|
Ziedo vietnes attīstībai!
..oliņprieki...
| |
007 | Datums: Svētdiena, 31.Martā.2013, 03:58 | Komentāri # 1 |
Balvu ielāde ...
| 3 olas, 10 g sviesta vai skābs krējums, ķilavas, garšvielas, zaļumi, etiķis, sinepes. Olas novāra, nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem olas dzeltenumu. Dzeltenumu sajauc ar sk. krējumu vai sviestu, sāli, etiķi, sinepēm pēc garšas.Tad masu liek tukšajos olu baltumos. Pa virsu liek ķilavas.
Pildītas olas ar garnelēm
Cieti vārītas olas 5 gab, majonēze 100 g, sasmalcinātas garneles 150 g, veselas garneles rotāšanai 100 g, apelsīns rotāšanai 1/2 gab, malta paprika, sāls, rozā pipari.
Olas pārgriež, dzeltenumus saberž, sajauc ar smalki sagrieztām garnelēm un majonēzi, pieliek paprikas pulveri, sāli. Masu ar karoti pilda olu pusītēs, grezno ar garnelēm, rozā pipariem, apelsīna šķēlītēm.
|
|
| |
007 | Datums: Svētdiena, 31.Martā.2013, 04:10 | Komentāri # 2 |
Balvu ielāde ...
| ..līķierītis no oliņām.. ........ 1. variants 8 olu dzeltenumus 500 gr cukuru Šķipsniņu vaniļu 500 ml brendiju vai konjaku
Uzmanīgi atdaliet olu dzeltenumus, pievienojiet cukuru un vaniļu. Visu rūpīgi sakuliet vai samaisiet ar mikseri. Pārlejiet pudelē un pievienojiet alkoholu. Sastāvu turiet istabas temperatūrā apmēram 2 nedēļas, regulāri pakratot.
2. variants 8 olu dzeltenumus 500 gr cukuru 200 ml saldu krējumu 500 ml pienu Šķipsniņu vaniļu 500 ml vodku
Uzmanīgi atdaliet olas dzeltenumus, pievienojiet visus pārējos komponentus un visu rūpīgi sakuliet vai samaisiet ar mikseri. Pārlejiet pudelē. Sastāvu turiet istabas temperatūrā apmēram 2 mēnešus, regulāri pakratot.
|
|
| |
007 | Datums: Svētdiena, 31.Martā.2013, 04:27 | Komentāri # 3 |
Balvu ielāde ...
| Olas sinepju mērcē Kad tradicionālā olu piedeva majonēze jau apnikusi, pagatavo šo pikanto mērci. Porcija paredzēta aptuveni astoņu olu aizdaram. 2 marinēti gurķi 1 ēdamkarote kaperu 1 ēdamkarote sviesta 2 ēdamkarotes kviešu miltu 400 g piena 2 tējkarotes Krievu sinepju ½ sasmalcināta estragona Sāls un pipari pēc garšas Kressalāti
Gurķus un kaperus sīki sasmalcini. Katlā izkausē sviestu, uzsijā miltus un pievieno pienu. Vāra trīs minūtes, tad pievieno gurķu, kaperu maisījumu, sinepes un estragonu. Ja vēlies, vari pielikt mazliet sāli un piparus. Pasniedz pārlietu olām, kopā ar kressalātiem.
Pikantās pildītās olas 10 cieti vārītas olas 7 ēdamkarotes majonēzes 1 tējkarote laba baltvīna vai šampanieša etiķa ¼ tējkarote sinepju pulvera 2 tējkarotes Dižonas sinepju ¼ tējkarote Kajēnas piparu ¼ tējkarote karija pulvera
Olas noloba un abus galiņus nogriež, lai olu varētu uz tiem nostādīt. Pa vidu olu pārgriež uz pusēm. Olas dzeltenumus kopā ar visām piedevām sablendē virtuves kombainā viendabīgā masā un ar konditorejas maisiņu pilda atpakaļ olu pusītēs.
Mencu aknu salāti ar olu Šī ir padomju laiku klasika. Iespējams, arī tavas garšas kārpiņas saglabājušas atmiņas par delikatesi, kuru jau sen nav nācies nogaršot. 1 kārbiņa mencu aknu konservu 2 cieti vārītas olas 1 puravs Zaļumi pēc izvēles Sāls un pipari pēc garšas
Mencu aknas un olas sagriez palielos gabalos. Puravu un zaļumus sasmalcini. Mencu aknas un olas liec salātu traukā un pārkaisi ar sāli un pipariem, kā arī zaļumiem.
