Produkti: 5 ēdamkarotes saulespuķu (nerafinētas ) eļļas ,gaļas gabals ar treknumu (manas dūres lielumā) piens 0,5l ,viens sīpols, ķiploka daiviņa, ēdamkarote (ar kaudzi) milti, sāls, cukurs, rupji malti melnie pipari. Sagriežam gaļu vidējos kubiņos , liekam pannā un uz rāmas uguns ik pa brīdim maisot apcepam, tiklīdz gaļa beidz sulot, pielejam eļļu, uzkaisam sāli un šķipsnu cukura, čurpinam to visu līdz gaļa paliek viegli zeltainā krāsā, piesperam klāt sasmalcinātus sīpolus un cepam līdz sīpoli ir ieguvuši zeltainu nokrāsu, piesperam klāt miltus un visu kārtīgi izmaisam, cepam līdz milti ir gaiši brūnā krāsā, lejam klāt pienu un nepārtraukti maisam ļaujot mērcītei uzvārīties un sabiezēt, pēc tā iemetam rupji maltu melno piparu šķipsnu un sīki sakapātu ķiploka daiviņu, nepārtaukti maisot ļaujam 2-3 minūtes mērcītei pavārīties. Ņemam nost un ļaujam nedaudz atdzist, pirms pasniegšanas mērcīti izmaisam.
Man šī mērcīte ļoti garšo pie vārītiem kartupeļiem.