|
Ziedo vietnes attīstībai!
Kurzemes izbrauciens
| | | | | |
Kašātajs | Datums: Sestdiena, 07.Maijā.2016, 22:20 | Komentāri # 55 |
Gredzenu pavēlnieks
Komentāri: 1182
Balvu ielāde ...
| Quote otomars ( ) TT pacēlās, Kur bilžuki?
|
|
| | | | | |
007 | Datums: Svētdiena, 08.Maijā.2016, 21:17 | Komentāri # 60 |
Balvu ielāde ...
| Quote Kašātajs ( ) Nu es jau arī prasu tā kažoka bildi ..jepal to kažoku,,es šodien ar izmetu līkumu uz stundām trīs..ejot uz objektu skaitiju pātarus..nedod man šaunamos,un spridzinamos..galarezultātā..kā jau parasti PPŠ patriki ..un termosa vāks..neko nepaņēmu,,bet toties pa mežu izstaigājos..
|
|
| | |
Valduha | Datums: Ceturtdiena, 03.Maijā.2018, 17:28 | Komentāri # 62 |
Stāstnieks
Komentāri: 12294
Balvu ielāde ...
| Nu re, atkal pabiju Priekules pusē. Šoreiz 2 dienas veltīju rakšanai, un trīs Mazo ērgļu vaktēšanai. Pirmo dienu rakām kopā ar rusiju. Šis tas jau atradās, tai skaitā, jau pieminētais, gredzenam līdzīgais priekšmets.
Tad rusijs mani aizveda uz apsētu augstieni ar senu mājasvietu, kurā, pēc viņa vārdiem, varēšot raust monētas saujām. Kā to lai ņem? Kamēr viņš vienā pusē mājvietai "rausa monētas", es otrā pusē cēlu ārā visādus "kakāļus"...
...laikam tāda karma...
Bet laiciņš bija feins, zemīte mīksta un laiks kopā ar visnotaļ cienījamu vīru pavadīts patīkami!
Labākais atradums bija šis.
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
|
|
| | | |
Nor | Datums: Piektdiena, 04.Maijā.2018, 07:49 | Komentāri # 65 |
Vietējais guru
Komentāri: 110
Balvu ielāde ...
| Kā jums nav bail cilāt tos visu verķus? https://www.diena.lv/raksts....4196496
|
|
| | |
Valduha | Datums: Piektdiena, 04.Maijā.2018, 20:24 | Komentāri # 67 |
Stāstnieks
Balvu ielāde ...
| Quote Nor ( ) Kā jums nav bail cilāt tos visu verķus? Jāzin, ko var cilāt un ko nē. Ir lietas, kuras uzrokot, labāk neaiztikt. Minētos lādiņus (pie tam tie bija nešauti, tātad ar neuzvilktu spridzinātāju) arī sapieri nestu uz mašīnu, vai uz neitralizēšanai paredzēto vietu. Es viņus nonesu no lauka. Lai jau zemniekam mierīgāks prāts. Stāsts par riteņbraucēju un granātu ir visumā dīvains. "Kādas šāgada janvāra svētdienas rītā Stokholmas priekšpilsētā dzīvojošais 63 gadus vecais čīlietis Daniels Kuevass Suniga kopā ar sievu devās izbraucienā ar velosipēdiem. Sieva brauca gabaliņu pa priekšu, kad Daniels apstājās, lai paceltu uz veloceliņa atrodošos priekšmetu. Tā izrādījās rokasgranāta, kas uzsprāga viņa rokās. Sprādziena vilnis bija tik spēcīgs, ka Daniela sievu Vannu notrieca no velosipēda. Daniels mira no sprādzienā gūtajiem ievainojumiem." Rokasgranātas tā vienkārši nesprāgst rokās. Iespējams, ka kāds trakais tiešām bija tai izrāvis gredzenu, un nolicis ar atsperi pret zemi, kas gan izklausās maz ticami. Nesen forumā jau smējāmies par pusaudžiem, kuri, ja pareizi atceros, izšaujot no loka bultu, bija trāpījuši kaut kādai WWII laika granātai vai mīnai, kura uzsprāgusi.
|
|
| |
Valduha | Datums: Ceturtdiena, 10.Maijā.2018, 09:34 | Komentāri # 68 |
Stāstnieks
Balvu ielāde ...
| Augstienes.
