|
Ziedo vietnes attīstībai!
Sveštautu tehnika LV WWII laikā
| |
rudis | Datums: Sestdiena, 31.Augustā.2013, 00:52 | Komentāri # 126 |
Zintnieks
Komentāri: 331
Balvu ielāde ...
| Quote (Tottenkopf) 1943.gads aha, tiešām, paldies par precizēšanu!
"Vai tai ir taisnība, vai nav - tā vienalga ir mana valsts!" /Valters Šellenbergs/
|
|
| | | | | | | | | | | | |
rudis | Datums: Sestdiena, 31.Augustā.2013, 19:29 | Komentāri # 138 |
Zintnieks
Balvu ielāde ...
| Quote (Valduha) kas tas viņam uz muguras par bunduli ar cauruli? Man liekas, ka tas ir izpūtējsPievienots (31.Augusts.2013, 19:25) ---------------------------------------------
Quote (Meilis) Rīga, 1940.gada jūlijs, ienāk krievu karaspēks... Bija šitā bilde Quote (Meilis) Varbūt kads var atpazīt kurā pilsētā šāda pasta ēka? Man liekas, ka tas ir pasts Mazajā Nometņu ielā, Rīgā.Pievienots (31.Augusts.2013, 19:29) ---------------------------------------------
Quote (Valduha) bet par cik nezinu kura ir tā treša ielikšu visas tieši trešajā vietā ir interesants aparāts uz PzIII bāzes taisīts ugunsmetējs tanks
"Vai tai ir taisnība, vai nav - tā vienalga ir mana valsts!" /Valters Šellenbergs/
|
|
| | | | |
rudis | Datums: Svētdiena, 01.Septembrī.2013, 12:28 | Komentāri # 142 |
Zintnieks
Balvu ielāde ...
| Quote (Meilis) Friendly reception: In Riga, the German soldiers hailed as liberators in 1941 - and the joy is probably genuine. After the experience of the Stalinist terror, forced collectivization and "cleansing" the aggressor of many Latvians are regarded as allies. The German propaganda succeeds to exploit this fact Draudzīga uzņemšana: Rīgā 1941.gadā vācu karavīri tika sveikti , kā atbrīvotāji -un prieks droši vien bija neviltots. Pēc pieredzes ar staļinistu teroru, piespiedus kolektivizāciju un "tīrīšanām" - agressoru daudzi latvijas iedzīvotāji uztvēra kā sabiedroto. Vācu propoganda veiksmīgi ekspluatēja šo faktu.
Bilde jau bija redzama publikācijā "Cilvēki Rīgā, 1941.gada jūnijs"
Komentāru rediģēja rudis - Svētdiena, 01.Septembrī.2013, 12:28
|
|
| | | |
otomars | Datums: Sestdiena, 14.Septembrī.2013, 13:24 | Komentāri # 145 |
Bodnieks
Komentāri: 4100
Balvu ielāde ...
| Die Brücke bei Josvanivai
Die Gräber an der Brücke von Josvanivai in Lettland. Hier ruhen die »Brandenburger« Gefreiter Wiese, Sonnhofer, Schmidt, Taaktmann und Weiß.
Dünamünde ist heute ein Stadtteil von Riga, wo 1941 die deutschen Soldaten als Befreier begrüßt wurden.
Das Unternehmen der »Brandenburger« bei Josvanivai an der Vormarschstraße der 8. Panzerdivision bei Dünamünde gelang jedoch nur unter erheblichen Opfern.
Im Kampf um das Halten der Straßenbrücke fanden der Gefreite Wieser und die Jäger Schmidt, Sonnhofer, Taaktmann und Kurt Weiß den Tod. Unmittelbar an der Abfahrt der Brücke wurden diese Männer bestattet.
Josvanivai pilsēta Lietuvā. Tur tad ir sanācis mazs putrojums, sajaukts ar Lietuvu
Partija ""Vidzemes sijātāji"" .Piejūras reģiona Burlaku šūniņa.
Par vienotu ,stipru Vidzemi!!!
.
|
|
| | |
rudis | Datums: Sestdiena, 14.Septembrī.2013, 20:22 | Komentāri # 147 |
Zintnieks
Balvu ielāde ...
| Quote (Meilis) Rīga, Josvanivai, 1941. Itenais ir Rīgā, pie Nacionālās operas, tur vāciem bija ēdināšanas punkts nozīmēc. Šo vietu var atpazīt stāvot uz Meijerovica bulvāra, pie auto stāvvietas un skatoties uz Operu. Kas ir Josvanivais to gan nezinu:(
|
|
| | |
rudis | Datums: Ceturtdiena, 19.Decembrī.2013, 02:01 | Komentāri # 149 |
Zintnieks
Balvu ielāde ...
| Nu rādās ka, ir ar Ф-22 (TE ir wikipēdijas raksts par šo lielgabalu) tāpat tas varbūt vācu 7,62 cm Panzerjägerkanone 36(russisch), kas principā ir tas pats ierocis. Kas attiecas uz vietu, tad rādās, ka ir Rīga. Kaut kas nav labi ar to bildi?
Komentāru rediģēja rudis - Ceturtdiena, 19.Decembrī.2013, 02:14
|
|
| | |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Karš Austr... | ▼ | 21.Novembrī.2024, 06:42 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Mūsdienu K... | ▼ | 20.Novembrī.2024, 23:48 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Vermahta ž... | ▼ | 19.Novembrī.2024, 16:28 | Valduha | WW2 | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 11.Novembrī.2024, 04:56 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 02.Novembrī.2024, 18:20 | Valduha | WW2 | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | Rusij77 sv... | ▼ | 25.Oktobrī.2024, 09:26 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | Laika apst... | ▼ | 30.Septembrī.2024, 11:32 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Sveicam Ze... | ▼ | 28.Septembrī.2024, 23:57 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Vācu karas... | ▼ | 14.Septembrī.2024, 09:35 | Valduha | WW2 | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja: zed, Valduha, sālītis, ArtursA
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|