Ceturtdiena, 21.Novembrī.2024, 11:01
Sveicināti Viesis | RSS
Sākums | Cepam maizi.. - Forums | Reģistrācija | Ieeja
[ Jauni komentāri · Meklēšana · RSS ]


   Ziedo vietnes attīstībai!
  • Lappuse 1 no 2
  • 1
  • 2
  • »
Cepam maizi..
007Datums: Ceturtdiena, 02.Februārī.2012, 22:00 | Komentāri # 1
 
Balvu ielāde ...




Vot tā nu šodien kasiju savu glupo pauri un domāju,ka derētu maizīti uzcept.Mašinīte nopirkta jau gadus 3...sāku domāt kur šamā ir nobāzta...uhh..tak beidzot atradu..
Tad nu ķēros pie lietas.
Pirmais cepiens sanāca ,,nu tā,maizīte iekritās,visu liku precīzi pēc receptes..laikam milti vainīgi.,bet garšo ok.
Otro porciju cepu no citas firmas miltiem...uhh..super..
.............Recepte..............
50.gr. eļļa
260 ml.piens
1 tejk.sāls
2,5 ed.kar.cukurs
400 gr milti
1 tejk.sausais raugs.
.....................
...un ta visu to padarīšanu mašinītē iekšā,lai darbojas..
Pēc 3 stundām....
.....................





 
coffeeDatums: Ceturtdiena, 02.Februārī.2012, 23:02 | Komentāri # 2
Bibliotekārs

Komentāri: 205
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Balvu ielāde ...
Man te muterīte uz z-svētkiem pacepināja.., bet pēc vecās tehnikas un receptēm..

Kamēr septiņas reizes mērīsi, cits nogriezīs..
 
007Datums: Ceturtdiena, 02.Februārī.2012, 23:20 | Komentāri # 3
 
Balvu ielāde ...




coffee,
...jā,,mums jau ar laukos ir kur,,pa retam uzcep..cita garša
 
GollumsDatums: Piektdiena, 03.Februārī.2012, 10:37 | Komentāri # 4
 
Balvu ielāde ...




Kādreiz ,kad debesis bija zilākas un zāle zaļāka (NE TĀ,KURU UZPĪPO....),kad vēl plauka un zēla kolkozi,es ar tādā sabiju (un bija supppper).Nu un bija mums viens dūšīgs tantuks,kas cepa maizīti.Bet maizīte bija tāāāāāādos kukulīšos,ka vienu knapi varēja pacelt.Bet,kas par fantastisku garšu !!!!!!!!!!!!!!!!! Garoza bija cieta,bet lai arī kukulis bija dikti resns,izcepies bija ideāli.Viņa gan pati teica,ka viss atkarīgs no krāsns.Kad mums piedzima otrais puika,uz dzemdību namu aizstiepu,tortes vietā,maizītes kukuli - tas kukulis bija lielāks par pašu puiku,bet šamējais nebija nekāds sīkais aplausi .Darbinieki bija sajūsmā,jo visiem jau bija piegriezušās tās tortes.Teica,lai taisot vēl tos bērneļus un stiepjot akkkalīnās kukulīšus kikina
 
maymayDatums: Piektdiena, 03.Februārī.2012, 11:44 | Komentāri # 5
 
Balvu ielāde ...




Coffee, tev veicas, ka vari ēst tādu maizīti. siekala Arī maizes cepamai mašīnītei nav ne vainas! Mana vecvecmamma cepa mājās maizi jau no pēckara gadiem. No sākuma veda maizi uz centrāltirgu. Vēlāk katru piektdienu veda sacepto maizīti kundēm uz Rīgu, uz Universālveikalu. Un tā līdz kādam 84 gadam.Viņu aicināja uz Mikrofona aptaujas koncertiem, brauca ar maizi, deva gan Paulam, gan citiem. Vienā koncertā vēl viņa ir nofilmēta, ka ved viņu zem rokas zālē. Tagad mana mamma stāsta , ka viņai kā 18 gadus jaunai meitenei, ir bijis kauns braukt satiksmes autobusā ar tikko ceptu, smaržojošu maizi. Vēl šobrīd atceros šo siltās maizes garšu, un nožēloju, ka neesmu pārmantojusi šo maizes cepšanas prasmi.
 
coffeeDatums: Piektdiena, 03.Februārī.2012, 13:42 | Komentāri # 6
Bibliotekārs

Komentāri: 205
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Balvu ielāde ...
Man jau muterīte, tā sakot, vēl tikai sāk apgūst to štelli.. Tā maizes krāsns nebija rūcināta kādus gadus 20 apmēram, kopš vecmuteres laikiem.. Tagad māte pati pensijā, kkādi hobiji jau jāmeklē.. :D
Pirmā tūre smagi piedega, otrā atkal neizcepās kā vajag, trešā saplaka.., nu tad ar ceturto vai piekto reizi sanāca kā vajag.. aplausi
Tur jau baigā padarīšana kā noskatījos.. (liela rēķināšana).. Tās krāsns iekurināšana ir baisā māksla..- ja par vēlu, tad mīkla pārskābst un piedeg, ja par ātru, tad atkal nav labi... Malku ar jāzina kādu kurināt.. Karoč baigā padarīšana.. Nervi beigti.. :D Bet garšīgi.. :)

Kamēr septiņas reizes mērīsi, cits nogriezīs..
 
