Svētdiena, 22.Decembrī.2024, 08:11
Sveicināti Viesis | RSS
Sākums | Uzkodas pie Otomāra štengrā.. - Forums | Reģistrācija | Ieeja
[ Jauni komentāri · Meklēšana · RSS ]


   Ziedo vietnes attīstībai!
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Uzkodas pie Otomāra štengrā..
007Datums: Piektdiena, 06.Augustā.2010, 20:56 | Komentāri # 1
 
Balvu ielāde ...




Sastāvdaļas
1 kg tomāti 200 grami ķiploki 300 grami mārrutku saknes sāls
Pagatavošana:
Visu samaļ gaļas mašinā, samaisa. Pieliek sāli pēc garšas. Pilda nelielās burkās. Glabā vēsā vietā.

Lieto mārrutku vietā, laba piedeva gaļas maizei, gaļas marinēšanai u.c. gadījumos.
.................
Sastāvdaļas
1. Kabači
2. Ķiploki
3. Burkāni
4. Tomāti
5. Cukurs, sāls
6. Etiķis
Kabaci notīra, izņem sēklas, sagriež gabaliņos, burkānus tāpat, tomātus sagriež, ķiplokus notīra diezgan padaudz (cik stingru vēlas), to visu mal gaļas mašīnā. Pēc garšas cukuru, sāli. Uz lēnas uguns vāra ~1,5 st. Tad pievieno etiķi vai esenci pēc garšas.
.........................

Sastāvdaļas
5 L Kaukāza plūmītes 2 gab cukini 3 kg burkāni 10 sīpoli 5 ķiploki 1 gl eļļas zaļumi sāls cukurs 1/2 gl galda etiķis garšvielas
Pagatavošana: 120 min.
Plūmītēm izņem kauliņus, cukini sagriež kubiņos, burkānus sarīvē, sīpolus un zaļumus sasmalcina.

Visu masu liek katlā un sautē. Piespiež ķiploku, pieber garšvielas, sāli, cukuru pēc garšas. Pašās beigās pievieno etiķi. Liek tīrās izkarsētās puslitra burciņās un aizvalcē. Glabā vēsumā. Lietojam kečupa vietā.
................................
Paprikas salāti eļļā.

Izejvielas un to daudzums
- 2 kg paprika
Marinādei:
- 1.5 glāze eļļas
- 1/2 glāze ūdens
- 1 glāze 6 procentīgs baltvīna etiķis
- 2/3 glāzes cukura
- 1 t/k sāls

Pagatavošanas process
Papriku iztīra no sēklām, sagriež salmiņos, ne pārāk smalki, bet tas pēc gaumes. Ieber katlā pārlej ar marinādi un vāra 10 - 15 minūtes. Ja gatavo ilgākai glabāšanai, tad karstu pilda izkarsētās burkās un aizvāko ar metāla vākiem.
......................
Sastāvdaļas
2 kg kabači, 1 kg sviesta pupiņas, 1 kg sarkani tomāti, 0.5 kg paprika, 300gr.eļļu, 200gr cukuru, 50gr sāli, 100gr 6% etiķi, 150gr ķiploki, zaļumi.
Pagatavošana:
Kabačus griezt kubiņos,pupiņas-gabaliņos,papriku-sloksnītēs.Tomātus un ķiplokus samaļ.Visas sastāvdaļas saliek katlā un vāra 40-50 min.Kabači nedrīkst izjukt.Liek 0.5 l burkās un aizvāko.

 
007Datums: Piektdiena, 06.Augustā.2010, 21:19 | Komentāri # 2
 
Balvu ielāde ...




Pieejams tikai lietotājiem
 
007Datums: Piektdiena, 06.Augustā.2010, 23:20 | Komentāri # 3
 
Balvu ielāde ...




Kanapē ar ķilavām un olu

Maizi sagrieziet aplīšos 0,5 cm biezumā un apcepiet eļļā. Sasmērējiet apceptās maizītes ar sviestu, pa virsu lieciet gurķa šķēlīti un olu, apkārt aptiniet ķilavas fileju.
..................

Ķilavu tītenīši

Sastāvdaļas
ķilavas marinēts gurķis paprika sinepes

Pagatavošana:
Iztīrītas ķilavas iekspusi pārziež ar sinepēm, satin veltnītī, ietinot vidū gabaliņu gurķa un paprikas.Kārtojot traukā, zem veltnīšiem var likt gurķa sķēlītes
.............

Kaltētas voblas

Sastāvdaļas
1. 1 kg zivju (rauda, reņģe u.t.t.) 2. sāls (mazlietiņ) + nepieciešamās lietas : - diega spolīte (vienalga kādā krāsā) - adata - nazis un virtuves dēlītis

Pagatavošana: 20 min.
Paņem rokās pa vienai zivij , uzliek uz dēlīša, atgriež vēderu, uzņem visu, ko nav ieteicams ēst un apmazgā siltā ūdenī. (apmēram 10 min.)

Tad kad zivis nedaudz apžuvušas tās ierīvē ar sāli (rupjo) , lai ēdot būtu asumiņš!

Iever adatā diegu un pa vienai zivij ver uz diega virsū!

Kad visas zivis savērtas, jāatrod kāda vējaina un saulaina vieta! (piem. kāda dārza būda, vai betona siena)

Un tad tikai atliek gaidīt apmēram 2 nedēļas, kad zivis ir pilnīgi izvējojušās, un tās var lietot kā uzkodu pie štengrās dziras..

 
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Jaunākie foruma komentāri
Tēma Pāriet Datums, Laiks Аutors Sadaļa
Mūsdienu K... 21.Decembrī.2024, 21:42 sālītis Pļāpātuve
Lasīt
Karš Austr... 21.Decembrī.2024, 06:57 Valduha 1945 - līdz mūsdienām
Lasīt
..Valdis.. 12.Decembrī.2024, 13:55 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Sīrija 10.Decembrī.2024, 14:45 Valduha 1945 - līdz mūsdienām
Lasīt
Patronu id... 10.Decembrī.2024, 12:57 Valduha WW2
Lasīt
Otrā front... 02.Decembrī.2024, 06:32 Valduha WW2
Lasīt
Vermahta ž... 25.Novembrī.2024, 14:04 Valduha WW2
Lasīt
Te rakstām... 22.Novembrī.2024, 20:41 zed Pļāpātuve
Lasīt
Āra galdiņ... 28.Oktobrī.2024, 15:30 Valduha Būve
Lasīt
Rusij77 sv... 25.Oktobrī.2024, 09:26 nēģis Pļāpātuve
Lasīt



Šodien forumu apmeklēja: pavasaris7, Bogdanuha, Bogdandmw, Bogdankik


eXTReMe Tracker

Copyright sancho76 © 2008-2024