Pildīta karpa
............
Sastāvdaļas
karpa ķiploks sīpoli siers tomāti majonēze, garšvielas
............
Pagatavošana:
Notīrītu karpu liek atvērtā veidā (kā atvērtu grāmatu) cepeškrāsnī, nedaudz pasautē (apmēram 10-15 min.), tālāk pārklāj karpu ar apceptiem sīpoliem, tad pa virsu uzliek tomātus (sagrieztus ripiņās), kad tas viss ir uzlikts, ieliek cepeškrāsnī cepties vēl (apmēram 15 min.), tālāk pārkaisa visu karpu ar sieru un pa virsu vēl pārklāj ar majonēzi, kurā ir iejaukts saspiests ķiploks (to visu cep vēl apmēram 10 min.).
Beigās sanāk sulīga un kārtaina karpa! Labu apetīti!!!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Krāsnī cepta karpa
...............
Sastāvdaļas
Karpa, ķiploki, sīpols, majonēze, citronpipari, sāls
................
Pagatavošana:
Karpu notīra, iztīra un iegriež šķēlēs, skarot asaku(lai pēc cepšanas būtu viegli sagriezt).
Karpas iegrieztajās vietās saliek ķiploku šķēlītes,sāli un ķiplokpiparus.
Liek uz ietaukotas pannas un cep cepeškrāsnī 30-40min.
10min pirms cepšanas beigām zivi pārklāj ar sīpolu daiviņām un majonēzi un cep līdz gatava.