Svētdiena, 22.Decembrī.2024, 08:30
Sveicināti Viesis | RSS
Sākums | Spageti makaroni.. - Forums | Reģistrācija | Ieeja
[ Jauni komentāri · Meklēšana · RSS ]


   Ziedo vietnes attīstībai!
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Spageti makaroni..
007Datums: Otrdiena, 02.Martā.2010, 22:25 | Komentāri # 1
 
Balvu ielāde ...




Lūdzu padalaties ar savaam receptēm.//
,...............................
Receptes sastāvdaļas - 6 personām :

1 paciņa garie makaroni, izmērs - 3
300 gr. liellopu maltās gaļas
300 gr. cūkgaļas maltās gaļas
lielā bundža konservētu tomātu, sagrieztu
3 ēdamkarotes tomātu pastas ( ja nav, var izmantot tomātu mērci)
melnās olīvas (apmēram sauja)
1 liela paprika
apm. 1 glāze sarkanvīna (vislabām sausais vīns)
2 ēdamkarotes zemeņu zaptes vai jebkuras citas SALDAS zaptes
2 sīpoli
3 ķiploku daiviņas
puscitrona sula
pētersīļi
baziliks (vislabāk svaigs)
parmezāna siers vai jebkurš cits cietais siers
sāls, pipari
ja vēlas asumiņu - chilli pipariņš vai tobasko mērcīte

Gatavojam :

Sagriežam sīpolus un ķiplokus mazos kubiciņos un viegli apcepam pannā ( es izmantoju olīveļļu). Pārliekam no pannas bļodiņā.
Liekam cepties gaļu. Jāapcep kārtīgi. Neaizmirstam SĀLI !
Pievienojam gaļai saceptos sīpolus un ķiplokus. Turpinam cept un ik pa laikam pamaisam.
Pa to laiku smalkos kubiciņos sagriežam papriku un arī pievienojam gaļai.
Kad gaļiņa ir smuki, brūni apcepusies, liekam klāt konservētos tomātus (ja tie nav jau sagriezti, tad tas ir jāizdara jums pašiem), tomātu pastu vai kečupu, vīnu un citrona sulu. Samaisam, pagaršojam un, ja ir vajadzība - pasālam.
Kad viss samaisīts liekam klāt galveno sastāvdaļu - divas lielas karotes zaptes smile Samaisam !
Liekam vāku un ļaujam sautēties vismaz 30 min. regulāri samaisot. Ja jūtiet, ka mērcei ir par maz šķidruma, pievienojiet vēl vīnu vai nedaudz ūdens.
Šajā brīdī jānoķer mirklis kad jāliek vārīties makaroni. Ceru, ka par vārīšanu nav atsevišķi jāstāsta. Skatāmies, lai nepārvārās un neaizmirstam sālīti smile Makaroniem /pastai patīk ūdens, tāpēc to nežēlo.
Uz beigām pievienojam uz pusēm sagrieztas melnās olīvas (daudzums atkarīgs no jūsu vēlmēm) un ļaujam sautēties vēl 10 min.
Pašās beigās pievieno sasmalcinātus pētersīļus un tā pavairāk baziliku, 2.min. sautējam un gatavs smile
Liekam bļodiņā makaronus, vidiņā mērcīti un pārkaisam ar rīvētu sieru un zaļumiem, ja tādi ir palikuši pāri.

 
JaunlatvietisDatums: Piektdiena, 11.Maijā.2012, 18:35 | Komentāri # 2
Vietējais guru
Komentāri: 115
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Balvu ielāde ...
makaronu míkla
ja jau gatavojam ,tad te arí bús makaronu míklas recepte,pats šo neesmu méģinájis,bet redzéju ka tas notiek un sanáca gardi:

300 g milti
1/2 tējk. sāls
2 olas
1/2 glāze ūdens
nedaudz eļļa

uz virsmas sajauc miltus ar sāli, pievieno šļuku eļļas, iemīca to miltos, pa vienai pievieno olas - iemīca. pievieno ūdeni, kamēr mīkla vijīga un stingra. (ja velies makaroškas ar kádu garšu,tad atliek pievienot olíves ,zaļumus(piem.baziliku,timianu),kaltetus tomātus,utt).tad izrulē ar rulli,jeb pudeli vai mūsu gadījumā kādu ložmetēja gilzi:)
sagriež pēc savas patikas,platus vai šaurus(platākus būs vieglak dabūt daudz maz vienāda platuma).Ieliekam tos apvārīties verdošā sālsūdenī. pāris minūtes. ņem laukā, nokāš - un var uzglabāt ledusskapī līdz 5 dienām.varbūt var apsmidzināt ar olīveļu lai nesalīp.

ja gribi tajos ko pildīt,tad sagriež apm.10x10cm. liek pildījumu virsū,satin trubiņā,liek cepjamajā traukā ar šuvi uz leju(apakšā var sakartot pa visu trauku tomatu ščēles vai cukini).Pāri pārlej kādu tomātu mērci(blenderēti tomāti savā sulā+garšvielas) un cepeškrāsnī iekšā kas uzkarsēta uz apmēram 220C. kādas 30 min.,pec tam parber ar sieru (vēlams mozarellas sieru) un atkal uz 10min.liek cepties.
Priekš pildījuma ir laba itāļu recepte:
cannelloni pildījums:
200-250 g kazas siera [feta],ļoti labi der arī biezpiens 9%
sauja kapātu lazdu riekstu(var iztikt)
sauja saulespuķu sēklu(var iztikt)
200g tvaicēti mazie spināti(var ņemt saldētos)
1 ēdk. kapāts baziliks

visu šo kopā samīca.

.


Komentāru rediģēja Jaunlatvietis - Piektdiena, 11.Maijā.2012, 18:36













 
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Jaunākie foruma komentāri
Tēma Pāriet Datums, Laiks Аutors Sadaļa
Mūsdienu K... 21.Decembrī.2024, 21:42 sālītis Pļāpātuve
Lasīt
Karš Austr... 21.Decembrī.2024, 06:57 Valduha 1945 - līdz mūsdienām
Lasīt
..Valdis.. 12.Decembrī.2024, 13:55 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Sīrija 10.Decembrī.2024, 14:45 Valduha 1945 - līdz mūsdienām
Lasīt
Patronu id... 10.Decembrī.2024, 12:57 Valduha WW2
Lasīt
Otrā front... 02.Decembrī.2024, 06:32 Valduha WW2
Lasīt
Vermahta ž... 25.Novembrī.2024, 14:04 Valduha WW2
Lasīt
Te rakstām... 22.Novembrī.2024, 20:41 zed Pļāpātuve
Lasīt
Āra galdiņ... 28.Oktobrī.2024, 15:30 Valduha Būve
Lasīt
Rusij77 sv... 25.Oktobrī.2024, 09:26 nēģis Pļāpātuve
Lasīt



Šodien forumu apmeklēja: pavasaris7, Bogdanuha, Bogdandmw, Bogdankik


eXTReMe Tracker

Copyright sancho76 © 2008-2024