Lūdzu padalaties ar savaam receptēm.//
,...............................
Receptes sastāvdaļas - 6 personām : 1 paciņa garie makaroni, izmērs - 3
300 gr. liellopu maltās gaļas
300 gr. cūkgaļas maltās gaļas
lielā bundža konservētu tomātu, sagrieztu
3 ēdamkarotes tomātu pastas ( ja nav, var izmantot tomātu mērci)
melnās olīvas (apmēram sauja)
1 liela paprika
apm. 1 glāze sarkanvīna (vislabām sausais vīns)
2 ēdamkarotes zemeņu zaptes vai jebkuras citas SALDAS zaptes
2 sīpoli
3 ķiploku daiviņas
puscitrona sula
pētersīļi
baziliks (vislabāk svaigs)
parmezāna siers vai jebkurš cits cietais siers
sāls, pipari
ja vēlas asumiņu - chilli pipariņš vai tobasko mērcīte
Gatavojam :
Sagriežam sīpolus un ķiplokus mazos kubiciņos un viegli apcepam pannā ( es izmantoju olīveļļu). Pārliekam no pannas bļodiņā.
Liekam cepties gaļu. Jāapcep kārtīgi. Neaizmirstam SĀLI !
Pievienojam gaļai saceptos sīpolus un ķiplokus. Turpinam cept un ik pa laikam pamaisam.
Pa to laiku smalkos kubiciņos sagriežam papriku un arī pievienojam gaļai.
Kad gaļiņa ir smuki, brūni apcepusies, liekam klāt konservētos tomātus (ja tie nav jau sagriezti, tad tas ir jāizdara jums pašiem), tomātu pastu vai kečupu, vīnu un citrona sulu. Samaisam, pagaršojam un, ja ir vajadzība - pasālam.
Kad viss samaisīts liekam klāt galveno sastāvdaļu - divas lielas karotes zaptes Samaisam !
Liekam vāku un ļaujam sautēties vismaz 30 min. regulāri samaisot. Ja jūtiet, ka mērcei ir par maz šķidruma, pievienojiet vēl vīnu vai nedaudz ūdens.
Šajā brīdī jānoķer mirklis kad jāliek vārīties makaroni. Ceru, ka par vārīšanu nav atsevišķi jāstāsta. Skatāmies, lai nepārvārās un neaizmirstam sālīti Makaroniem /pastai patīk ūdens, tāpēc to nežēlo.
Uz beigām pievienojam uz pusēm sagrieztas melnās olīvas (daudzums atkarīgs no jūsu vēlmēm) un ļaujam sautēties vēl 10 min.
Pašās beigās pievieno sasmalcinātus pētersīļus un tā pavairāk baziliku, 2.min. sautējam un gatavs
Liekam bļodiņā makaronus, vidiņā mērcīti un pārkaisam ar rīvētu sieru un zaļumiem, ja tādi ir palikuši pāri.