MABU | Datums: Ceturtdiena, 15.Martā.2012, 23:23 | Komentāri # 1 |
Tematiķis
Komentāri: 223
Balvu ielāde ...
| Tā kā rīt ir 16.marts, man ienāca prātā izveidot šo tēmu. Šeit varētu foruma dalībnieki padalīties par saviem senčiem, kuri dienējuši leģionā un varbūt vairāk pastāstīt par viņu gaitām. Protams arī var rakstīt par dienēšanu citās armijās.
Pats zinu, ka man viens vecvectēvs dienēja cara armijā un viens vecaistēvs 2.p.k. Rīgā pie vāciešiem par autovadītāju. Kad vācieši atkāpās, tad aizlaidies, lai paliktu Latvijā, bet tad viņu savāca krievi un pie tiem dienēja zenītniekos.
|
|
| |
|
rusij77 | Datums: Piektdiena, 16.Martā.2012, 11:09 | Komentāri # 3 |
Zinošs rakaris
Komentāri: 1425
Balvu ielāde ...
| Mana vectēva brālēns 44-jā vairījās no iesaukšanas leģionā, iebēga mežā, vectēvs palīdzēja viņam ar ēdamo, kaimiņi(latvieši) "nostučīja", šo uz Sakas moku kambariem(domāja varbūt "stukačoks" sanāks), pēc tam uz nošaušanu. Friči pa šmigu nošāva garām, vectēvs pats iekrita gravā, tā kā kontrolšāvienu netaisīja, palika dzīvs, māju tikai nodedzināja(šim pieci nepilngadīgi bērni). Pie krieviem: zemi visu atņēma, pašu gribēja uz sibiriju, brālēns noliecināja, ka ēst viņam nesis uz mežu, tā arī sanāca- friči māju nodedzināja, krievi zemi atņēma. Svešās varas visas mūs nīdušas, neatkarību tādēļ jāsargā!
|
|
| |