Vēsturiskas fotogrāfijas
|
|
|
|
|
|
sālītis | Datums: Otrdiena, 02.Janvārī.2018, 17:42 | Komentāri # 30 |
Cienījams cilvēks
Komentāri: 2342
Balvu ielāde ...
| Quote Meilis () Bet ar tāda dizaina dalīto vējstiklu nekādīgi neizdevās atrast...
Sazinājos ar CSDD Rīgas Motormuzeju un saņēmu atbildi, kur cita starpā teikts: ...Foto redzamais auto ir ASV 1936.gadā ražotais REO ar latviešu amatnieku būvētu kabīni... Ja ir oriģināl bilde, tad var mēģināt arī izlasīt modeli uz motora pārsega. Lielākā daļa REO markas auto modelis pie mums Latvijā bija Speedwagon, bet man kaut kā īsti šis vārdu salikums tur nelasās! ...
Esmu oriģinālu atdevis īpašniecei, mēģināju savu pārfotografēto kopiju palielināt un ar filtriem apstrādāt uzrakstu uz motora pārsega, sanāca šādi:
ir tur "speedwagon", bet pirms tā vēl pāris rakstu zīmes, ko nevaru atšifrēt. Un, protams, ka nav tīmeklī iespējams atrast dizainu ar dalīto vējstiklu, ja tas ir amatnieku darbs
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nēģis | Datums: Sestdiena, 20.Janvārī.2018, 01:58 | Komentāri # 41 |
Zemgales rakaris
Komentāri: 2868
Balvu ielāde ...
| Interesanta ļoti jau šī tēma,man ar ir dažas fotografijas no vecāsmātes un vectēva.Kaut kad pa bišķim meeğinaašu ko ieskenēt.Gadus padsmit atpakaļ jau daļu ieskenēju cik nu dabuju.No mātes puses un tēva vecajiem ir bilžu albumi kas stāv pie tantes.Meğināšu vel ko vairaak dabūt savā krājumā un padalīties ar jums. Ir bildes no 53-54 gada kur vectēvs dienēja Sevastopolē jūrniekos.Mātes tēvs vecāks,tas Kurzemes katlā pērās Atceresos vienmer vectēvā vārdus(no tēva puses).,,Staļina armija bij labākā armija pasaulē" un viņš to vienmēr lepni teica.Tā arī viņiem tas tika pasniegts un viņi tam ticēja. Vectēvu no mātes puses praktiski neatceros,bet māte vienmēr stāstija,ka tiklīdz par karu ieminējās tā bij klusums un nemēdza runāt par to.Bet fāterīts gan šo to no viņa esot izspiedis kad abi kopā iedzēruši,tad palicis runātīgāks ,šādus tādus piedzīvojumus pastāstijis par Kurzemi...Kā dezertējis,kad sapratis ,ka beigas klāt u tt.Pēc tantes nostāstiem ābeļdārzā esot noracis uz ātru roku savus sapelnītos dzelzs krustus,kad,nezinu kapec partijnieki kaut kaadi braukusi pie viņa,bet tas cik saprotu bijis jau 70-to sākumā. Nu jau pa daudz aizrunājos Bildes šo to pastāstīs...
|
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
|
|