|
Ziedo vietnes attīstībai!
Putni
| | | | | |
Valduha | Datums: Pirmdiena, 22.Jūnijā.2020, 23:06 | Komentāri # 155 |
Stāstnieks
Komentāri: 12294
Balvu ielāde ...
| Quote Meilis ( ) Katrā ziņā ēdams putns...
Quote 007 ( ) ..''Meilis man vārdus no mutes izrāva..krietni smeķīgs putnelis,krējuma mērcītē
Quote sālītis ( ) Es te priecājos par smukiem putniem a viņš te gatavs visu uzreiz aprīt!
Ko Tu, Sālītis, vari gribēt? Abi tipiņi ir dzimuši un auguši depresīvos novados. Viens Lubānā, otrs Ērgļos. Pavasaros viņi sit vardes, vasarā dauza baložus, rudeņos uzlasa nobrauktos mežazvērus, bet ziemu vienkārši cieš badu.
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
|
|
| | | | | | | | | | | | | | | | |
Valduha | Datums: Otrdiena, 23.Februārī.2021, 06:04 | Komentāri # 171 |
Stāstnieks
Balvu ielāde ...
| Quote sālītis ( ) kas, jūs par šito dzirdējuši neesat? Putnu gripa ir ļoti bīstama mājputniem!
Tu pārāk esi ieciklējies uz ekspresziņām. Pēc Tavas loģikas arī katrs mirušais cilvēks ir potenciāls Ķīnas vīrusa perēklis. Tuvākajā 1-2 km radiusā, šī ir jau trešā mirusī pūce (tiesa, vienu izskatās, ka notriekusi automašīna). Šeit lieta ir vienkārša - peļu trūkums. Sazinājos ar vecu ornitologu. Šoziem Latvijā tas ir ļoti uzskatāmi novērojams. Urālpūces, kuras ir tipiskas lielu mežu masīvu iemītnieces, parādās viensētu tuvumā, jo mežos nepietiek barības. Ar to izskaidrojama arī manas meža pūces netipiskā uzvedība - medīt līdz pusdienlaikam, tupot atklātā vietā. Pa savas dzīves gadiem neko tādu netiku novērojis, lai gan pūces pie manas mājas ir pastāvīgas iemītnieces. Bet, Tevis minēto, putnu gripu pārnēsā galvenokārt ūdensputni - pīles, zosis, gulbji. Tā, ka panikai nav pamata.
|
|
| |
sālītis | Datums: Otrdiena, 23.Februārī.2021, 07:44 | Komentāri # 172 |
Cienījams cilvēks
Komentāri: 2315
Balvu ielāde ...
| Var jau būt, ka peles zem biezā sniega kārtas sekmīgi slēpās no plēsoņas. Bet vai tad Tu, labi saprazdams situāciju, nevarēji pūčuku piebarot, lai tā tiek pāri kritiskajām bada dienām? Redz, lubāniešu pūles palīdzēt stārķīšam, cerams, būs vainagojušās rezultātiem. Pat es, galīgs nejēga ornitoloģijā, esmu cūkas ādas gabalu piekarinājis zīlītēm. Atrunas par dabisko atlasi nepieņemu!
|
|
| |
Valduha | Datums: Otrdiena, 23.Februārī.2021, 08:33 | Komentāri # 173 |
Stāstnieks
Balvu ielāde ...
| Quote sālītis ( ) Redz, lubāniešu pūles palīdzēt stārķīšam, cerams, būs vainagojušās rezultātiem. Pat es, galīgs nejēga ornitoloģijā, esmu cūkas ādas gabalu piekarinājis zīlītēm. Atrunas par dabisko atlasi nepieņemu!
Diemžēl neko citu piedāvāt nevaru. Putnu nepiebarošana ziemā to populāciju ilgtermiņā neietekmē. Zīlītes un citus sīkos švaļus baroju aiz tīri savtīgiem nolūkiem. Vienkārši ir patīkami, kad klusajās ziemas dienās pagalmā notiek kaut kāda rosība. Ja manā sētā ziemā ieklīstu stārķis, projām nedzītu. Bet, ja man piezvanītu, teiksim, Meiļa k-gs, un piedāvātu kopt stārķi, es viņu pasūtītu. Tā teikt - pats savāci, pats un kop. Kā redzi, tad žēlsirdīgais samarietis no manis neiznāk.
|
|
| | |
Valduha | Datums: Otrdiena, 23.Februārī.2021, 10:45 | Komentāri # 175 |
Stāstnieks
Balvu ielāde ...
| Redz, meža pūce Tavā mājā netiek ielaista. Mājās mīt mājas pele un klaidoņpele. Tās rudenī pamet laukus, un pārceļas uz dzīvi ēkās. Meža pūcei atliek ķert lauku peles un strupastes. Strupastu trūkumu jau pagājušo vasar izjuta mazie ērgļi, kam tā ir pamatbarība. Ligzdošanas sekmes ļoti zemas. Ja Tu peles nebūtu indējis, bet ķēris lamatās dzīvas, un atvedis man, tad pilnīgi iespējams, ka meža pūce vēl šodien dzīvotu cepuri kuldama. Bet nē, ne pašam, ne Sašam. Redzi, Sālīti, kurš izrādās vainīgais meža pūces nāvē?
|
|
| |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Karš Austr... | ▼ | 21.Novembrī.2024, 06:42 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Mūsdienu K... | ▼ | 20.Novembrī.2024, 23:48 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Vermahta ž... | ▼ | 19.Novembrī.2024, 16:28 | Valduha | WW2 | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 11.Novembrī.2024, 04:56 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 02.Novembrī.2024, 18:20 | Valduha | WW2 | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | Rusij77 sv... | ▼ | 25.Oktobrī.2024, 09:26 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | Laika apst... | ▼ | 30.Septembrī.2024, 11:32 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Sveicam Ze... | ▼ | 28.Septembrī.2024, 23:57 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Vācu karas... | ▼ | 14.Septembrī.2024, 09:35 | Valduha | WW2 | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja: zed, Valduha, sālītis, ArtursA
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|