus ar speķi un sīpoliem pa virsu. Klāt var piedzert kefīru vai rūgušpienu.
|
|
| |
|
007 | Datums: Sestdiena, 14.Februārī.2015, 21:39 | Komentāri # 5 |
Balvu ielāde ...
| Meilis, ..nav jau problēmu,,bet..ieliec..es vismaz kaut copy-past uztaisīju... ..gudri dirst,nav malku cirst..
|
|
| |
rukets | Datums: Svētdiena, 15.Februārī.2015, 09:50 | Komentāri # 6 |
Cienījams cilvēks
Komentāri: 1891
Balvu ielāde ...
| Quote Meilis ( ) Labāk jau būtu tomēr savu recepti likt nevis kopēt...
Quote 007 ( ) ..nav jau problēmu,,bet..ieliec..es vismaz kaut copy-past uztaisīju... ..gudri dirst,nav malku cirst..
Ja šitā turpināsiet, nonāksiet pie latviešu gardākā ēdiena receptes, jo kurš tad nezin, ka latvietim gardākais ēdiens ir otrs latvietis
Kas tas ir un cik tas maksā?
|
|
| |
Meilis | Datums: Svētdiena, 15.Februārī.2015, 09:57 | Komentāri # 7 |
Vieglas smiltis Tev draugs
Komentāri: 6565
Balvu ielāde ...
| Quote 007 ( ) ..gudri dirst,nav malku cirst.. Tieši tā, virsrakstu vari pielabot un pierakstīt ka nevis vecmammas vai paša gatvaotas, bet ''internetā atrastas receptes''. Tad vairs tiešām nebūs gudra diršana... Tavu mērķi protams saptotu, kā pastimulēt biedrus lai viņi pieraksta vecmammas gatavoto gardo ēdienu receptes, katrās mājās vienam un tam pašam ēdienam tās receptes iespējams būs atšķirīgas. Kurzemnieki cildinās savus sklandraušus, vidzemnieku mammas teiks ka tos burkānu ''suharus'' lai paši grauž, kārtīgs vidzemnieks labāk kartupeļu pankūkas ar krējumu uzēdis...
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
|
|
| |
007 | Datums: Svētdiena, 15.Februārī.2015, 12:57 | Komentāri # 8 |
Balvu ielāde ...
|
|
|
| |