|
Ziedo vietnes attīstībai!
Cietumi nelīdz
| |
Valduha | Datums: Sestdiena, 02.Novembrī.2013, 20:31 | Komentāri # 1 |
Stāstnieks
Komentāri: 12294
Balvu ielāde ...
| Ne viens vien, vismaz es tā ceru, ir uzdevis sev jautājumu: "Nez kur pazudis Valduha?" Droši vien uz visiem apvainojies, un uzlicis "mīksto" Latvijas vēsturei! Varbūt no kreņķiem pārāk dziļi glāzē ieskatījies? Vai vienkārši iegājis sevī un nu vairs netiek ārā? Es jums teikšu NĒ! Valduha, līdzīgi citiem 20. gs. vēstures veidotājiem, kā Ļeņins, Staļins un Hitlers bija ieslodzīts cietumā! Veselas 10 diennaktis es cietu morālus pazemojumus! Tomēr mans gars palika nesalauzts! "Tēvocis Ādolfs", sēdēdams Landsbergas cietumā, sarakstīja "Main Kamft". Es, līdzīgi kā Ļeņins, gāju citu ceļu - es rakstīju dzeju. Piedāvāju jūsu vērtējumam ievaddzejoli no mana topošā dzejas krājuma.
Dzērājšofera monologs.
Guļot te uz cietām, aukstām nārām, Domājot par to, kas bijis un kas būs; Veroties caur restēm brīvē acīm kārām, Es zinu - cietumi, tie nesalauzīs mūs!
Jā, varbūt tā bija stulba kļūda, Kad, pērkot alu skārda bundžiņās, Es spriedu, ka neviens man neaizliegs ne sūda Ar auto traukties tālēs zilajās.
Jo alku es, kā kādreiz Dullais Dauka Ar sapņu laivu horizontu sniegt. Bet tiesnese - šī bezjūtīgā m_uka, Uz četriem gadiem airēt lēma liegt!
Var mūsu miesu asām pletnēm šaustīt! Var mūs kā pestītāju krustā sist! Var mūsu locekļus uz moku rata raustīt, Vai vienkārši kā vecu stervu _ist!
Tas tomēr nespēs salauzt brīvo garu, Var tiesnese kaut zemes gaisā spert, Jo nevar tā ar prastu, rupju varu Pie stūres aizliegt aukstu alu dzert!Pievienots (02.Novembris.2013, 20:31) --------------------------------------------- Te tāda neliela fabula
Racējs un mažakuilis
X-terru rokā paņēmis, Kad brīva diena rodas, Pār plecu lāpstu pārsviedis, Uz mežu Elmārs dodas.
Skan detektora pīkstieni Un apslāpētas lamas, Skan asi lāpstas cirtieni, Bet atradumu pamaz.
Un Elmārs tik uz priekšu trauks, Nav radis padoties. Un neaizbērtu bedru lauks Aiz tā sāk veidoties.
Aiz lielām dusmām urkšķēdams, Pa gabalu jau dzirdams, Nāk mežakuilis Ferdinands, Pa zemi olas vilkdams.
No zīļu pappa dzirdējis, Ka konkurents tam topot. Kāds pārnovada cūkmenis Te viņa mežu rokot!
Es mezglā šito smerdeli Sasiešu kā lūku! Viņš šodien mežu izrakņās - Rīt piesmies manu cūku!
Kas īsti mežā notikās, Elmārs par to klusē. Viņš ratiņkrēslā vizinās, Un geju bārā tusē.
Lai cik šis stāstiņš traģisks šķiet, Bet morāle šeit prasta - Ja reiz bedri izraki, Tad aizber to un basta!
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
|
|
| |
Tottenkopf | Datums: Sestdiena, 02.Novembrī.2013, 20:50 | Komentāri # 2 |
Balvu ielāde ...
|
|
|
| | |
Gollums | Datums: Sestdiena, 02.Novembrī.2013, 22:01 | Komentāri # 4 |
Balvu ielāde ...
| Nu moins...................Valduha - es piesakos uz Tavas dzejas antoloģijas grāmatu.Ar autogrāfu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! p.s. - tas logs tā kā būtu redzēts..........
|
|
| | |
007 | Datums: Svētdiena, 03.Novembrī.2013, 03:28 | Komentāri # 6 |
Balvu ielāde ...
| ...Valdi,,,viss pa smuko,,,dzeja,,,,Tavi piedzīvojumi,,,bet,,nu tas foto ar galvaskausu,,,tici man,,,nevajag jokot,,,var sanākt skarbi...
|
|
| |
Gollums | Datums: Svētdiena, 03.Novembrī.2013, 09:47 | Komentāri # 7 |
Balvu ielāde ...
| Quote 007 ( ) nu tas foto ar galvaskausu - JĀ,JĀ - te nu mēs beidzot redzam ĪSTO MELNO racēju !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
| |
Valduha | Datums: Svētdiena, 03.Novembrī.2013, 10:48 | Komentāri # 8 |
Stāstnieks
Balvu ielāde ...
| Quote 007 ( ) ...Valdi,,,viss pa smuko,,,dzeja,,,,Tavi piedzīvojumi,,,bet,,nu tas foto ar galvaskausu,,,tici man,,,nevajag jokot,,,var sanākt skarbi... Nu tas man vēl no vidusskolas gadiem glabājas, neatceros vairs kas uzdāvināja...
