Pieneņu medus.
|
|
|
|
Murīte | Datums: Ceturtdiena, 10.Maijā.2018, 19:16 | Komentāri # 3 |
Censonis
Komentāri: 80
Balvu ielāde ...
| Internetā receptes šim brīnumam ir ļoooti daudz, es paņēmu no vairākām ideju un improvizēju pati savu versiju Tātad aptuveni 350 pieneņu ziedi , liku katlā un aplēju ar ūdeni tā, lai nosedz un paturēju kādas 3-4h, lai savelkas, tad piegriezu klāt 2 citronus un liku uzvārīties aptuveni kādas 30min. Tad ņēmu nost, lai bik padziest, tad vāku virsū un, lai stāv līdz rītam. No rīta caurdurī visu izkāš, ar stampiņu izspiež no ziediem pēc iespējas vairāk, tad iegūto škidrumu liek vārīties, pieber cukuru (parasti receptēs uz litru šķidruma 1kg cukuru), man bija apmēram 2litri, un cukuru piebēru 1,5kg. Liek vārīties aptuveni uz 2h. Sākumā liekas, ka nekas nenotiek, kā ir tā šķidrs. Tad jau manīs, kad viss katliņā samazinājies gandrīz uz pusi un parādās putiņas, ar karoti maisot jūt, ka paliek sīrupains. Nekādā gadījumā nelikt vāku! Kad atdziest, paliek vel biezāks un tiešām atgādina medu.
Leģendu vācēja
|
|
| |
Pinus | Datums: Ceturtdiena, 10.Maijā.2018, 23:13 | Komentāri # 4 |
Observators
Komentāri: 54
Balvu ielāde ...
| Es ļauju bitēm sadzerties nektāru un to pēc tam atvemt..
|
|
| |
|
|