TottenkopfDatums: Pirmdiena, 05.Maijā.2014, 16:19 | Komentāri # 7
 
Balvu ielāde ...




Jautājums foruma dalībniekiem- varbūt kādam ir pieejama uz andeli vai davināšanā - mīklas abra, mīklas iemaisīšanas mente, ogļu kruķis, maizes liza. Viss nepieciešams ne jauno laiku gatavots, bet aptuveni 20. gadsimta 30-40. gadi, apmierinošā stāvoklī, lai izmantotu darbam- maizes cepšanai.
 
emils92Datums: Pirmdiena, 05.Maijā.2014, 20:30 | Komentāri # 8
Kluba jurists

Komentāri: 1337
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
Tottenkopf, Uz citu biznesu esi pārgājis? :D Bet tu tā kā pats domā cept maizi? Varētu pagriezt 7us gadus atpakaļ, tad būtu sadāvinājis visas iespējamās lietas maizes cepšanai. Bet viss tika atdots sarkanajam grēkam laukus pārdodot. Rakstu jo sāpe un nenormāla dusma par to iekšā sēž.
 
emils92Datums: Pirmdiena, 05.Maijā.2014, 20:32 | Komentāri # 9
Kluba jurists

Komentāri: 1337
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
Bet ja nu visi striķi trūkst un nevari sadabūt sev nepieciešamās lietas, tad iesaku palasīt kādu vēstures grāmatu kur piem. stāsta par Kurzemnieku etnosu, un pēc aprakstiem un skicēm pats uzmeistaro visas nepieciešamās lietas. Domājams, ka maize arī tad labāk garšos. ;)
 
TottenkopfDatums: Pirmdiena, 05.Maijā.2014, 21:01 | Komentāri # 10
 
Balvu ielāde ...




emils92, nu jā, tagad parādījusies iespēja tikt pie labas maizes krāsns lietošanas. Tāpēc nepieciešams tā laika orģinālās lietas. Bez tām nu nekā.
 
TottenkopfDatums: Svētdiena, 15.Februārī.2015, 19:25 | Komentāri # 11
 
Balvu ielāde ...




Jautājums foruma tauta- varbūt kādam aizķērusies pierakstīta vecmammas ierauga gatavošanas un cepšanas metode? Ja viss sanāks kā bija domāts, tad uz salidojumu vedīšu pirmo kukuli uz degustēšanu :)
 
007Datums: Svētdiena, 15.Februārī.2015, 19:31 | Komentāri # 12
 
Balvu ielāde ...




Tottenkopf,
..viss itkā elementāri,,,nopērc veikalā parasto formas rupmaizi,,noņem garozu,,sagriez gabaliņos,un pie miltiem klāt..tad verdošu ūdeni virsū..un jākuļ krietni..viss sanāk,,vecmamma tikai tā savulaik darīja,un maizīte sanāca dievišķa.
..vēlāk,kad kubulos viss ieskābst,un ja regulāri cep..tad tās variants ar rupjmaizi nav vajadzīgs,,,viss notiek...
 
TottenkopfDatums: Svētdiena, 15.Februārī.2015, 19:39 | Komentāri # 13
 
Balvu ielāde ...




007, nu jā... tā jau ar dara... es zinu, man vecā māte ar par šo variantu stāstīja...
 
007Datums: Svētdiena, 15.Februārī.2015, 19:45 | Komentāri # 14
 
Balvu ielāde ...




Tottenkopf,
..tā tas ir,,un pats labākais variants..tik,,saku uzreiz,,miltu kvalitāte nav ne tuvu,kā senāk,tā,ka bez maizes rauga būs pagrūti,,drusku vajadzēs..
..mūsmājās maizi cepa katru nedēļu,kopš sevi atceros..90to vidū,pats 1,5 g.norukāju maizes ceptuvē..mīcīju baltmaizi,,smalkmaizīšu mīklas..un plaucēju rupmaizes,un salskābmaizes mīklas...šoto jau nu zinu happy
 
TottenkopfDatums: Svētdiena, 15.Februārī.2015, 19:52 | Komentāri # 15
 
Balvu ielāde ...




007, būs tevi jāaicina par prorābu svilpo
 
007Datums: Svētdiena, 15.Februārī.2015, 19:57 | Komentāri # 16
 
Balvu ielāde ...




Tottenkopf, doma nosarkst
..pēdējais cepiens laikam bij gadus 10 atpakaļ...
 
