Svētdiena, 22.Decembrī.2024, 08:06
Sveicināti Viesis | RSS
Sākums | ..oliņprieki... - Forums | Reģistrācija | Ieeja
[ Jauni komentāri · Meklēšana · RSS ]


   Ziedo vietnes attīstībai!
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
..oliņprieki...
007Datums: Svētdiena, 31.Martā.2013, 03:58 | Komentāri # 1
 
Balvu ielāde ...




3 olas, 10 g sviesta vai skābs krējums, ķilavas, garšvielas, zaļumi, etiķis, sinepes.
Olas novāra, nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem olas dzeltenumu. Dzeltenumu sajauc ar sk. krējumu vai sviestu, sāli, etiķi, sinepēm pēc garšas.Tad masu liek tukšajos olu baltumos. Pa virsu liek ķilavas.

Pildītas olas ar garnelēm

Cieti vārītas olas 5 gab, majonēze 100 g, sasmalcinātas garneles 150 g, veselas garneles rotāšanai 100 g, apelsīns rotāšanai 1/2 gab, malta paprika, sāls, rozā pipari.

Olas pārgriež, dzeltenumus saberž, sajauc ar smalki sagrieztām garnelēm un majonēzi, pieliek paprikas pulveri, sāli. Masu ar karoti pilda olu pusītēs, grezno ar garnelēm, rozā pipariem, apelsīna šķēlītēm.
 
007Datums: Svētdiena, 31.Martā.2013, 04:10 | Komentāri # 2
 
Balvu ielāde ...




..līķierītis no oliņām..
........
1. variants
8 olu dzeltenumus
500 gr cukuru
Šķipsniņu vaniļu
500 ml brendiju vai konjaku

Uzmanīgi atdaliet olu dzeltenumus, pievienojiet cukuru un vaniļu. Visu rūpīgi sakuliet vai samaisiet ar mikseri. Pārlejiet pudelē un pievienojiet alkoholu. Sastāvu turiet istabas temperatūrā apmēram 2 nedēļas, regulāri pakratot.

2. variants
8 olu dzeltenumus
500 gr cukuru
200 ml saldu krējumu
500 ml pienu
Šķipsniņu vaniļu
500 ml vodku

Uzmanīgi atdaliet olas dzeltenumus, pievienojiet visus pārējos komponentus un visu rūpīgi sakuliet vai samaisiet ar mikseri. Pārlejiet pudelē. Sastāvu turiet istabas temperatūrā apmēram 2 mēnešus, regulāri pakratot.
 
007Datums: Svētdiena, 31.Martā.2013, 04:27 | Komentāri # 3
 
Balvu ielāde ...




Olas sinepju mērcē
Kad tradicionālā olu piedeva majonēze jau apnikusi, pagatavo šo pikanto mērci. Porcija paredzēta aptuveni astoņu olu aizdaram.
2 marinēti gurķi
1 ēdamkarote kaperu
1 ēdamkarote sviesta
2 ēdamkarotes kviešu miltu
400 g piena
2 tējkarotes Krievu sinepju
½ sasmalcināta estragona
Sāls un pipari pēc garšas
Kressalāti

Gurķus un kaperus sīki sasmalcini. Katlā izkausē sviestu, uzsijā miltus un pievieno pienu. Vāra trīs minūtes, tad pievieno gurķu, kaperu maisījumu, sinepes un estragonu. Ja vēlies, vari pielikt mazliet sāli un piparus. Pasniedz pārlietu olām, kopā ar kressalātiem.

Pikantās pildītās olas
10 cieti vārītas olas
7 ēdamkarotes majonēzes
1 tējkarote laba baltvīna vai šampanieša etiķa
¼ tējkarote sinepju pulvera
2 tējkarotes Dižonas sinepju
¼ tējkarote Kajēnas piparu
¼ tējkarote karija pulvera

Olas noloba un abus galiņus nogriež, lai olu varētu uz tiem nostādīt. Pa vidu olu pārgriež uz pusēm. Olas dzeltenumus kopā ar visām piedevām sablendē virtuves kombainā viendabīgā masā un ar konditorejas maisiņu pilda atpakaļ olu pusītēs.

Mencu aknu salāti ar olu
Šī ir padomju laiku klasika. Iespējams, arī tavas garšas kārpiņas saglabājušas atmiņas par delikatesi, kuru jau sen nav nācies nogaršot.
1 kārbiņa mencu aknu konservu
2 cieti vārītas olas
1 puravs
Zaļumi pēc izvēles
Sāls un pipari pēc garšas

Mencu aknas un olas sagriez palielos gabalos. Puravu un zaļumus sasmalcini. Mencu aknas un olas liec salātu traukā un pārkaisi ar sāli un pipariem, kā arī zaļumiem.

Olu un seleriju salāti
4 cieti vārītas olas
150 g selerijas saknes
½ glāze skābā krējuma un majonēzes maisījuma
1 ēdamkarote loku
1 ēdamkarote diļļu

Novāri selerijas sakni, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno sakapātas olas, majonēzi un krējumu, kapātus lociņus un dilles. Samaisi un rotā ar olu šķēlītēm. Pasniedz ar grauzdētu maizi.