Bradājot pa Mazgramzdas pusi, un ķīķerējot Mazos ērgļus, uzmanību piesaistīja divi objekti. 1. Objekts. Frontes līnija 1944. gada rudenī gāja pa veco Skodas - Skrundas ceļu. Uz DA Kauliņupes gravā sēdēja krievi, bet ZR augstienes ieņēma vāci. Mani ieinteresēja augstienes mala, no kurienes pavērās laba redzamība gan Mazgramzdas virzienā, gan uz pieminēto ceļu. Mūsdienās: Toreiz: Vieta šķita stratēģiski nozīmīga. Mūsdienās viss aizaudzis ar mežu, bet šī kante saglabājusies kā pļava. Manas aizdomas apstiprinājās. Vietā, kas šķita stratēģiski svarīga, uzgāju "Kaulu žāģa" ligzdu. Bija liela gūzma MG-42 deformētu čaulu, kā arī lentas fragmenti.
Arī krieviem šī augstiene nepatika, jo visapkārt rakās 82 mm mīnmetēju mīnu astes:
|
|
| | | | | | | |
Valduha | Datums: Ceturtdiena, 23.Septembrī.2021, 14:49 | Komentāri # 75 |
Stāstnieks
Balvu ielāde ...
| Nedēļas sākumā biju aizbraucis uz Zanti. Tur Meiļa bračkam ir medību lauki. Pirms kādiem 5 gadiem ar Meili viņam būvējām medību torņus. Toreiz vietējais iedzīvotājs, pie kura dzīvojām, parādīja nelielu mežiņu, kurā friči pēs kapitulācijas spridzināja savu tehniku. Jau vairākus gadus bija doma pārstaigāt šo mežu, bet allaž nesanāca. Tad nu šoruden sazvanījos ar Meiļa bračku, sabozu olas, un aizbraucu. Mežiņu izstaigāju krustu šķērsu. Cerēju atrast kāda visurgājēja kāpurķēdes posmu, bet nekā... Mežs pilns at saspridzinātas tehnikas atlūzām.
Ja visas savāktu, un nodotu Toolmetā, es pat nopelnītu. Derīgie atradumi diezgan pieticīgi:
MP 40 magazīna Pusotrs telts mietiņš Un čupa ar visurgājēja Mittlerer Zugkraftwagen 8t (Zgkw. 8t (Sd.Kfz. 7)) kāpurķēžu gumijas uzlikām (marķējums W402), un vienu šīs tehnikas kāpurķēdes pirkstu. Lielākais guvums nāca no Meiļa bračkas - puse no svaigi nošauta mežacūkas sivēna, kā arī 2 staltbrieža sirdis un aknas...
|
|
| |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Karš Austr... | ▼ | 21.Novembrī.2024, 06:42 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Mūsdienu K... | ▼ | 20.Novembrī.2024, 23:48 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Vermahta ž... | ▼ | 19.Novembrī.2024, 16:28 | Valduha | WW2 | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 11.Novembrī.2024, 04:56 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 02.Novembrī.2024, 18:20 | Valduha | WW2 | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | Rusij77 sv... | ▼ | 25.Oktobrī.2024, 09:26 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | Laika apst... | ▼ | 30.Septembrī.2024, 11:32 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Sveicam Ze... | ▼ | 28.Septembrī.2024, 23:57 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Vācu karas... | ▼ | 14.Septembrī.2024, 09:35 | Valduha | WW2 | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja: Valduha, sālītis
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|