''arī krabji dabūja no manis ''pēc nopelniem'' - nē, nē, tas nenozīmē, ka letāls iznākums tiem bij. Nofoķēju un palaidu brīvībā, no četriem ko noķēru tikai viens pamanījās man spīli pirkstā atstāt...Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
Protams bez zivīm nekādīgi. Tāpēc vienu dienu veltījām jūras copei. It kā dziļums labs, apm. 30 metri un zivis ķērās daudz, bet tas izmērs varēja būt brangāks. Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
Man šoreiz gadījās viena neparastāka zivtele starp visām - neliela murēna. Tā kā zivtiņa ar dikti spēcīgu sakodienu, tad rokās neviens neuzdrošinājās to ņemt kamēr nebija izdzisusi dzīvība. Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
Redz, kas pa emocijām velkot zivi (un nemaz jau tik maza nav)! Vienīgi nepareizs spininga satvēriens, tā var štrumu ātri pazaudēt. Murēna, cik zinu, ne tikai vienkārši kož, bet ir arī indīga. Ļoti smukas bildes!
Vienīgi nepareizs spininga satvēriens, tā var štrumu ātri pazaudē
Es arī tāpat spiningu turu labajā rokā un spoli tinu ar kreiso. Mana skola Līdz šim neesam nevienu kātu zaudējuši, viss kārtībā. Tāds stils. Par vietējo alu. Populārākais ir La Gazelle, iespējams arī vienīgais ko tur ražo. Viegls un labs, mirdams var dzert. Pēdējā bildē blakus vietējam čalim nokrita kokosņiks apmēram 1 metru viņam no galvas. Troksnis bija pamatīgs. Laikam zem palmām labāk gulēt ar ķiveri.Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
Sākumā sejā viņam bij manāms šoks. Tad pieaicināja citu vietējo lai viņu nofoķē ar visu kokosriekstu. Tagad telefonā viņš skatās kāda bilde sanākusi. Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
Te dažas bildes no autobusa loga braucienā Dakāra - Bandžula. Autobuss atšķirībā no vietējiem pilsētas autobusiem moderns ar kondicionieri un rezerves ventilatoriem. Pilsētas autobusos kasieriem speciāls dzelzs būris tāds kā karceris mazām rūtiņām, kurām roku iebāzt nevar, tikai naudu un biļetes. Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
1.bilde - mango koks, tie viņiem arī katrā sētā. 3.bildē esam sasnieguši Barru, tālāk tiek atvērti vārti uz prāmi kas pārceļ pāri Gambijas upei uz Bandžulu. 4.bildē - 2 skroderi dodas uz darbu, šujmašīna uz pleca un šķēres otrā rokā. Tādus sastapām vismaz 5 reizes. Secinājums - skroderi tur ir populāra profesija. Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!