Sastāvdaļas
1 kg tomāti 200 grami ķiploki 300 grami mārrutku saknes sāls
Pagatavošana:
Visu samaļ gaļas mašinā, samaisa. Pieliek sāli pēc garšas. Pilda nelielās burkās. Glabā vēsā vietā. Lieto mārrutku vietā, laba piedeva gaļas maizei, gaļas marinēšanai u.c. gadījumos.
.................
Sastāvdaļas
1. Kabači
2. Ķiploki
3. Burkāni
4. Tomāti
5. Cukurs, sāls
6. Etiķis
Kabaci notīra, izņem sēklas, sagriež gabaliņos, burkānus tāpat, tomātus sagriež, ķiplokus notīra diezgan padaudz (cik stingru vēlas), to visu mal gaļas mašīnā. Pēc garšas cukuru, sāli. Uz lēnas uguns vāra ~1,5 st. Tad pievieno etiķi vai esenci pēc garšas.
.........................
Sastāvdaļas
5 L Kaukāza plūmītes 2 gab cukini 3 kg burkāni 10 sīpoli 5 ķiploki 1 gl eļļas zaļumi sāls cukurs 1/2 gl galda etiķis garšvielas
Pagatavošana: 120 min.
Plūmītēm izņem kauliņus, cukini sagriež kubiņos, burkānus sarīvē, sīpolus un zaļumus sasmalcina.
Visu masu liek katlā un sautē. Piespiež ķiploku, pieber garšvielas, sāli, cukuru pēc garšas. Pašās beigās pievieno etiķi. Liek tīrās izkarsētās puslitra burciņās un aizvalcē. Glabā vēsumā. Lietojam kečupa vietā.
................................
Paprikas salāti eļļā.
Izejvielas un to daudzums
- 2 kg paprika
Marinādei:
- 1.5 glāze eļļas
- 1/2 glāze ūdens
- 1 glāze 6 procentīgs baltvīna etiķis
- 2/3 glāzes cukura
- 1 t/k sāls
Pagatavošanas process
Papriku iztīra no sēklām, sagriež salmiņos, ne pārāk smalki, bet tas pēc gaumes. Ieber katlā pārlej ar marinādi un vāra 10 - 15 minūtes. Ja gatavo ilgākai glabāšanai, tad karstu pilda izkarsētās burkās un aizvāko ar metāla vākiem.
......................
Sastāvdaļas
2 kg kabači, 1 kg sviesta pupiņas, 1 kg sarkani tomāti, 0.5 kg paprika, 300gr.eļļu, 200gr cukuru, 50gr sāli, 100gr 6% etiķi, 150gr ķiploki, zaļumi.
Pagatavošana:
Kabačus griezt kubiņos,pupiņas-gabaliņos,papriku-sloksnītēs.Tomātus un ķiplokus samaļ.Visas sastāvdaļas saliek katlā un vāra 40-50 min.Kabači nedrīkst izjukt.Liek 0.5 l burkās un aizvāko.