Redīsu un olu salāti
12 redīsi
2 ēdamkarotes skāba krējuma
1 ola
2 ēdamkarotes loku
Sāls un cukurs pēc garšas

Redīsus nomazgā un sagriez plānās šķēlītēs, pārkaisi ar sāli un cukuru, pievieno skābu krējumu un sasmalcinātus lociņus. Pārber ar kapātu olu.

Olu un tomātu salāti
4 olas
400 g tomātu
1/8 l kefīra
1 sīpols
100 g lociņu
Sāls un pipari pēc garšas

Nomazgā un sagriez tomātus šķēlēs. Liec salātu trauciņos. Pārkaisi ar rupji sakapātām olām (divus dzeltenumus atliec malā) sāli un pipariem. Kefīru samaisi ar sasmalcinātiem olu dzeltenumiem, sakapātiem lociņiem, sāli un pipariem. Pārlej tomātiem un pasniedz atdzesētus.
 
007Datums: Svētdiena, 31.Martā.2013, 04:52 | Komentāri # 4
 
Balvu ielāde ...




...nu šis gardais saldais paēdiens ir tā,kā sak diezgan pagrūti taisāms,,,...bet ir vērts pūlēties...jo,ļoti gards..
...tātad..
..peldošās salas...
................

6 olas
6 ēdamkarotes cukura
1 paciņa vaniļas cukura
1 l piena
šķipsniņa sāls

Pagatavošana:

Olu baltumus sakuļ ar 3 ēdamkarotēm cukura. Uzvāra pienu. Ar karoti liek olbaltumu pikas pienā un nedaudz vāra, tad apgriež uz otru pusi. No abām pusēm apvārītās pikas ar putu karoti izņem no piena un liek dziļā traukā. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, iemaisa karstā pienā un tūlīt noņem no uguns, lai dzeltenumu nesarauj. Pieliek šķipsniņu sāls, ja nepieciešams, pieliek vairāk cukura. Mērci pārlej olbaltumiem. Pasniedz atdzesētu.

 
007Datums: Svētdiena, 31.Martā.2013, 05:49 | Komentāri # 5
 
Balvu ielāde ...




Divām porcijām būs nepieciešams:

200 g auksti kūpināta šķinķa

20 g pētersīļi, vai dilles

100 g puscietā siera

180 g tomātu

180 g svaigu gurķu

4 olas

50 ml minerālūdens

50 ml saldā krējuma (var aizstāt ar pienu)

sāls

pipari

Divas šķēles tostermaizes (var izmantot arī parasto baltmaizi)

50 g sviesta

Šķinķi sagriež skaistos stienīšos, vai mazos kubiņos. Pētersīļus, dilles nomazgā un attīra no cietajiem kātiņim, ja tādi ir, smalki sakapā. Sieru sarīvē uz smalkās rīvītes. Tomātus un gurķus nomazgā un skaisti sagriež.

Uzkarsē pannu, liek aptuveni 30 g sviesta un sagriezto šķinķi, viegli apcep. Pa to laiku bļodā iesit olas, pievieno minerālūdeni, saldo krējumu šķipsniņu sāls un mazliet piparus, visu kārtīgi sakuļ.

Olas uzlej uz apceptā šķiņķa un karsē līdz tās sarec, ar lāpstiņu nedaudz apgrozot. Beigās pievienojam pētersīļus, dilles.

Maizi nedaudz apgrauzdē, pārziež ar atlikušo sviestu un liek uz šķīvja. Uz tās liekam olu kulteni, pārberam ar sieru un dekorējam ar svaigiem dārzeņiem (šajā gadījumā tomāts, gurķis).
 
AmigoDatums: Svētdiena, 31.Martā.2013, 07:43 | Komentāri # 6
Cienījams cilvēks
Komentāri: 1868
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
007 , un šito visu tu sabūvēji pa nakti ? Tu gan esi - ne tikai dzejnieks , bet arī konkrēts pavārs.
 
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Jaunākie foruma komentāri
Tēma Pāriet Datums, Laiks Аutors Sadaļa
Mūsdienu K... 21.Decembrī.2024, 21:42 sālītis Pļāpātuve
Lasīt
Karš Austr... 21.Decembrī.2024, 06:57 Valduha 1945 - līdz mūsdienām
Lasīt
..Valdis.. 12.Decembrī.2024, 13:55 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Sīrija 10.Decembrī.2024, 14:45 Valduha 1945 - līdz mūsdienām
Lasīt
Patronu id... 10.Decembrī.2024, 12:57 Valduha WW2
Lasīt
Otrā front... 02.Decembrī.2024, 06:32 Valduha WW2
Lasīt
Vermahta ž... 25.Novembrī.2024, 14:04 Valduha WW2
Lasīt
Te rakstām... 22.Novembrī.2024, 20:41 zed Pļāpātuve
Lasīt
Āra galdiņ... 28.Oktobrī.2024, 15:30 Valduha Būve
Lasīt
Rusij77 sv... 25.Oktobrī.2024, 09:26 nēģis Pļāpātuve
Lasīt



Šodien forumu apmeklēja: pavasaris7, Bogdanuha, Bogdandmw, Bogdankik


eXTReMe Tracker

Copyright sancho76 © 2008-2024