|
Ziedo vietnes attīstībai!
Marinēti gurķi..
| |
007 | Datums: Piektdiena, 19.Februārī.2010, 20:56 | Komentāri # 1 |
Balvu ielāde ...
| Sastāvdaļas receptei "Marinēti gurķi ar 3 pārliešanām.": 2kg gurķu 60g diļļu 20g upeņu jaundzimumu 15g bazilika 5g dārza kalnmētras 15 melno piparu 6 lauru lapas 4 krustnagliņas 20g mārrutku sakņu 4 daiviņas ķiploku 2 sīpoli Marinādei: 1.5 l ūdens 3 ēdk sāls 3 ēdk cukura 10 ēdk 9% etiķa "Marinēti gurķi ar 3 pārliešanām." pagatavošana: Dotais daudzums ir domāts 3 litru burkai. Ērti jo nav jāpasterizē, tikai jāpārlei 3 reizes ar verošu ūdeni. Ar karstu verdošu ūdeni 2 reizes, un trešo reizi ar sagatavotu verdošu marinādi. Ūdeni uzvāra un pārlej gurķus, ļauj 5 minutēs tiem izkarst. Un tad otreiz. Marinādei : Katliņā ielej ūdeni, saliek sagatavotos garšaugus, garšvielas, vāra 5-8 min. Izkāš pievieno sāli, cukuru, vēlreiz uzvāra un pievieno etiķi. Etiķa vietā var lietit 15g citronskābes(3 litru burkai). Aizlejot ar marinādi uzreiz aizvāko. P.S. Man bija ērtāk kad es pārlēju visus gurķus vienā traukā nevis pa burkām. Un citronskābi vēru uzreiz pa burkām. Pēc tam kad ielēju marinādi un aizvākoju, paritināju burkas lai citronskābe vienmērīgi izšķīst un sajaucas ar marinādi. Pievienots (19.Februāris.2010, 20:56) --------------------------------------------- Sastāvdaļas receptei "Marinētie gurķīši stundas laikā": 1 garais ziemas gurķis Marinādei: 2 tējk. medus vai cukura 1 1/2 ēd.k. etiķa 1/2 tējk. sāls 1 ēd.k. diļļu 1.ēd.k lociņu melnie pipari "Marinētie gurķīši stundas laikā" pagatavošana: Gurķi sagriezt plānās ripiņās, salikt traukā ar vāku ( burkā), katru slāni pārkaisot ar dillēm un lociņiem. Man lociņu nebija, toties bija čili pipars. Es vēl 3 ķiploku daiviņas sagriezu.Un tad to visu vajag pārliet ar pagatavotu marinādi.Marinādei jāsajauc etiķi, cukuru vai medu, sali un piparus. Ūdeni nevajag, jo gurķi sāk sulot un mitruma ir pietiekami! Jāaizvāko trauks un 30 sek. intensīvi jāpakrata. Tad uz 20 min. noliek siltumā un uz kādām 30 min. ledusskapī! Viss!
|
|
| |
007 | Datums: Piektdiena, 06.Augustā.2010, 20:45 | Komentāri # 2 |
Balvu ielāde ...
| Marinēti gurķi ar tomātiem. Izejvielas un to daudzums - gurķi - tomāti - dilles, mārutku lapas, upeņu lapas, ķiploki, pipari, utt., ja zaļumi nav, tad var izmantot sauso maisījumu marinēšanai Marinādei: - 1 l ūdens - 2 ēd.k. sāls - 1 cukurs - 3 ēd.k. etiķis 9% vai 1 ēd.k. esence Pagatavošanas process Saliek burkās garšvielas, zaļumus, gurķus, tomātus. Uzvāra marinādi, salej sapildītajās burkās, aizvāko, apgriež otrādi, sasedz un atstāj kamēr atdziest. ................... Sastāvdaļas 1. Gurķi 2. Cukurs 3 ēdamkarotes 3. Sāls 3 ēdamkarotes 4. Ūdens 1 litrs 5. Lauru lapas 6. Krustnagliņas 7. Malti melnie un smaržīgie pipari 8. Dilles 9. Ķiploka daiviņas 3 gb 10. Burkāns 1 gb 11. Sīpols 1 gb 12. Etiķa esence 70% 2 tējkarotes Gurķus glanšē ar verdošu ūdeni, liek burkā un pārlej ar ūdeni, kurā izšķīdināts sāls un cukurs. Marinēšana- Notīra un nomizo burkānus, sīpolu, ķiploku un kopā ar garšvielām dezinficē trīslitru burkā. Burku pasterizē unpirms aizvalcēšanas tajā ielej 2 tējkarotes esences. Aizvalcētu burku paripina, lai esence sajaucās, tad pusstundu atdzesē. .................. Marinēti gurķi ķiplociņos Vajadzēs: -gurķus, -3 ēd.k sāls -200.gr cukura -200.gr etiķi 9% -200.gr eļļas -1.ēd.k maltos melnos piparus -100.gr spiesta ķiploka (var likt vairāk) ............. Pagatavošana: Sterelizējam burciņas. Nomazgājam gurķus. Sagriežam gurķus gareniski, t.i., sanāk veselu gurķi uz pusēm,un tad pusi vēl uz 3 daļām. Sagrieztos gurķus liekam lielākā bļodā un beram visu vajadzīgo virsū. Atstājam uz 4 stundām. Gurķus liekam burciņās un tad lejam marinādi, kura sanākusi no gurķiem. Sterilizējam 80 grādos 10 minūtes. Skrūvējam ciet vāciņu un griežam otrādāk burkas.
