Bambāļi
|
|
|
|
|
|
|
Meilis | Datums: Trešdiena, 12.Oktobrī.2016, 14:45 | Komentāri # 6 |
Vieglas smiltis Tev draugs
Komentāri: 6565
Balvu ielāde ...
| Vēsture tam kokam sekojoša. Kad mācījos Jelgavā, tad tur vienā parkā tieši aug tas Latvijā neierastais koks. Pabrīnījos kas tie par bambāliem zem koka zemē un dažus paņēmu līdz. Mājās sencītis mani apgaismoja ka tas esot parastais valrieksts. Vienu no tiem pēcāk iestādīju uz palodzes puķu podā. Kad izdīga stādiņš, to pārstādīju pie vecmammas laukos. Pēc dažiem gadiem to izrakām un pārvedām uz sencīšu jaunbūvi pie Aiviekstes. Nu jau tagad tam kokam 20 gadi, bet pirms apmēram 10 gadiem bija pirmais rieksts un tad tā, vai neviens vai 1 līdz 3 riekstiem gadā. Nu jau koks pamatīgs, 30cm diametrā un šogad beidzot nopietnākā raža apm. 30 gab. Pievienots (12.Oktobris.2016, 12:05) ---------------------------------------------
Quote Shtein ( ) Ko tik šavaka raža Oho! Vecīt, tev jau tie rieksti tādi kā veikalā riktīgie. Man tāds pusmeženis. Tu gribi teikt ka šis Latvijas ziemas pārcieš bez problēmām?Pievienots (12.Oktobris.2016, 14:45) --------------------------------------------- Bļin. Izrādās ir 7 šķirnes. Manējais laikam Juglans cirerea jeb pelēkais valrieksts. Un Shteina k-gam būs riktīgais Juglans regia. Tagad skaidrs ko man vajag mēģināt ieaudzēt...
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
|
|
| |
Shtein | Datums: Trešdiena, 12.Oktobrī.2016, 17:08 | Komentāri # 7 |
Zintnieks
Komentāri: 305
Balvu ielāde ...
| Man gar māju ir 4 lieli koki (nu tie kas ēnā tādi nīkulīgāki) un viens kuru ik pa laikam nozāģējuun, vēlviens nu jau labi paaudzies ar laikam būs jāapzāģē. Aug kā nezāle, cik nozāģē tik izaug no celma. Ņem lāpstu, kasti , labāk divas alus un brauc ar samasvalu, nu labi ar var ar mazāku agregātu, un roc ārā celmu ar jaunajiem (nopietni) varbūt ka kaut kas sanāk, varbūt pat sadalīt sanāk. Pārziemo labi, tikai vienam pagājušā gada salnas galotni mazliet apsaldēja, tagad tāda paplika.
|
|
| |
007 | Datums: Trešdiena, 12.Oktobrī.2016, 17:12 | Komentāri # 8 |
Balvu ielāde ...
| Shtein, ..oppppā..man ar tādu gribās..varbut uz vecumu riekstus iebaudīšu.. ..senāk mums Ērgļos muižas parkā..pie tagadējās slimnīcas ,arī bija,bet laikam tāds,kā Meilim..pašreiz nezinu,,vai nav iznīkuši??
|
|
| |
|
|
|