Akmeņu skaldīšana
|
|
kamzolis | Datums: Svētdiena, 09.Jūnijā.2013, 22:49 | Komentāri # 1 |
Garāmgājējs
Komentāri: 14
Balvu ielāde ...
| Tā kā man jau ilgāku laiku ir patikusi amatniecība, esmu izlēmis iemēģināt roku arī akmeņu skaldīšanā. Negrasos ar to taisīt biznesu. Tas tā vairāk priekš sevis. Tā kā akmeņu skaldītāji, manuprāt, ir liels deficīts, tad varbūt varat palīdzēt atrast, ieteikt, kādu meistaru, kas būtu ar mieru dalīties zināšanās? Starpcitu, uzsvars ir uz akmeņu skaldīšanu, jo variants par caurumu ieurbšanu un plēšamo stieņu dzīšanu man šoreiz nesimpatizē.
"... bet ljaunaa acs, taa negulj, taa visu redz..''
Komentāru rediģēja kamzolis - Svētdiena, 09.Jūnijā.2013, 23:06
|
|
| |
|
Muitnieks | Datums: Pirmdiena, 10.Jūnijā.2013, 00:44 | Komentāri # 3 |
Cienījams cilvēks
Komentāri: 1720
Balvu ielāde ...
| Labrīt! Meistaru ieteikt nevaru, bet varu pastāstīt nedaudz no paša redzētā. Man kaimiņos māju padomju laikā cēla kara aviācijas lidotājs, viņam no akmeņu skaldīšanas sākumā bija tik pat daudz saprašanas, ka cūkai no aviācijas. Bija dabūjis lielu kuvaldu, kurai piemetinājis slīpumu, kā cirvim ar to viņš sāka dauzīt akmeņus un viņam tas darbs panesās viņš apmūrēja savas mājas pirmo stāvu ar plēstiem akmeņiem. Man viņš stāstīja, ka tur nekas neesot, ka tas esot tāpat, ka malku skaldīt, tikai jānopētot, kā akmenim šķiedra iet lai neiznāk plēst pret šķiedru, tad tas sadrups a pa šķiedrai plēsa šķēpelēs un mūrēja apkārt gāzbetonam, vēl tagad turas pie tam izskatās, ka būtu mūrēts no plēstiem akmeņiem. Vajag uztaisīt tādu kuvaldu un pamēģināt, svars viņai bija kilogramus 25 noteikti?
|
|
| |
|
|
|
|
|
kamzolis | Datums: Pirmdiena, 10.Jūnijā.2013, 23:49 | Komentāri # 9 |
Garāmgājējs
Komentāri: 14
Balvu ielāde ...
| Augstāk pieminēto par ķīļveida kuvaldu un šķiedras saskatīšanu jau pirms tam zināju, bet jebkurā gadijumā paldies par atsaucību. Tā kā būs vien jāsameklē ķīļveida kuvaldu, un tad jau lai darbs dara darītāju.
"... bet ljaunaa acs, taa negulj, taa visu redz..''
|
|
| |
|
Spiky | Datums: Piektdiena, 14.Jūnijā.2013, 11:59 | Komentāri # 11 |
Tematiķis
Komentāri: 229
Balvu ielāde ...
| Es nezinu varu apvaicāties savam vectēvam. Viņš ir no Kuldīgas un visu mūžu nostrādājis par podnieku. Atceros, ka es kā negudrs ar kuvaldu kamīnam dauzīju akmēņus, bet vectēvs paņēma rokās pagrozija bik papētīja padauzija un pušu bija. Viņš mācēja to lietu.
Daudzi grib gūt Panākumus taču maz ir tādu, kas izlemj doties to meklējumos.
|
|
| |
|
Spiky | Datums: Piektdiena, 14.Jūnijā.2013, 14:02 | Komentāri # 13 |
Tematiķis
Komentāri: 229
Balvu ielāde ...
| Es uzprasīšu, kad būšu Kuldīgā 12. jūnijā nosivinējām vecamtēvam 83 gadu jubileju. Bet nebiju redzējis šito. Būtu bijusi laba iespēja tā pa riktīgam apspriest šito akmeņdauzīšanas mākslu.
Daudzi grib gūt Panākumus taču maz ir tādu, kas izlemj doties to meklējumos.
|
|
| |
|
Ketu | Datums: Piektdiena, 14.Jūnijā.2013, 19:57 | Komentāri # 15 |
Tematiķis
Komentāri: 203
Balvu ielāde ...
| Manupraat labs variants ir sarunu ierakstiit vai uzfilmēt jo ar laiku pilnīgi noteikti aizmirsīsies detaļas.
...
|
|
| |