|
Ziedo vietnes attīstībai!
BELAŠI..
| |
007 | Datums: Trešdiena, 16.Oktobrī.2013, 21:16 | Komentāri # 1 |
Balvu ielāde ...
| RECEPTE NO I-NETA... ................ 20 belašiem vajadzēs:
Mīkla:
1 glāze kefīra 1 ola Paciņa sausa rauga (12g vai ~35g presēta (t.s. svaiga) rauga) 1 tējkarote sāls 1 ēdamkarote cukura 1/2 glāzes eļļas 3 glāzes miltu Pildījumam:
~700g maltas gaļas (parasti jērs/liellops/cūka vienādās daļās, ja jēra nav, tad cūka/liellops 50/50); Kādi 3-4 sīpoli Sāls, pipari Sagatavo mīklu: kefīru sajauc ar eļļu, uzsilda. Pievieno cukuru un raugu (ja izmanto svaigo raugu, tas ir jāizšķīdina 2 ēd.karotēs silta ūdens +cukurs). Noliek malā, kamēr rodas putu „cepure”. Pievieno ar sāli sakultu olu, samaisa. Bļodā ieber miltus, pielej maisījumu, iemīca mīklu. To gan ir ieteicams pāris reizes ar spēku mest pret bļodas dibenu – gaiss iziet no mīklas, un belaši būs gardāki. Mīklu liek malā uz kādu pusstundu.
Pildījumam sīki sagriež sīpolus, pievieno malto gaļu, sāli un piparus pēc garšas.
Mīklu sadala 20 daļās, katru gabaliņu izrullē (mīklas rulli arī iesmērē ar pāris pilieniem eļļas, lai mīkla nelīp klāt), liek pildījumu un aizlipina, veidojot tādu kā apaļu plāceni ar caurumiņu vienā pusē. Pannā lej eļļu (pavisam nedaudz, piemēram, kā cepot gaļu), apcep belašus, līdz tie ir zeltaini, tad liek uz plāts vai formā un cep cepeškrāsnī pie 180oC kādas 20 minūtes.
Lai labi garšo!
P.S. šī mīkla ir universāla – tā labi der arī pīrādziņiem, kas top cepeškrāsnī, un, pateicoties kefīram, arī nākamajā dienā tie ir mīksti un pufīgi.
|
|
| |
sgard | Datums: Piektdiena, 25.Oktobrī.2013, 23:21 | Komentāri # 2 |
Pedagogs
Komentāri: 289
Balvu ielāde ...
| Super!
|
|
| |
007 | Datums: Sestdiena, 14.Decembrī.2013, 22:58 | Komentāri # 3 |
Balvu ielāde ...
| Ir svarīgi ieraugu iemaisīt ūdenī. Bet pēc tam,kad taisa mīklu, to jau jauc pienā. Un tā-
Ieraugs.
Sausais raugs- tējkarote, 4 ēd.k. silta ūdens, drusku milti, drusku cukurs.
Mīkla
Milti- 3,5- 4 glāzes, cepamais pulveris- tējkarote, piens- 1 glāze, 1 ola, sāls
Pildījums
Maltā gaļa- īsti pareizi ir jēra vai liellops- cūka- vista līdzīgi, bet var arī vnk vistas vai cūkas 250-300 gr, sīpols, sāls, pipari
Eļļa ar neuzbāzīgu garšu cepšanai (var viegli apcept un tālāk kādas 20 min cept cepeškrāsnī, ja nepatīk vārīšana eļļā). Ieraugu parasti sajauc salda krējuma konsistencē un gaida parādāmies un pēc tam drusku nosēžamies putiņas. Miltus izsijā un tajos iejauc cepamopulveri- mīkla būs pūkšķīgāka. .
Pienu sajauc ar olu un sāli un cukuru. Pievieno ieraugu un samaisa. Tad pamazām jauc klāt miltus. Mīklai jābūt pamīkstai un lipīgai. Pārklāj ar dvieli un atstaj rūgt. Kad uzrūgusi, nospiež un uzraudzē vēlreiz. Malto gaļu sajauc ar smalki sagrieztiem sīpoliem,sāli un pipariem. Saveļ mīklas bumbiņas kā nelielus ābolīšus. Neliek cieši kopā,jo viņi vēl drusku briedīs,pārklāj ar dveli un atļauj vēl drusku uzbriest minūtes 20. bumbulīša vidū ieliek karoti pildījuma un maliņas apspaida apkārt pildījumam. Vidū var atstāt 1 cm spraudziņu, mīklas maliņam jābūt augstāk par pildījumu. Cep tik lielā sakarsētas eļļas daudzumā,kai belaši būtu līdz pusei eļļā. Pirmā jācep tā puse, kur ir atvērums. Pirmā puse apmēram 3-4 min, otrā- 2-3.
|
|
| |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Mūsdienu K... | ▼ | 21.Decembrī.2024, 21:42 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Karš Austr... | ▼ | 21.Decembrī.2024, 06:57 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | ..Valdis.. | ▼ | 12.Decembrī.2024, 13:55 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Sīrija | ▼ | 10.Decembrī.2024, 14:45 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Patronu id... | ▼ | 10.Decembrī.2024, 12:57 | Valduha | WW2 | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 02.Decembrī.2024, 06:32 | Valduha | WW2 | Lasīt | Vermahta ž... | ▼ | 25.Novembrī.2024, 14:04 | Valduha | WW2 | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 22.Novembrī.2024, 20:41 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | Rusij77 sv... | ▼ | 25.Oktobrī.2024, 09:26 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja: pavasaris7, Bogdanuha, Bogdandmw, Bogdankik
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|