Pieckapeika ar kalšanas meistara iniciāļiem zem ērgļa tik tiešām vērtīgāka, tavējai tie ir bijuši, var pat nedaudz redzēt. Dengai arī nekāda vaina, tā kā ir pamats optimismam, apsveicu ar atradumiem!
m77, Šīs tika atrastas uz ceļa un visas trīs gandrīz blakām.
Pievienots (07.Jūnijs.2012, 18:27) --------------------------------------------- rusij77, Paldies par laba vēlejumiem! Ganjau vēl būs visādi atradumi, vajag tikai rakt!!
Aktieris Edgars Liepiņš, kad tēloja Hugo Diegu[padomju laikā]-no viņa mutes nāca tāds teiciens.Partija ""Vidzemes sijātāji"" .Piejūras reģiona Burlaku šūniņa.
m77, Ar to laiku, tā ir kā ir! Mēģinu izbrīvēt laiku, cik nu vien tas iespējams. Butu priecīgs, ja tas laiks šai nodarbei būtu ta pavairāk, bet ko lai dara, kā ir tā ir!!
Amigo, Tai smukajai divkapeikai, daļa nobira pati, pārējo tā dikti saudzīgi mēģināju noskrubināt ar zobu bikstāmo (lielākā daļa nonāca). Beigās, tad kad nenāca, pamērcēju eļā un paskrubināju atkal ar zobu bikstāmo. Pašās beigās mazgāju vairākas reizes ar zobu birsti un ziepēm. Tā kautkā! Drõši vien ja būtu ultraskaņas vannīte, šī kapeika notīrītos baigi labi un vienkārši (doma, tādu kādreiz iegādāties)
zed Viss ir pa pirmo zorti un es ar skatos e-baiā to vanniņu , surikātam arī jautāju un viņš teica ka esot laba takā būs vien tuvākajā laikā jāiegādājas.
brīnos no taviem atradumiem,man patīk!!!tā sačakarētā kapeika,man liekas visātrāk ir degusi,bet vēlāk ilgi nostāvējusi ūdenī,protams kādā augsnē atrasta!....EJAM RAKT...
Šotdien atradu, šādu svina fragmentu! Otrā pusē ir divi caurumi, izskatās ka šauti, viens lielāks, otrs mazaks. Varbūt kādam ir nojausma no kā tas varētu būt (vienkārši interesē)?
zed, Par BURATINKU! Tolaik bija Polijas - Lietuvas valsts ( aptuveni 14.gs. - 18 gs. ) Un jā, buratinkas atšķiras ar ģērboņiem. Tev šajā gadījumā ir Poļu buratinka. Ar jātnieku ir lietuviešu.
Mjā tās sačakarētās kapeikas ir bēdīga lieta, man arī līdzīgas dažas kuras nekādīgi nevar atšifrēt, laika zobs tās nograuzis par pliku šaibu... Tev Zed uz monētas saskatāms vēl vismaz poļu ģērbonis...Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
emils92, Paldies par inf!! Žēl ka tik tā monēta diktki nodilusi. ka neko gandrīz nevar saskatīt!
Pievienots (11.Jūnijs.2012, 16:28) --------------------------------------------- Meilis, Jā, ja nevarētu atpazīt to poļu ērgli, tad būtu vienkārši šaiba(labi ka varēja saskatīt to putnu ar vairogu)!
zed, tavi atradumi priecē,bet nesaki ka apkārtnē viss izpētīts.Pārstaigā savus laukus dažādos virzienos un būs atkal.Ja staigāji taisni ,tad tagad ej pa dionāli laukam-var iet arī apļu veidā.Es te vienu lauku jau kuro gadu roku un pārējie arī gadu atpakaļ piesaistījās,bet visu laiku kas jauns izrokas-kad ej vienā virzienā nekā nav ,bet nākot atpakaļ pa tām pašām pēdām atkal kas izlien.Partija ""Vidzemes sijātāji"" .Piejūras reģiona Burlaku šūniņa.