TottenkopfDatums: Svētdiena, 15.Februārī.2015, 21:10 | Komentāri # 17
 
Balvu ielāde ...




007, parasti ja iemācās braukt ar riteni, tad to nu nevar aizmirst... pāris reizes norauj uz muti un tad atkal dod visrsū kā jaunībā trakais
 
ValduhaDatums: Pirmdiena, 16.Februārī.2015, 08:40 | Komentāri # 18
Stāstnieks

Komentāri: 12294
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Mana Omīte beigulaikos saldskābmaizi cepa 4-5 reizes gadā (uz ģimenes godiem), bet ieraugs glabājās, ja nemaldos, burciņā pieliekamajā. Kaut kā biju palaidis garām Tavu lūgumu pēc maizes cepšanas "pričendāļiem", ja kaut kas vēl ir vajadzīgs - padod ziņu, uz salidojumu aizveššu. ja
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
 
TottenkopfDatums: Pirmdiena, 16.Februārī.2015, 12:12 | Komentāri # 19
 
Balvu ielāde ...




Valduha, ved visu kas pieejams :) un cik tas naudiņas maksā?
 
ValduhaDatums: Pirmdiena, 16.Februārī.2015, 12:21 | Komentāri # 20
Stāstnieks

Komentāri: 12294
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Quote Tottenkopf ()
Valduha, ved visu kas pieejams un cik tas naudiņas maksā?

Es vestu to, kā Tev nav, un tiem jūsu Kurzemes šekeļiem Vidzemes tirgū tik un tā nav vērtības :D tā, ka pietiks ar 1 "Cēsu Light" bundžiņu. ja

Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
 
TottenkopfDatums: Pirmdiena, 16.Februārī.2015, 13:29 | Komentāri # 21
 
Balvu ielāde ...




Valduha, -mīklas iemaisīšanas mente, ogļu kruķis, maizes liza
 
ValduhaDatums: Pirmdiena, 16.Februārī.2015, 13:47 | Komentāri # 22
Stāstnieks

Komentāri: 12294
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Quote Tottenkopf ()
-mīklas iemaisīšanas mente, ogļu kruķis, maizes liza

Es domāju, ka tas viss man ir. doma Vienu komplektu izmantojam paši, bet otru varētu piešķirt "Kursas badacietējiem"... :D

Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
 
TottenkopfDatums: Pirmdiena, 16.Februārī.2015, 14:01 | Komentāri # 23
 
Balvu ielāde ...




Valduha, lugt trakais
 
007Datums: Pirmdiena, 07.Decembrī.2015, 19:39 | Komentāri # 24
 
Balvu ielāde ...




Tottenkopf,
..pastāsti lūdzu,vai cepi maizīti??..ja cepi,kas sanāca??
..es te pagāšnedēļ pamēģināju no tīriem kviešu miltiem saldskābmaizi uzcept..teikšu,kā ir fāterlandē milti ar sliktu lipekļa saturu,,sanāca jau,garša ar tā neko,bet vizuālais paskats nekāds ciest
..tuvākajā nākotnē provēšu no rudzu miltiem,atmīcīšnai kviešu miltus..tad manīs,kas ir kas..
 
ValduhaDatums: Otrdiena, 08.Decembrī.2015, 07:10 | Komentāri # 25
Stāstnieks

Komentāri: 12294
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
doma
Quote 007 ()
..tuvākajā nākotnē provēšu no rudzu miltiem,atmīcīšnai kviešu miltus..tad manīs,kas ir kas..

Vai tik Minhenē drīzumā neatvērsies ekskluzīva maiznīca?

Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
 
  • Lappuse 1 no 2
  • 1
  • 2
  • »
Meklēšana:

Jaunākie foruma komentāri
Tēma Pāriet Datums, Laiks Аutors Sadaļa
Karš Austr... 21.Novembrī.2024, 06:42 Valduha 1945 - līdz mūsdienām
Lasīt
Mūsdienu K... 20.Novembrī.2024, 23:48 sālītis Pļāpātuve
Lasīt
Vermahta ž... 19.Novembrī.2024, 16:28 Valduha WW2
Lasīt
Te rakstām... 11.Novembrī.2024, 04:56 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Otrā front... 02.Novembrī.2024, 18:20 Valduha WW2
Lasīt
Āra galdiņ... 28.Oktobrī.2024, 15:30 Valduha Būve
Lasīt
Rusij77 sv... 25.Oktobrī.2024, 09:26 nēģis Pļāpātuve
Lasīt
Laika apst... 30.Septembrī.2024, 11:32 sālītis Pļāpātuve
Lasīt
Sveicam Ze... 28.Septembrī.2024, 23:57 zed Pļāpātuve
Lasīt
Vācu karas... 14.Septembrī.2024, 09:35 Valduha WW2
Lasīt



Šodien forumu apmeklēja: Valduha, sālītis


eXTReMe Tracker

Copyright sancho76 © 2008-2024