vēl viena recepte, atrasta netā..... Nicotiana Rustica-mahorka pagatavošana
Izžāvētas tabakas lapas liekam caurdurī, emaljētā katlā ielejam līdz pusei ūdeni, sagaidam kad tas uzvārīsies, un liekam caurduri uz katla, neizmirstot caurdurim uzlikt virsū vāku. Sutinam to visu 45 - 60 min, ik pēc 15. min noņemam vāku (jūtam medus aromātu) un samaisam lapas. Kamēr sutinās tabaka, sakarsējam cepeškrāsni. Pēc sutināšanas lapas saliekam māla podā ar māla vāciņu. Ieliekam māla podu cepeškrāsnī (neizmirstot zem poda palikt čuguna pannu, vai ko līdzīgu, lai podiņš nepārsprāgtu) un uz vidējas uguns fermentējam 60.min ik pēc 15. min samaisot saturu. Ņemam podu no cepeškrāsns ārā un izberam saturu šķīvi, ļaujam tam nedaudz atdzist.
Tālāk ņemam pārtikas folliju, beram iekšā tabaku un veidojam četrstūru paciņas, lieko no malām nogriežam. Ieliekam divus dēlīšus skrūvspīlēs un starp dēlīšiem mūsu izveidoto paciņu, ļoti cieši sapresējam un liekam malā, tā izdarām ar visām paciņām. Noliekam paciņas uz 12 stundām nostāvēties, pēc šī laika velkam ārā pīpes, ielādējam tabaku, pīpojam un priecājamies