|
|
| | | | | |
Muitnieks | Datums: Ceturtdiena, 07.Novembrī.2013, 15:56 | Komentāri # 13 |
Cienījams cilvēks
Komentāri: 1720
Balvu ielāde ...
| Labdien! Zed pieminēja urbanizāciju, tad mums jāsaka paldies Padomju valdības vadītajiem par stagnācijas ievērošanu, paldies atjaunotās Latvijas republikas politiķiem, kas sūtu latviešus svešumā, jo Latvijas dabas stūrīši paliek urbanizācijas neskarti, ko mēs darītu, piemēram Vācijā, slēptos no mežsarga, kā viens racējs no Antikwāra, kas rok Vācijā izgāztuves? Tagad lepni staigājam pa pamestām, sagruvušām mājām, pa aizaugušiem laukiem arī pa arumiem, kur kādreiz ļaudis dzīvojuši. Dzeja laba cepuri nost un kāju virsū! Valduha nav vienīgais dzejdaris forumā ir vēl talantīgi vārsmu teicēji! Priekā!
|
|
| |
007 | Datums: Ceturtdiena, 07.Novembrī.2013, 17:49 | Komentāri # 14 |
Balvu ielāde ...
| Quote Muitnieks ( ) ko mēs darītu, piemēram Vācijā, slēptos no mežsarga, kā viens racējs no Antikwāra, kas rok Vācijā izgāztuves? ...tur jau ne tikai no mežsarga jāslēpjās...vāci ir likumpaklausīga tauta,un....var teikt,ka lielākais vairums ir krieviski sakot STUKAČI..kaimiņš ,kaimiņu nodos,ja tas ko nelikumīgu darīs...skumji,bet fakts.
|
|
| | |
Mednieks | Datums: Ceturtdiena, 07.Novembrī.2013, 22:59 | Komentāri # 16 |
Darba rūķis
Komentāri: 586
Balvu ielāde ...
| Quote Muitnieks ( ) kaimiņu nodos,ja tas ko nelikumīgu darīs...skumji,bet fakts. to sauc par pilsonisko sabiedrību....:)
|
|
| | | | |
zed | Datums: Pirmdiena, 10.Aprīlī.2017, 18:01 | Komentāri # 20 |
Darba rūķis
Komentāri: 738
Balvu ielāde ...
| Quote Valduha ( ) šoferis, šodien, pēc 4 gadu pārtraukuma, atkal tika pie autovadītāja tiesībām! Super, atkal zirgā(es domāju oficiāli varēsi vālēt pa iela svidu), apsveicu! Un ja nav, nopērc alkometru un pielieto to pēc nozīmes, palīdz saku no savas pieredzes.
Komentāru rediģēja zed - Pirmdiena, 10.Aprīlī.2017, 18:02
|
|
| | |
007 | Datums: Pirmdiena, 10.Aprīlī.2017, 21:36 | Komentāri # 22 |
Cienījams cilvēks
Komentāri: 2174
Balvu ielāde ...
| ,,hwjjejejejee3e.;..apsveiciens,,, ...ehh,,,lai viecās.... ...aaa..šoferis lobs....
..kad satiksi,tad iepazīsi..
|
|
| |
Valduha | Datums: Otrdiena, 11.Aprīlī.2017, 03:15 | Komentāri # 23 |
Stāstnieks
Balvu ielāde ...
| Quote nēģis ( ) Valduha cik tad grūti nāca tiesības tagad?Viss no nulles bij? Ja tagad ar vēsu prātu atskatos, tad nebija nekā traka. Pirms teorijas eksāmena divas dienas intensīvi mācījos un zināju, ka nolikšu, jo atmiņa man laba. Interesantākais nāca pēc tam. Izrādījās, ka tanī pat dienā (vakar) atbrīvojusies viena vieta braukšanas eksāmenam. Tad nu caur paziņu uz sitiena sameklēju instruktoru, kurš mani paņēma ārpus rindas, un 2 stundas skoloja. No instruktora mašīnas pa taisno uz braukšanas eksāmenu. STRESS NENORMĀLS! Drebēja rokas un kājas. Pašam bija sajūta, ka braucu reti tizli, tikai uz beigām nomierinājos. Otrreiz mana sirds to neizturētu... Tā teikt - mācība visam mūžam.
|
|
| | | |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Karš Austr... | ▼ | 21.Novembrī.2024, 06:42 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Mūsdienu K... | ▼ | 20.Novembrī.2024, 23:48 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Vermahta ž... | ▼ | 19.Novembrī.2024, 16:28 | Valduha | WW2 | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 11.Novembrī.2024, 04:56 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 02.Novembrī.2024, 18:20 | Valduha | WW2 | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | Rusij77 sv... | ▼ | 25.Oktobrī.2024, 09:26 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | Laika apst... | ▼ | 30.Septembrī.2024, 11:32 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Sveicam Ze... | ▼ | 28.Septembrī.2024, 23:57 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Vācu karas... | ▼ | 14.Septembrī.2024, 09:35 | Valduha | WW2 | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja: zed, Valduha, sālītis, ArtursA
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|