|
Ziedo vietnes attīstībai!
Cepam maizi..
| |
007 | Datums: Ceturtdiena, 02.Februārī.2012, 22:00 | Komentāri # 1 |
Balvu ielāde ...
| Vot tā nu šodien kasiju savu glupo pauri un domāju,ka derētu maizīti uzcept.Mašinīte nopirkta jau gadus 3...sāku domāt kur šamā ir nobāzta...uhh..tak beidzot atradu.. Tad nu ķēros pie lietas. Pirmais cepiens sanāca ,,nu tā,maizīte iekritās,visu liku precīzi pēc receptes..laikam milti vainīgi.,bet garšo ok. Otro porciju cepu no citas firmas miltiem...uhh..super.. .............Recepte.............. 50.gr. eļļa 260 ml.piens 1 tejk.sāls 2,5 ed.kar.cukurs 400 gr milti 1 tejk.sausais raugs. ..................... ...un ta visu to padarīšanu mašinītē iekšā,lai darbojas.. Pēc 3 stundām.... .....................
|
|
| |
coffee | Datums: Ceturtdiena, 02.Februārī.2012, 23:02 | Komentāri # 2 |
Bibliotekārs
Komentāri: 205
Balvu ielāde ...
| Man te muterīte uz z-svētkiem pacepināja.., bet pēc vecās tehnikas un receptēm..
Kamēr septiņas reizes mērīsi, cits nogriezīs..
|
|
| |
007 | Datums: Ceturtdiena, 02.Februārī.2012, 23:20 | Komentāri # 3 |
Balvu ielāde ...
| coffee, ...jā,,mums jau ar laukos ir kur,,pa retam uzcep..cita garša
|
|
| |
Gollums | Datums: Piektdiena, 03.Februārī.2012, 10:37 | Komentāri # 4 |
Balvu ielāde ...
| Kādreiz ,kad debesis bija zilākas un zāle zaļāka (NE TĀ,KURU UZPĪPO....),kad vēl plauka un zēla kolkozi,es ar tādā sabiju (un bija supppper).Nu un bija mums viens dūšīgs tantuks,kas cepa maizīti.Bet maizīte bija tāāāāāādos kukulīšos,ka vienu knapi varēja pacelt.Bet,kas par fantastisku garšu !!!!!!!!!!!!!!!!! Garoza bija cieta,bet lai arī kukulis bija dikti resns,izcepies bija ideāli.Viņa gan pati teica,ka viss atkarīgs no krāsns.Kad mums piedzima otrais puika,uz dzemdību namu aizstiepu,tortes vietā,maizītes kukuli - tas kukulis bija lielāks par pašu puiku,bet šamējais nebija nekāds sīkais .Darbinieki bija sajūsmā,jo visiem jau bija piegriezušās tās tortes.Teica,lai taisot vēl tos bērneļus un stiepjot akkkalīnās kukulīšus
|
|
| |
maymay | Datums: Piektdiena, 03.Februārī.2012, 11:44 | Komentāri # 5 |
Balvu ielāde ...
| Coffee, tev veicas, ka vari ēst tādu maizīti. Arī maizes cepamai mašīnītei nav ne vainas! Mana vecvecmamma cepa mājās maizi jau no pēckara gadiem. No sākuma veda maizi uz centrāltirgu. Vēlāk katru piektdienu veda sacepto maizīti kundēm uz Rīgu, uz Universālveikalu. Un tā līdz kādam 84 gadam.Viņu aicināja uz Mikrofona aptaujas koncertiem, brauca ar maizi, deva gan Paulam, gan citiem. Vienā koncertā vēl viņa ir nofilmēta, ka ved viņu zem rokas zālē. Tagad mana mamma stāsta , ka viņai kā 18 gadus jaunai meitenei, ir bijis kauns braukt satiksmes autobusā ar tikko ceptu, smaržojošu maizi. Vēl šobrīd atceros šo siltās maizes garšu, un nožēloju, ka neesmu pārmantojusi šo maizes cepšanas prasmi.
|
|
| |
coffee | Datums: Piektdiena, 03.Februārī.2012, 13:42 | Komentāri # 6 |
Bibliotekārs
Komentāri: 205
Balvu ielāde ...
| Man jau muterīte, tā sakot, vēl tikai sāk apgūst to štelli.. Tā maizes krāsns nebija rūcināta kādus gadus 20 apmēram, kopš vecmuteres laikiem.. Tagad māte pati pensijā, kkādi hobiji jau jāmeklē.. Pirmā tūre smagi piedega, otrā atkal neizcepās kā vajag, trešā saplaka.., nu tad ar ceturto vai piekto reizi sanāca kā vajag.. Tur jau baigā padarīšana kā noskatījos.. (liela rēķināšana).. Tās krāsns iekurināšana ir baisā māksla..- ja par vēlu, tad mīkla pārskābst un piedeg, ja par ātru, tad atkal nav labi... Malku ar jāzina kādu kurināt.. Karoč baigā padarīšana.. Nervi beigti.. Bet garšīgi..
