|
Ziedo vietnes attīstībai!
Putni
| |
Valduha | Datums: Otrdiena, 13.Martā.2018, 16:27 | Komentāri # 51 |
Stāstnieks
Komentāri: 12297
Balvu ielāde ...
| Pelēkā dzilna (Picus canus)
Sabiedrisks putns, bieži nāk pie barotavas. Ziemā novērojams arī šķūņos un kūtsaugšās.
Tēviņš
Pieres daļa sarkana
Mātīte
galvas virsa pelēka
Balss: melanholisks sauciens "pju-pju-pju-pju-pju" ar pakāpeniski krītošu intonāciju. Pavasarī bieži dzirdama gan parkos, gan mežmalās, gan pie viensētām.
Pelēkā dzilna (balss)
Bungo reti. Nespeciālists var sajaukt ar baltmugurdzeni, vai melno dzilnu. Manuprāt, drīzāk atgādina pēdējo, bet nav tik skaļš, un nedaudz īsāks. Ierakstā tipiskāks ir otrais bungojums.
Pelēkā dzilna
Biotops: Mežmalas. mozaīkveida agroainava, parki. Lielos mežu masīvos nav sastopama.
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
|
|
| | | |
sālītis | Datums: Otrdiena, 13.Martā.2018, 19:20 | Komentāri # 54 |
Cienījams cilvēks
Komentāri: 2316
Balvu ielāde ...
| Vienmēr apbrīnoju, kā tik smalki vispār var izšķirt sugas. Man šie visi būtu vienkārši dzeņi (ja kaltu koku). Baigi labo aci tur vajag un zināšanas vispār baisi daudz, jo katalogam ir jābūt galvā. Tāpat kā medniekam zibenīgi ir jāsaprot, kas tas par zvēru ir pa šāvienam, perspektīvs, neperspektīvs, govs, bullis, vesels, klibs, ar vai bez raga defektiem utt.
|
|
| | |
Murīte | Datums: Trešdiena, 14.Martā.2018, 13:20 | Komentāri # 56 |
Censonis
Komentāri: 80
Balvu ielāde ...
| Ne vienmēr jābūt profesionālim, pietiek ar interesi un aizrautību, jau iepriekš minēju, ka mans bērns ir ''ķerts'' uz putniem jau no dārziņa vecuma. Es kā apzinīga mamma, redzot bērnu interesi, pirku grāmatas, enciklopēdijas par putniem, kuras viņa tiešām ar milzīgu prieku pētīja vel lāgā lasīt nemācēdama. Viņa tiešām daudz zina un pazīst putnu sugas, kad ierauga piemēram gulbi, piebilsts, ka tas ir paugurknābja, vai ziemeļu gulbis un skaidro man pēc kā tos atšķirt.
Leģendu vācēja
|
|
| |
TiiFs | Datums: Trešdiena, 14.Martā.2018, 13:56 | Komentāri # 57 |
Mecenāts
Komentāri: 476
Balvu ielāde ...
| Quote Murīte ( ) Ne vienmēr jābūt profesionālim, pietiek ar interesi un aizrautību, jau iepriekš minēju, ka mans bērns ir ''ķerts'' uz putniem jau no dārziņa vecuma.
Nu savā ziņā viņš jau ir profesionālis
Ērglis lido augstu, toties suslikus neiesūc reaktīvajos dzinējos.
|
|
| | |
Murīte | Datums: Trešdiena, 14.Martā.2018, 15:18 | Komentāri # 59 |
Censonis
Balvu ielāde ...
| Vai ne? Ir jau teikusi, ka būšot ornitologs, bet vel jau maza, domas var mainīties daudz un dikti. Tikko izpētīja visu šeit par dzeņiem, teica, ka to jau zinājusi.
Leģendu vācēja
|
|
| | | | |
Murīte | Datums: Ceturtdiena, 15.Martā.2018, 14:56 | Komentāri # 63 |
Censonis
Balvu ielāde ...
| Man līdzīgu šmuci taisa dzilnīši, šiverēdami pa ozola stumbru, visa sēta ap koku vienās sūnās un ķērpjos Par pūcītēm, jā, tieši tā viņi sasaucas, un tāda skaistule mūs bieži apciemo. Sarkankrūtīši jeb svilpji ir tiešām skaisti putnēni, cik dīvaini putnu pasaulē, ka tēviņi izceļas ar savu košo ārieni.
Leģendu vācēja
|
|
| | | |
Murīte | Datums: Ceturtdiena, 15.Martā.2018, 21:39 | Komentāri # 66 |
Censonis
Balvu ielāde ...
| Šaubu nav!
Leģendu vācēja
|
|
| | | | |
Murīte | Datums: Trešdiena, 21.Martā.2018, 11:38 | Komentāri # 70 |
Censonis
Balvu ielāde ...
| Ir, ir, vakar vel tikai manīju šur tur koku zaros, bet šorīt jau pie katra būrīša strazdu pāris, ziemas īrnieki (zvirbuļi) izmesti laukā. Vedot bērnus uz skolu, redzējām arī stārķi.
Leģendu vācēja
|
|
| | |
Murīte | Datums: Trešdiena, 21.Martā.2018, 23:04 | Komentāri # 72 |
Censonis
Balvu ielāde ...
| Ne, nebūs viss...tas stārķis lidoja virs kaimiņu mājām
Leģendu vācēja
|
|
| | | | |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Mūsdienu K... | ▼ | 22.Novembrī.2024, 09:06 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Karš Austr... | ▼ | 22.Novembrī.2024, 06:20 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Vermahta ž... | ▼ | 19.Novembrī.2024, 16:28 | Valduha | WW2 | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 11.Novembrī.2024, 04:56 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 02.Novembrī.2024, 18:20 | Valduha | WW2 | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | Rusij77 sv... | ▼ | 25.Oktobrī.2024, 09:26 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | Laika apst... | ▼ | 30.Septembrī.2024, 11:32 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Sveicam Ze... | ▼ | 28.Septembrī.2024, 23:57 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Vācu karas... | ▼ | 14.Septembrī.2024, 09:35 | Valduha | WW2 | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja: Valduha, sālītis
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|