007 | Datums: Otrdiena, 11.Februārī.2014, 23:21 | Komentāri # 1 |
Balvu ielāde ...
| Nepieciešams:
10 kartupeļi; 1 ola; šķipsniņa rīvēta muskatrieksta; sāls pēc garšas; 10 ēdamkarotes (bez kaudzes) kviešu miltu; 100 g biezpiena; 100 g žāvēta speķa; 1 sīpols; nedaudz majonēze (nav obligāti).
Pagatavošana:
1. Samaļ gaļas mašīnā vārītos kartupeļus;
2. Kartupeļiem pievieno rīvētu muskatriekstu, sāli, olu un miltus. Visu kartīgi samaisa viendabīgā masā;
3. Speķi sagriež mazos kubiciņos un kopā ar sasmalcinātu sīpolu apcep;
4. Apceptos sīpolus un speķi liek atsevišķā traukā, pievieno biezpienu, sāli pēc garšas un visu samaisa;
5. Kartupeļu mīklu sadala divās vienādās daļās. No vienas daļas izveido plakanu ovālas formas plāceni, kuru novieto uz sagatavotas plāts. Sagatavotajam plācenim vidū liek biezpiena un gaļas maisījumu;
6. No kartupeļu mīklas otras daļas izveido otru tādu pasu plāceni, kuru pārliek pāri pildījumam tā, lai abi plāceņi savienotos un veidotos pīrāgs;
7. Abu plāceņu (apakšējā un augšējā) savienojuma vietas saspiež kopā.
8. Pīrāgu cep līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes. Piecas minūtes pirms gatavības, ja vēlas, pīrāgu pārsmērē ar majonēzi vai olu.
|
|
| |
007 | Datums: Otrdiena, 11.Februārī.2014, 23:25 | Komentāri # 2 |
Balvu ielāde ...
| Siera,un kartupeļu pīrāgs ..............................
Sastāvdaļas 1. Kartupeļi 800 g 2. Sviests 125 g 3. Plānās šķēlītēs sagriezts parmas siers 250 g 4. Sāls, malti melnie pipari 5. Piens 250 g Nemizotus kartupeļus vāra 15 - 20 minūtes. Nokāš un 15 minūtes atdzesē. Nomizo un ļauj pilnībā atdzist. cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Ietauko cepamo veidni. Kartupeļus sagriež 1 cm biezās šķēlēs un liek sagatavotajā veidnē. Uz katras kārtas liek sviesta piciņas un sieru. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Pārlej pienu. Cep 20 - 25 minūtes, līdz pīrāgs ir zeltaini brūns. Pasniedz karstu.
.......................................
Maltās gaļas un kartupeļu krēma pīrāgs
Kartupeļi – 700 g Zirnīšu un burkānu maisījums (saldēts) – 400 g Maltā gaļa – 300 g Tomātu mērce Piens – 1 glāze Pētersīļi – 1 sauja Olīveļļa – 20 ml Ķiploks – 3 daiviņas
Malto gaļu apcep zeltaini brūnu. Pievieno tomātu mērci un nedaudz pasautē. Pieber saldētos dārzeņus, sajauc un lej cepamajā traukā. Kartupeļus izvāra, nokāš ūdeni, pievieno pienu, eļļu un saspiež vai ar mikseri sakuļ biezeni. Tam pieliek rīvētu ķiploku un smalki sagrieztus pētersīļus. Kartupeļu biezeni kārto cepamajā traukā. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ̊C, ideāli būtu cept grila režīmā. Pīrāgu cep 25 – 30 minūtes, līdz kartupeļu biezenis kļuvis zeltaini brūns.
|
|
| |