|
Ziedo vietnes attīstībai!
Koronovīruss Latvijā.
| | | |
Meilis | Datums: Sestdiena, 14.Martā.2020, 22:00 | Komentāri # 3 |
Vieglas smiltis Tev draugs
Komentāri: 6565
Balvu ielāde ...
| Situācija ir interesanta. Spāņu gripa, cūku gripa, putnu gripa, tagad sikspārņu gripa. Vīrusi gadsimtiem, gadu no gada ir paņēmuši ne mazums cilvēku dzīvības, bet tas ir tikai normāli. Vidēji no 100 inficētajiem 3 gabaliem jākrīt... Ēdam ķiplokmaizes, dzeram daudz šķidrumus, izvairāmies no cilvēku burzmām un nebūsim tie nelaimīgie 3%...
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
|
|
| |
shlapkins | Datums: Sestdiena, 14.Martā.2020, 23:15 | Komentāri # 4 |
Tematiķis
Komentāri: 169
Balvu ielāde ...
| man jau liekas kad tas ir traki uzpūst pasākums
Labāk vienreiz redzēt ,kā simts reiz dzirdēt
|
|
| | |
Valduha | Datums: Svētdiena, 15.Martā.2020, 04:44 | Komentāri # 6 |
Stāstnieks
Komentāri: 12294
Balvu ielāde ...
| Quote Meilis ( ) Vidēji no 100 inficētajiem 3 gabaliem jākrīt... Piektdien Itālijā saslimuši 2500, bet miruši 250 - sanāk visi 10%.
Quote shlapkins ( ) man jau liekas kad tas ir traki uzpūst pasākums
Quote sālītis ( ) Man gan škiet, ka tas ir ļoti nopietni.
Zinot, kas notiek Itālijā, es arī to uztveru nopietni. Prieks par Latvijas varas iestādēm, kuras noreaģēja pat ļoti laicīgi! Mūsu Ahileja papēdis (Baltijas valstu kontekstā) ir lidosta Rīga. Caur to mājās atgriežas gan igauņi, gan leiši. Būsim saprātīgi, mazgāsim rokas, netēlosim varoņus, un izvairīsimies no liekiem kontaktiem...
P.S. Es jau kopš ceturtdienas paziņām vairs nesniedzu roku - sasitam kopā elkoņus...
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
|
|
| | |
Aigars | Datums: Svētdiena, 15.Martā.2020, 09:32 | Komentāri # 8 |
Platīnmeistars
Komentāri: 1481
Balvu ielāde ...
| Es neesmu panikotāju rindās, bet nav tā, ka man liekas, ka tas ir pilnīgi pofig. Pastiprināti vairāk esmu sācies lietot ķiplokus, ieraut 100g pēc darba, mazgāt rokas. Strādājot uz takša, maksimāli izvairos no lidostas un mašīnā ir roku dezinfekcijas līdzeklis. Mani vistiešāk ietekmē un ietekmēs visi piesardzības pasākumi, strādājot uz takša. Istādes ciwt, skolas ciet, tagad arī lidosta būs ciet.....otrā darbā(pamatdarbā) Rīgas Latviešu Biedrībā arī visi pasākumi un mēģināmumi atcelti, bet tieši manu darbu tas neietekmē, man tāpat tur ir jābūt. Attalināti to nevar veikt un pašu namu ciet vēl never. A tā vispār par šo sitiāciju kopumā domāju, ka tas kādam ir afigenna izdevīgi, kāds uz to vārās un iespējams testē arī valstu un cilvēku reakcijas. Tuvākais viedoklis manam, kas ir patrāpījies feisītī, ir šis
Ja Tev kaut ko gribās - padomā kāpēc Tev tā līdz pat šim brīdim vēl nav. Un nomierinies ...
|
|
| |
Meilis | Datums: Svētdiena, 15.Martā.2020, 09:33 | Komentāri # 9 |
Vieglas smiltis Tev draugs
Komentāri: 6565
Balvu ielāde ...
| Es uzskatu ka šie karantīnas pasākumi ir krietni pārspīlēti, bet visā jāmēģina saskatīt arī labais - šis ir labs treniņa mēģinājums Eiropas valstu valdībām kā operatīvi reaģēt , ja patiešām ļoti bīstama epidēmija parādītos.
