Karš Austrumukrainā
|
|
Maris | Datums: Trešdiena, 18.Maijā.2022, 09:08 | Komentāri # 1226 |
Vietējais guru
Komentāri: 121
Balvu ielāde ...
| Marks Feigins un Aleksejs Arestovičs - 83. kara diena:
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Valduha | Datums: Ceturtdiena, 19.Maijā.2022, 18:02 | Komentāri # 1236 |
Stāstnieks
Komentāri: 12310
Balvu ielāde ...
| Marks Soloņins:
Te man Marks Soloņins atkal lika vilties... Viņš joprojām dzīvo 20. gs. karu statistikā. Toreiz karavīriem nebija bruņuvestu, un attiecība starp kritušajiem un ievainotajiem bija dzelžaina - 1 : 3. Cik esmu sekojis līdzi notikumiem Ukrainā kopš 2014. gada, tad viss ir mainījies. Karavīri ir labāk aizsargāti. Attiecība starp kritušajiem, un ievainotajiem ir mainījusies. Pēc manām aplēsēm uz vienu kritušo ir ne vairāk kā 1 - 2 ievainotie. Ja palūkojamies Marka Soloņina sniegtajā statistikā, tad tā arī ir. 209 sanitārie zaudējumi (ievainotie + saslimušie) 201 neatgriezeniskie zaudējumi: 61 kritis 43 pazuduši bez vēsts 96 gūstekņi. Ar ko mūsdienās atšķirās kritušie un bez vēsts pazudušie? Tikai ar to, ka pēdējo nāve nav oficiāli fiksēta. Būtībā tie ir kritušie, kurus vēlāk filmē ukrainas karavīri. Par gūstā kritušajiem, jautājumu nav. Visi ir apkopoti. Varam pieļaut, ka daži, no bezvēsts pazudušiem, ir pamukuši, un atgriezušies dzimtajā Prostokvašenskas ciemā. Bet, jebkurā gadījumā, mēs redzam, ka uz 209 (ievainotie + saslimušie) ir ap 100 kritušo. Tā arī ir mūsdienu kara statistika - 1: 2.
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
|
|
| |
Valduha | Datums: Ceturtdiena, 19.Maijā.2022, 18:30 | Komentāri # 1237 |
Stāstnieks
Komentāri: 12310
Balvu ielāde ...
| Neticu, ka Marks Soloņins nezin, ka mūsdienu tanka ekipāža sastāv no 3, nevis 5 karavīriem. Tāpat viņš ir informēts, ka liela daļa tanku, līdzīgi kā 1941. gadā, ir vienkārši pamesta. Par salīdzinājumu ar Vērmahta zaudējumiem 1941. - 1942. gadā vispār nav vērts runāt. Vai nu Marks Soloņins to nesaprot ( par ko es ļoti šaubos), vai nu arī viņš turpina spēli par vien 30 notriektajām krievu lidmašīnām... Skatāmies, klausāmies, analizējam un izdarām secinājumus paši...
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|