|
Ziedo vietnes attīstībai!
Tanciņš
| | | | |
Garais | Datums: Otrdiena, 18.Februārī.2014, 09:22 | Komentāri # 4 |
Balvu ielāde ...
| Šitais grillē lielos apjomos.
Komentāru rediģēja Garais - Otrdiena, 18.Februārī.2014, 09:22
|
|
| | | | | | |
Tottenkopf | Datums: Otrdiena, 18.Februārī.2014, 22:39 | Komentāri # 10 |
Balvu ielāde ...
| Valduha, es drīsktu piedalīties?
|
|
| | |
Tottenkopf | Datums: Otrdiena, 18.Februārī.2014, 22:50 | Komentāri # 12 |
Balvu ielāde ...
| Šitais verķis ir Beobachtungspanzerwagen III Ausf. H. Šitais verķi tika izmantots kā artilērijas priekšējo novērotāju transports. Bruņots ar MG34 ložberi, kurš atradās centrā. Interesantākais, ka lielgabala stobrs ir mulāža, tātad neīsts
|
|
| | |
Valduha | Datums: Otrdiena, 18.Februārī.2014, 23:28 | Komentāri # 14 |
Stāstnieks
Komentāri: 12358
Balvu ielāde ...
| Jā, tanks bija piebāzts pilns ar sakaru līdzekļiem, tā, ka lielgabalam un munīcijai vietas neatlika, bet, lai pretinieks to nevarētu atšķirt no pārējiem, tika "pielipināts" viltus stobrs. Arī otrs ložmetējs no priekšējās bruņuplāksnes bija novākts. Vēlāk eksperimentāli tika izgatavots arī uz Panteras bāzes Beobachtungspanzer Panther 1 eksemplārā, un nosūtīts uz Austrumu fronti Bet kad jau runājam par tankiem, tad vēl viens alus ir palicis, un to saņems Tottenkopf, ups, es gribēju teikt, tas, kurš man paskaidros, kas šitais par tanku er tādu kā "bērnu sētiņu" aizmugurē, kurš tik neveiksmīgi iegrimis bumbas izrautā bedrē?
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
|
|
| |
rudis | Datums: Trešdiena, 19.Februārī.2014, 02:06 | Komentāri # 15 |
Zintnieks
Komentāri: 331
Balvu ielāde ...
| "Bērnu sētiņa" ir radio antena, līdzīgs risinājums ir padomju tankam BT , kas redzams bildēs iz Vienības gatves 1941.gadā.
"Vai tai ir taisnība, vai nav - tā vienalga ir mana valsts!" /Valters Šellenbergs/
Komentāru rediģēja rudis - Trešdiena, 19.Februārī.2014, 02:09
|
|
| | | |
Tottenkopf | Datums: Trešdiena, 19.Februārī.2014, 20:18 | Komentāri # 18 |
Balvu ielāde ...
| Lielgabals. J1 tanks bija ekipēts ar šito lielgabalu- Lielgabals
|
|
| |
Garais | Datums: Trešdiena, 19.Februārī.2014, 23:10 | Komentāri # 19 |
Balvu ielāde ...
| Turpiniet, turpiniet. Man ir intresanti.
|
|
| | |
Tottenkopf | Datums: Ceturtdiena, 20.Februārī.2014, 19:45 | Komentāri # 21 |
Balvu ielāde ...
| Quote Valduha ( ) Es teiktu nedaudz silts, tomēr atbilde nav pilnīga! Pirmajiem PzIII Ausf.J arī bija 50mm īsstobra lielgabals KwK38 L/42 tāpat kā PzIII Ausf.H
Paskaties manu norādīto saiti un tas lielgabals ir 5 cm KwK 39 L/60 un tas nav īsais, bet garais lielgabals, tāpēc arī tornis PzIII Ausf.J1 ir savādāks nekā PzIII Ausf.J tankiem.
|
|
| | |
Tottenkopf | Datums: Ceturtdiena, 20.Februārī.2014, 21:18 | Komentāri # 23 |
Balvu ielāde ...
| Valduha, ja tu gribēji uzzināt, ka šiem tankiem negrozījās torņi, lielgabali bija mulāža un tika izmantoti kā komandējošie- jeb štāba tanki ar ierīkoto komandvadības centru tankā?
Kāpēc vieniem tankiem, piemēram PzIII Ausf.E, bija "sētiņa", bet citiem PzIII Ausf.E nebija? - vieni bez sētiņas bija kaujas tanki, bet ar sētiņu - vienkārši sakot: sakaru mašīna.
Kāpēc nevienam PzIII Ausf.J un PzIII Ausf.K nebija "sētiņas"? - kaujas tanki, ne sakaru vai komandmašīnas ar negrozošiem torņiem un mulāžas lielgabaliem
|
|
| |
Valduha | Datums: Ceturtdiena, 20.Februārī.2014, 23:08 | Komentāri # 24 |
Stāstnieks
Komentāri: 12358
Balvu ielāde ...
| Tottenkopf, alu esi nopelnījis godam, lai gan atbilde ir tikai daļēji pareiza. Tas tiesa, ka šie īpašie tanki ir komandieru tanki, kuri iesākumā bija pulka un brigādes štāba rīcībā, bet vēlāk arī bataljona rīcībā. PzIII Ausf.D; E un H sērijas tankiem bija "sētiņas" tipa antena un lielgabala mulāža. Savukārt PzIII Ausf.J un PzIII Ausf.K sērijas komandieru tankiem "sētiņas" tipa antenas vietā (tomēr pārāk uzkrītoša), jau izmantoja vertikālo antenu, kura bija novietota uz torņa starp lūkām. un, atšķirībā no D,E un H sērijas, šie jau bija bruņoti ar īstiem lielgabaliem, attiecīgi PzIII Ausf.J ar 5cm KwK38 L/42 vai 5cm KwK39 L/60, bet PzIII Ausf.K tikai ar 5cm KwK39 L/60 lielgabaliem. Tiesa, šiem tankiem bija stipri samazināts munīcijas daudzums.Pievienots (20.Februāris.2014, 23:08) --------------------------------------------- Tātad Tottenkopf ir nopelnījis jau 3 alus, bet tā kā alus ir pieejams četrpakās nevis trīspakās, tad tas ceturtais pienākas rudim par antenas pieminēšanu! Paldies vīri, bija prieks ar jums sadarboties!
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
|
|
| |
Tottenkopf | Datums: Ceturtdiena, 20.Februārī.2014, 23:33 | Komentāri # 25 |
Balvu ielāde ...
| Valduha, bet tu jau zini kādu alu es tikai dzeru
|
|
| |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Karš Austr... | ▼ | 04.Decembrī.2024, 11:02 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Mūsdienu K... | ▼ | 03.Decembrī.2024, 22:32 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 02.Decembrī.2024, 06:32 | Valduha | WW2 | Lasīt | Vermahta ž... | ▼ | 25.Novembrī.2024, 14:04 | Valduha | WW2 | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 22.Novembrī.2024, 20:41 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | Rusij77 sv... | ▼ | 25.Oktobrī.2024, 09:26 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | Laika apst... | ▼ | 30.Septembrī.2024, 11:32 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Sveicam Ze... | ▼ | 28.Septembrī.2024, 23:57 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Vācu karas... | ▼ | 14.Septembrī.2024, 09:35 | Valduha | WW2 | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja: nēģis, zed, Valduha, sālītis
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|