Quote Valduha ( ) Piektdien Itālijā saslimuši 2500, bet miruši 250 - sanāk visi 10%. Es tam neticu, šā brīža masu mēdiju rakstos ir tik daudz pretrunu ka maz neliekas. 2018.gadā pie mums Latvijā vairāk nekā 900 cilvēki nomira no elpošanas ceļu slimībām un to komplikācijām. Ar gripas vīrusiem pasaulē katru gadu nomirst vairāk nekā 1 000 000 cilvēku. Situācija manuprāt tiek pārspīlēti dramatizēta, bet ok vīruss ir vīruss, gulēt uz gultas nedēļu un mocīties es tomēr negribu, tāpēc cenšos nedarīt muļķības. Un ir jau arī pamats valstiski uztraukties, jo ja pieņemsim 3 daļa valsts iedzīvotāju ir apslimuši, tad valstī var sabrukt visas ekonomiskās un infrastruktūru sistēmas, jo pēkšņi darbā uz 2 nedēļām neierodas tik milzīgs skaits cilvēku. Jā, Aigara ieliktais raksts tāds, kas veicina padziļinātu domāšanu. Sākumā lasot likās kārtējais sazvērestību teoriju raksts, bet bet bet... Uzrakstīts pārdomāti, grūti pat kaut ko apšaubīt. Dzīvosim redzēsim.
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
|
|
| | |
nēģis | Datums: Pirmdiena, 16.Martā.2020, 07:55 | Komentāri # 11 |
Zemgales rakaris
Komentāri: 2863
Balvu ielāde ...
| Vīrusu vaidzēja palaist lai brīvi iet pa visu pasauli,kam jākrīt tas kritīs diemžēl,jo ietekmi uz ekonomiku dēļ šīs ne visai nopietnās slimības izjutīsim daudzus gadus,tas būs graujoši.Nez kapēc gripas laikā netaisa karantīnu un nav tāds haos?,tik vien kā aicina vakcinēties,lai gan skaitas spēcīgāks vīrus.Mūsdienu cilvēkam galva jau ir slima bez šī vīrusa,to arī nedaudz atspoguļo tas kas notiek veikalos.Piemēram Ķekavas maksimā toletes papīra un papīra dvieļu plaukts bij tukš piektdien pec darba novēroju Māsai zvaniju,Rīgā esot tā,ka veikalā ar šīm slimajām domām cilvēki viens otru aplipina un tas kas iepriekš neitekmējās no TV,sāk tukšot veikala plauktus.Mūsdienu cilvēks ir kā žurka. Pievienots (16.Martā.2020, 07:59) --------------------------------------------- No tā visa izrietošā būs nabadzība,jau tagad cilvēkiem daudziem nav darba,tā ietekmē sāksies noziedzības līmenis lielāks u.t.t;u.t.t,tā var ilgi turpināt uzskaitīt..
|
|
| |
Valduha | Datums: Otrdiena, 17.Martā.2020, 09:45 | Komentāri # 12 |
Stāstnieks
Komentāri: 12294
Balvu ielāde ...
| Nu nezinu... Dikti šaubos, ka situācijā, kad apkārt cilvēki gados mirs kā mušas, ekonomiskā situācija pasaulē saglabāsies "cieta kā klints".
