Valduha,netālu no Tava muzeja.Ja vējš būtu uz otru pusi pūtis,vai nebūtu skāris ēku? Es pa bišķim esmu apzāğējis visus lielos kokus ap ēkām.Kā sacīt nenokritīs no vecuma,nopūtīs vējš.
Nav tik traki. Visi vecie koki ap māju ir nozāģēti. Uz klēts var uzkrist vien Z vēja izraisīta vētra, bet tāds fenomens Latvijā līdz šim nav novērots.Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
Uz klēts var uzkrist vien Z vēja izraisīta vētra, bet tāds fenomens Latvijā līdz šim nav novērots.
Pie negaisa mākoņiem (kas pēc gadalaika parasti sakrīt ar koku būšanu lapu stāvoklī) lokālās vētras, manuprāt, var veidoties ar ļoti mainīgu virzienu. Globālā sasilšana veicina negaisu veidošanos un to spēku, diemžēl.
Jā, malkas aiznākamai ziemai būs gana. Materiālu, ko vest uz gateri arī netrūks. Tāpat bērza finiera un papīrmalkas, pārdošanai, pilna dirsa. Darbs mēnesim...Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
Pie negaisa mākoņiem (kas pēc gadalaika parasti sakrīt ar koku būšanu lapu stāvoklī) lokālās vētras, manuprāt, var veidoties ar ļoti mainīgu virzienu. Globālā sasilšana veicina negaisu veidošanos un to spēku, diemžēl.
Tas gan. Pie mājas kokus nogāza R vējš, bet mežā vienu pampaku pa tīro noslaucīja D vējš. Acīmredzot tas bija virpulis. Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
Pēdējās naktis zibeņo dūšīgi. Arī pašlaik sāk ducināt. Bet mani negaiss fascinē. Es izbaudu dabas spēku. Nav nekādas panikas. Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
Gluži kā man,es ar jūsmoju.Vakar un aizvakar iekārtojos uz guļamkrēsla un sūcot aliņu vēroju zibeņošanu. Aizvakarnakt gan zibens izblieza antenu,šodien tik savedu kārtībā.
Šorīt ar skaļu krusas graboņu pa palodzi pamodināja negaiss. Diezgan jaudīgs, bet izskatījās, ka austrumu pusē bija niknāks. Dienā sola vēl negantāku stihiju un lielgraudu krusu. Sargiet no debesu akmeņiem visu, ko var nosargāt!
A to mēs ātri izdarījām. Vairākiem draugiem tika gaileņu guvums sadalīts, un visi ir priecīgi. Paši baudījām 100% baraviku mērci. Apšu bekas tika saceptas un gaida savu kārtu ziemas maltītei saliktas saldētavā. Vēl daļa beciņas samarinētas.
Mums vakar Madonas pusē bija elle. Tā zibeņojis nebija sen. Sēdēju verandā, pīpoju, un izbaudīju dabas spēku.Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
Manā pusē tas pats. Snieģelis tikai krāsas tiesa, tā ka tas ir kailsals. Jācer, ka ērces iznīks un šakāļiem salstošās pakaļas liks bēgt atpakaļ uz dienvidiem.