Soļanka gruzīnu gaumē.
.....
Nepieciešams:
300g liellopu gaļas
1 sīpols
1/2 glāzes tomātu biezeņa
2 tējkarotes miltu
2 skābēti gurķi
1 ķiploks
krējums
sāls
pipari Pagatavošana:
Gaļu sagriež sīkos gabaliņos, apsāla, uzkaisa piparus, apcep reizē ar sasmalcinātu sīpolu. pieliek 1/2 glāzes tomātu biezeņa, 2 tējkarotes miltu, sajauc, vēl apcep. Atšķaida nedaudz ar buljonu, pieliek sīki sagrieztus skābētus gurķus, sarīvētu ķiploku, krējumu. Zupai jābūt pabiezai. Lai labi garšo!
.........................................
Piena sakņu zupa ar siļķi.
........
Sastāvdaļas:
4 kartupeļi
2 burkāni
kāposts
zaļie zirnīši
piens
mazsālīta siļķe
pipari
lauru lapa
sāls
Pagatavošana:
Kāpostu sagriež smalki (kāpostu ņemiet tik daudz, cik patīk), liek vārīties nelielā ūdens daudzumā. Pēc tam klāt liek sarīvētus burkānus. Kad kāposti jau pusgatavi, pieliek garšvielas, sagrieztus kartupeļus un zaļos zirnīšus. Beigās lej klāt pienu, uzvāra, pasniedz ar siļķi.