Sastāvs
1.Liels sīpols.
1.Vidējs puravs.
1-2.Ķiploka daiviņas.
1-3.ēd.k. olīveļļas.
Sviesta pupiņas apm. 100.g.
2. Vidēji burkāni.
Kartupeļi, kabacis vai cukini.
Zaļie zirnīši apm.2 saujas.
1.pac. Garneles attīrītas – RIMI pārdod pa 250g. paciņās.
1.pac. Klasiskais kausētais siers .
Buljona kubiņi, sāls un sev tīkamas garšvielas pēc garšas.
Svaigas dilles
Sagatavošana
Ugunskura katlā ielej olīveļļu un tajā apbrūnina smalki sakapātus sīpolus, ķiplokus un puravu. Kad viss ir apbrūnējis , katlā lej ūdeni un pievieno garšvielas. Klāt pieliek smalkāk sagrieztas pupiņas ar pākstīm un burkānus. Kad pupiņas un burkāni jau nāk mīkstāki , klāt pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus, kabačus un zirņus. Kad viss jau nāk gatavs un mīksts klāt pievieno garneles, kad zupa uzmet burbuli , iemaisa kausēt sieru un smalki sakapātas dilles. Pagaršo pēc garšas, vai nav vajadzīgas vēl kādas sev tīkamas garšvielas. Un gatavs. P.S. Protams šo zupu var gatavot arī mājās , bet labi garšo uz ugunskura vārīta.Pievienots (01.Marts.2010, 22:47)
---------------------------------------------
Sastāvs
5 iesmiņiem
500 gr laša filejas
Marinādei:
3 ēd. k. laima (citrona) sulas
3 ēd. k. eļļas
Malti baltie pipari
1 tējk. cukura
0,5 tējk. sāls
2 ēd. k. sīki sagrieztu diļļu
1 liela ķiploka daiviņa
Sagatavošana
Lasi bez ādas sagriež apm 3,5x3,5 cm lielos kubiņos.
Ķiploku izspiež caur spiedi, sjauc ar pārējām marinādes sastāvdaļām.
Lasi liek marinādē un patur ne vairāk kā 20 minūtes. Grilē.