|
|
| |
sgard | Datums: Svētdiena, 08.Augustā.2010, 23:00 | Komentāri # 3 |
Pedagogs
Komentāri: 289
Balvu ielāde ...
| Man ir tāda prasta recepte. 3 vai 2 litru burkā sabāž gurķus vai kabačus ( kabačus var šķēlēs, ja lieli ), kādu sauju diļļu, dažas ķiploka daiviņas, kādu lauru lapu, gabaliņus no mārrutka saknes un kādu loksni no tā lapas. Ja grib var kādu melno piparu piemest. To visu aplej ar karstu marinādi ( ūdens ar sāli un etiķa esenci ). Uzliek uzvārītu bleķa vāciņu. Tad burkas ieliek katlā. Katlā apakšā ir ielikts otrs dibens un dvielis. Tad leju katlā siltu ūdeni no krāna, līdz burkām tik kāds centimetrs līdz vāciņam. Tad vāra līdz ūdens sāk mest burbuļus, bet vēl īsti nevārās. Tad burkas ņem laukā un aizvāko, noliek ar kājām gaisā līdz atdziest. Marinādes precīzu recepti gan nezinu, tas nav mans darbs. Bet pārējais - šodien atkal 6 3litru burkas.
|
|
| |
007 | Datums: Svētdiena, 08.Augustā.2010, 23:12 | Komentāri # 4 |
Balvu ielāde ...
| sgard, jaa,sitaa ari kaadreiz beerniibaa atceros,ka taisija.. ,bet vienkaarsaak ir ar paarliesanu,pirmoreiz karstu uudeni,patur biskus,nolej katlaa,taisa marinaadi,lej karst virsuu,vaako ciet,apgaaz,un apsedz..viss cikiniekaa..paarbaudiits.
|
|
| |
FATERS | Datums: Svētdiena, 15.Augustā.2010, 12:18 | Komentāri # 5 |
Observators
Komentāri: 66
Balvu ielāde ...
| mana recepte vienkārši un neviena burka man nekad gaisā nav uzgājusi, arī garša ir ideāla. 1)nomazgā trīslitri burku burkā ieber 2) 3 ēdamkarotes sāli 3) 2deserta karotes cukuru 4) 5melnos piparus, 3 smaržīgos piparus, var pēc vēlēšanās arī sarkanos asumam 5) pāris daiviņas ķiploku 6) mārutku saknes kādui šķēlīti un lapas arī 7) dilles (es ar visiem kātiem) 8) kādas 2-3 upeņu lapas ja tas viiss burkā ir iekšā tad tālāk, ņem metālisku bļodu ielej ūdeni un tajā ieliek gurķus( jau nomazgātus gurķus) vienai burkai, silda kamēr gurķi paliek nedaudz gaišāki 9)krāmē tos burkā iekšā 10)lej virsū tiko vārītu ūdeni 11) uzreiz iemet 2 aspirīna tabletes 12) un divas ēdamkarotes etiķa esences 13) burku skrūvē ciet 14) liek uz galvas lai adziest kā jau teicu garša ir ideāla, un neviena burka nav vēl gaisā uzgājusi
|
|
| |
007 | Datums: Svētdiena, 15.Augustā.2010, 17:51 | Komentāri # 6 |
Balvu ielāde ...
| FATERS, labi,bet sarezgiiti...nav nekas bļodaa jaakarsee,ja liek aspirinu..samet gurķus,un paarejo burkaa,aspirinu ari,uzlej verdošu marinaadi,un vaako ciet,,viss čikiniekaa.
|
|
| |
FATERS | Datums: Svētdiena, 15.Augustā.2010, 22:35 | Komentāri # 7 |
Observators
Komentāri: 66
Balvu ielāde ...
| ja bišķi mpakarsē noiet nost visādi tur kurķu netīrumi, puņķi utt ūdens ū ku netīrs, ja tā nedarītu tas viss būtu vēderā. marinādi netaisu, visu burkā iekšā vāku ciet, lai tur marinējas
|
|
| |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Mūsdienu K... | ▼ | 21.Decembrī.2024, 21:42 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Karš Austr... | ▼ | 21.Decembrī.2024, 06:57 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | ..Valdis.. | ▼ | 12.Decembrī.2024, 13:55 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Sīrija | ▼ | 10.Decembrī.2024, 14:45 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Patronu id... | ▼ | 10.Decembrī.2024, 12:57 | Valduha | WW2 | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 02.Decembrī.2024, 06:32 | Valduha | WW2 | Lasīt | Vermahta ž... | ▼ | 25.Novembrī.2024, 14:04 | Valduha | WW2 | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 22.Novembrī.2024, 20:41 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | Rusij77 sv... | ▼ | 25.Oktobrī.2024, 09:26 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja: pavasaris7, Bogdanuha, Bogdandmw, Bogdankik
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|