Ziemas saulgrieži
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Meilis | Datums: Piektdiena, 22.Decembrī.2017, 09:59 | Komentāri # 8 |
Vieglas smiltis Tev draugs
Komentāri: 6565
Balvu ielāde ...
| Nu tā. Pagānu svētki nosvinēti godam. Labi gan ka iepriekš biju parūpējies par sausas malkas sagatavošanu, jo pa dienu sasniga tik daudz sniega ka vietām bija jābrien līdz ceļiem pa balto pūderi un pa tādu sniegu meklēt malku būtu maigi izsakoties grūti. Man pašam fotoaparāta nebija līdz tak što no pagānkolēģiem būs jāpalūdz lai atsūta. Kopā bijām 9 kustoņi, 5 pieaugušie, 3 bērni un suns un tā kurinot uguni, klausoties senu mūziku no piķa diskiem , cepot gaļu un zirgojoties sagaidījām gan ziemas sākumu, gan dzejoļus un dāvanas, gan arī pusnakti... Un bluķi arī, protams, atvilkām un uz pusnakti likām uz sārta ''cepties''...
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sālītis | Datums: Sestdiena, 23.Decembrī.2017, 23:00 | Komentāri # 19 |
Cienījams cilvēks
Komentāri: 2363
Balvu ielāde ...
| Quote Meilis () Man tikai radās jautājums - Kas ir longšaters? Neesmu pats nekāds profesionālais fotogrāfs, bet no tiem, kuri ir gājuši fotokursos, par longšateri (long shutter) esmu dzirdējis un, ja pareizi atceros, tad tas ir saistīts ar ilgāku ekspozīcijas laiku. Naktī fotografējot kadra ekspozīcija notiek garāku laiku, un tad daudzi ātri kustīgi punktveida priekšmeti iegūst līnijas attēlu (šeit dzirksteles virs ugunskura). Ar longšateriem arī gaišā laikā fotografējot piem. viļņojošu jūru vai strauju upes straumi iegūst miglaini izplūdušu ūdens efektu. Reizēm ekspzīcijas laiku liek ļoti ilgu, piem., fotografējot komētas. Galvenais šādi fotografējot ir ekspozīcijas laikā nekustīgi noturēt kameru, tāpēc parasti tiek lietoti statīvi. Tā apmēram.
|
|
| |
|
sālītis | Datums: Svētdiena, 24.Decembrī.2017, 22:58 | Komentāri # 21 |
Cienījams cilvēks
Komentāri: 2363
Balvu ielāde ...
| Meilis, kāda sagadīšanās, arī manējais pirmais fotoaparāts bija Smena 8M! Tas bija lētā gala plaši izplatīts rīks, ar kuru neuzmanīgi fotogrāfējot, filmiņu nepārtinot, varēja vairākas reizes reizes uzfotografēt uz viena un tā paša kadra. Un ledusskapis man bija Minsk 17, veļas mašīna Rīga un uz mūžam saplakuša gumijas riņķīša kratījās Centa. Vakarus labi pavadīt varēja pie krāsainā TV Rekord (ar sensorveidīgajām pogām), vienīgi radioaparāts man bija retāk sastopamais Okeāns, bet ne Vefiņš un tā varētu vēl un vēl turpināt Es domāju, ka daudziem attiecīgās paaudzes pārstāvjiem savulaik šie tehnikas brīnumi bija ļoti labi pazīstami Bet tā kā šī tēma ir par ziemas saulgriežiem, tad atceros, ka tajos laikos miliči/autoinspektori pie pilsētas rīkoja reidus un kontrolēja, vai tik kravas auto uz Ziemassvētkiem neved eglītes.
Komentāru rediģēja sālītis - Svētdiena, 24.Decembrī.2017, 22:58
|
|
| |
|
|
|
|