Olu un seleriju salāti 4 cieti vārītas olas 150 g selerijas saknes ½ glāze skābā krējuma un majonēzes maisījuma 1 ēdamkarote loku 1 ēdamkarote diļļu
Novāri selerijas sakni, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno sakapātas olas, majonēzi un krējumu, kapātus lociņus un dilles. Samaisi un rotā ar olu šķēlītēm. Pasniedz ar grauzdētu maizi.
Redīsu un olu salāti 12 redīsi 2 ēdamkarotes skāba krējuma 1 ola 2 ēdamkarotes loku Sāls un cukurs pēc garšas
Redīsus nomazgā un sagriez plānās šķēlītēs, pārkaisi ar sāli un cukuru, pievieno skābu krējumu un sasmalcinātus lociņus. Pārber ar kapātu olu.
Olu un tomātu salāti 4 olas 400 g tomātu 1/8 l kefīra 1 sīpols 100 g lociņu Sāls un pipari pēc garšas
Nomazgā un sagriez tomātus šķēlēs. Liec salātu trauciņos. Pārkaisi ar rupji sakapātām olām (divus dzeltenumus atliec malā) sāli un pipariem. Kefīru samaisi ar sasmalcinātiem olu dzeltenumiem, sakapātiem lociņiem, sāli un pipariem. Pārlej tomātiem un pasniedz atdzesētus.
|
|
| |
007 | Datums: Svētdiena, 31.Martā.2013, 04:52 | Komentāri # 4 |
Balvu ielāde ...
| ...nu šis gardais saldais paēdiens ir tā,kā sak diezgan pagrūti taisāms,,,...bet ir vērts pūlēties...jo,ļoti gards.. ...tātad.. ..peldošās salas... ................
6 olas 6 ēdamkarotes cukura 1 paciņa vaniļas cukura 1 l piena šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
Olu baltumus sakuļ ar 3 ēdamkarotēm cukura. Uzvāra pienu. Ar karoti liek olbaltumu pikas pienā un nedaudz vāra, tad apgriež uz otru pusi. No abām pusēm apvārītās pikas ar putu karoti izņem no piena un liek dziļā traukā. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, iemaisa karstā pienā un tūlīt noņem no uguns, lai dzeltenumu nesarauj. Pieliek šķipsniņu sāls, ja nepieciešams, pieliek vairāk cukura. Mērci pārlej olbaltumiem. Pasniedz atdzesētu.
|
|
| |
007 | Datums: Svētdiena, 31.Martā.2013, 05:49 | Komentāri # 5 |
Balvu ielāde ...
| Divām porcijām būs nepieciešams:
200 g auksti kūpināta šķinķa
20 g pētersīļi, vai dilles
100 g puscietā siera
180 g tomātu
180 g svaigu gurķu
4 olas
50 ml minerālūdens
50 ml saldā krējuma (var aizstāt ar pienu)
sāls
pipari
Divas šķēles tostermaizes (var izmantot arī parasto baltmaizi)
50 g sviesta
Šķinķi sagriež skaistos stienīšos, vai mazos kubiņos. Pētersīļus, dilles nomazgā un attīra no cietajiem kātiņim, ja tādi ir, smalki sakapā. Sieru sarīvē uz smalkās rīvītes. Tomātus un gurķus nomazgā un skaisti sagriež.
Uzkarsē pannu, liek aptuveni 30 g sviesta un sagriezto šķinķi, viegli apcep. Pa to laiku bļodā iesit olas, pievieno minerālūdeni, saldo krējumu šķipsniņu sāls un mazliet piparus, visu kārtīgi sakuļ.
Olas uzlej uz apceptā šķiņķa un karsē līdz tās sarec, ar lāpstiņu nedaudz apgrozot. Beigās pievienojam pētersīļus, dilles.
Maizi nedaudz apgrauzdē, pārziež ar atlikušo sviestu un liek uz šķīvja. Uz tās liekam olu kulteni, pārberam ar sieru un dekorējam ar svaigiem dārzeņiem (šajā gadījumā tomāts, gurķis).
|
|
| | |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Mūsdienu K... | ▼ | 21.Decembrī.2024, 21:42 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Karš Austr... | ▼ | 21.Decembrī.2024, 06:57 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | ..Valdis.. | ▼ | 12.Decembrī.2024, 13:55 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Sīrija | ▼ | 10.Decembrī.2024, 14:45 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Patronu id... | ▼ | 10.Decembrī.2024, 12:57 | Valduha | WW2 | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 02.Decembrī.2024, 06:32 | Valduha | WW2 | Lasīt | Vermahta ž... | ▼ | 25.Novembrī.2024, 14:04 | Valduha | WW2 | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 22.Novembrī.2024, 20:41 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | Rusij77 sv... | ▼ | 25.Oktobrī.2024, 09:26 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja: pavasaris7, Bogdanuha, Bogdandmw, Bogdankik
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|