Jau vairākus gadus man prātu nodarbināja šis projekts, bet re ku še ku Kurzemes jūrmalā kāds jau pamanījies mani apsteigt ar ''māju - kuģi''. Tad nu ilgi vairs es nekavējos - aprīlī biju sagādājis 204 kannas un uz Jāņiem jau nosvinēju spāru svētkus. Vēl jau darbiņu daudz līdz gala rezultātam, bet tas tā lēnām vasaras gaitā... Par ezerpili laikam nevarēs saukt, bet par upes pili gan. :0 Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
Ļoti paveicās, ka biju klāt kad ledus sāka kustēties. Nams kopā ar 2ha ledus gabalu bija pavirzījies apm 5 metrus kad to ievērojām. Protams, atsaites troses un ķēdes bija sarautas kā diegi. Piebraucām ar laivu, atdalījām namu no ledus kontinenta un atvilkām pie krasta. Tagad viss ledus izgājis un nams atkal savā vietā. Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
Ļoti paveicās, ka biju klāt kad ledus sāka kustēties
Njāa, uz veiksmi paļauties nav labākais risinājums. Vajag ilgspējīgu inženiertehnisku risinājumu, varbūt, piemēram, vari ar vinču pa slīpo krastu pavilkt laukā uz ziemošanu, varbūt vari upē izrakt ostu
Ņemot vērā to ka ūdens līmenis Aiviekstē var svārstīties 5 metru robežās, tad tā arī būs jādara - vai nu jārok ostas līcis vai jābūvē nelielu akmens molu, kas varētu noturēt ledus iešanu.Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!