P.S. Situācija ar tualetes papīru man ir nesaprotama. Janvāra sākumā veikalā MAXIMA bija akcija šim izstrādājumam. Nopirku vienu megapaku par puscenu. Kā gadījās, kā ne, arī sieva, pa ceļam no darba, bija iegādājusies tādu pat iepakojumu. Uz šo brīdi novērtējot krājumus, "dirst" varēsim līdz Jāņiem... Ja tā nebūtu noticis, man pat prātā nenāktu šodien iepirkt tualetes papīru pusgadam uz priekšu. Es saprotu, ka šajā situācijā ir vēlams pēc iespējas mazāk slaistīties pa veikaliem. Labi, sapērku pārtiku nedēļai, un tualetes papīru nedēļai (4 ruļļu iepakojumu pat neiztērēsim). Pēc nedēļas, gribi - negribi atkal brauksi uz veikalu pēc paikas, un pie reizes nopirksi tualetes papīru. Bet nē, izskatās, ka tieši tualetes papīrs uz šodienu ir galvenā stratēģiskā rezerve.
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
|
|
| |
sālītis | Datums: Otrdiena, 17.Martā.2020, 10:08 | Komentāri # 13 |
Cienījams cilvēks
Komentāri: 2315
Balvu ielāde ...
| Valstīm ir dažādas stratēģijas. "Bara imunitāte" (izskatās, ka Nīderlande un Lielbritānija) pēc masveida inficēšanās ar daudzajiem upuriem uz laika ass ir īsāka, bet, es domāju, ar daudz dziļāku ekonomisko bedri. Turklāt, neviens nav skaidri pateicis par to, vai pēc izslimošanas tiek iegūta paliekoša imunitāte. Mūsu valsts stratēģija paredz krīzes laiku garāku, bet ekonomiskās bedres dziļumu seklāku, jo mums jau pilnīgi viss vienlaicīgi, cerams, neapstāsies. Kad pienāks mana kārta slimot, es varēšu vairāk cerēt uz elpošanas aparāta pieejamību vajadzības gadījumā. Protams, nēģim piekrītu par gaidāmajām sekām. Es gan 100% atbalstu mūsu stratēģiju "paliec mājās". Vīruss nobeidzas, ja tas neatrod jaunus upurus.
|
|
| | | | | | |
007 | Datums: Otrdiena, 17.Martā.2020, 19:59 | Komentāri # 19 |
Cienījams cilvēks
Komentāri: 2174
Balvu ielāde ...
| Meilis, ..boļševiku māja....bett..tagad jāliek to visu lietā..var līmēt..uz sienas-grīdas..lakot..ibiopesso..skaisti..Pievienots (17.Martā.2020, 21:34) --------------------------------------------- ..konkrēti laba pipeļošanās..es nesaku,ka nevag aizsargāties..vajag.. eeehh..pagaidiet..ekonomika..ķīnietis ir appircis visas akcijas ražošanas uzņēmumos...akcijas krita..lielākajā daĻā eiropas koncernu,,un ASV,akcionāri,kas bija ķīnas ražotnēs visu ir paŗdevuši..ĶĪNAI..ķīnieši novaktēja izdevīgu cenu...viss ir nopirkts.. ..vott tagad gaidiet,..heehe.. ..kā bībelē teikts..dzeltenā rase......
..kad satiksi,tad iepazīsi..
|
|
| | | | | | | |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Karš Austr... | ▼ | 21.Novembrī.2024, 06:42 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Mūsdienu K... | ▼ | 20.Novembrī.2024, 23:48 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Vermahta ž... | ▼ | 19.Novembrī.2024, 16:28 | Valduha | WW2 | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 11.Novembrī.2024, 04:56 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 02.Novembrī.2024, 18:20 | Valduha | WW2 | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | Rusij77 sv... | ▼ | 25.Oktobrī.2024, 09:26 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | Laika apst... | ▼ | 30.Septembrī.2024, 11:32 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Sveicam Ze... | ▼ | 28.Septembrī.2024, 23:57 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Vācu karas... | ▼ | 14.Septembrī.2024, 09:35 | Valduha | WW2 | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja: zed, Valduha, sālītis, ArtursA
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|