Kamēr septiņas reizes mērīsi, cits nogriezīs..
|
|
| |
Tottenkopf | Datums: Pirmdiena, 05.Maijā.2014, 16:19 | Komentāri # 7 |
Balvu ielāde ...
| Jautājums foruma dalībniekiem- varbūt kādam ir pieejama uz andeli vai davināšanā - mīklas abra, mīklas iemaisīšanas mente, ogļu kruķis, maizes liza. Viss nepieciešams ne jauno laiku gatavots, bet aptuveni 20. gadsimta 30-40. gadi, apmierinošā stāvoklī, lai izmantotu darbam- maizes cepšanai.
|
|
| | | |
Tottenkopf | Datums: Pirmdiena, 05.Maijā.2014, 21:01 | Komentāri # 10 |
Balvu ielāde ...
| emils92, nu jā, tagad parādījusies iespēja tikt pie labas maizes krāsns lietošanas. Tāpēc nepieciešams tā laika orģinālās lietas. Bez tām nu nekā.
|
|
| |
Tottenkopf | Datums: Svētdiena, 15.Februārī.2015, 19:25 | Komentāri # 11 |
Balvu ielāde ...
| Jautājums foruma tauta- varbūt kādam aizķērusies pierakstīta vecmammas ierauga gatavošanas un cepšanas metode? Ja viss sanāks kā bija domāts, tad uz salidojumu vedīšu pirmo kukuli uz degustēšanu
|
|
| |
007 | Datums: Svētdiena, 15.Februārī.2015, 19:31 | Komentāri # 12 |
Balvu ielāde ...
| Tottenkopf, ..viss itkā elementāri,,,nopērc veikalā parasto formas rupmaizi,,noņem garozu,,sagriez gabaliņos,un pie miltiem klāt..tad verdošu ūdeni virsū..un jākuļ krietni..viss sanāk,,vecmamma tikai tā savulaik darīja,un maizīte sanāca dievišķa. ..vēlāk,kad kubulos viss ieskābst,un ja regulāri cep..tad tās variants ar rupjmaizi nav vajadzīgs,,,viss notiek...
|
|
| |
Tottenkopf | Datums: Svētdiena, 15.Februārī.2015, 19:39 | Komentāri # 13 |
Balvu ielāde ...
| 007, nu jā... tā jau ar dara... es zinu, man vecā māte ar par šo variantu stāstīja...
|
|
| |
007 | Datums: Svētdiena, 15.Februārī.2015, 19:45 | Komentāri # 14 |
Balvu ielāde ...
| Tottenkopf, ..tā tas ir,,un pats labākais variants..tik,,saku uzreiz,,miltu kvalitāte nav ne tuvu,kā senāk,tā,ka bez maizes rauga būs pagrūti,,drusku vajadzēs.. ..mūsmājās maizi cepa katru nedēļu,kopš sevi atceros..90to vidū,pats 1,5 g.norukāju maizes ceptuvē..mīcīju baltmaizi,,smalkmaizīšu mīklas..un plaucēju rupmaizes,un salskābmaizes mīklas...šoto jau nu zinu
|
|
| |
Tottenkopf | Datums: Svētdiena, 15.Februārī.2015, 19:52 | Komentāri # 15 |
Balvu ielāde ...
| 007, būs tevi jāaicina par prorābu
|
|
| |
007 | Datums: Svētdiena, 15.Februārī.2015, 19:57 | Komentāri # 16 |
Balvu ielāde ...
| Tottenkopf, ..pēdējais cepiens laikam bij gadus 10 atpakaļ...
|
|
| |
Tottenkopf | Datums: Svētdiena, 15.Februārī.2015, 21:10 | Komentāri # 17 |
Balvu ielāde ...
| 007, parasti ja iemācās braukt ar riteni, tad to nu nevar aizmirst... pāris reizes norauj uz muti un tad atkal dod visrsū kā jaunībā
|
|
| | |
Tottenkopf | Datums: Pirmdiena, 16.Februārī.2015, 12:12 | Komentāri # 19 |
Balvu ielāde ...
| Valduha, ved visu kas pieejams un cik tas naudiņas maksā?
|
|
| | |
Tottenkopf | Datums: Pirmdiena, 16.Februārī.2015, 13:29 | Komentāri # 21 |
Balvu ielāde ...
| Valduha, -mīklas iemaisīšanas mente, ogļu kruķis, maizes liza
|
|
| | |
Tottenkopf | Datums: Pirmdiena, 16.Februārī.2015, 14:01 | Komentāri # 23 |
Balvu ielāde ...
| Valduha,
|
|
| |
007 | Datums: Pirmdiena, 07.Decembrī.2015, 19:39 | Komentāri # 24 |
Balvu ielāde ...
| Tottenkopf, ..pastāsti lūdzu,vai cepi maizīti??..ja cepi,kas sanāca?? ..es te pagāšnedēļ pamēģināju no tīriem kviešu miltiem saldskābmaizi uzcept..teikšu,kā ir fāterlandē milti ar sliktu lipekļa saturu,,sanāca jau,garša ar tā neko,bet vizuālais paskats nekāds ..tuvākajā nākotnē provēšu no rudzu miltiem,atmīcīšnai kviešu miltus..tad manīs,kas ir kas..
|
|
| | |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Karš Austr... | ▼ | 21.Novembrī.2024, 06:42 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Mūsdienu K... | ▼ | 20.Novembrī.2024, 23:48 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Vermahta ž... | ▼ | 19.Novembrī.2024, 16:28 | Valduha | WW2 | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 11.Novembrī.2024, 04:56 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 02.Novembrī.2024, 18:20 | Valduha | WW2 | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | Rusij77 sv... | ▼ | 25.Oktobrī.2024, 09:26 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | Laika apst... | ▼ | 30.Septembrī.2024, 11:32 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Sveicam Ze... | ▼ | 28.Septembrī.2024, 23:57 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Vācu karas... | ▼ | 14.Septembrī.2024, 09:35 | Valduha | WW2 | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja: Valduha, sālītis
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|