|
Ziedo vietnes attīstībai!
Zivis...
| |
007 | Datums: Svētdiena, 09.Maijā.2010, 16:22 | Komentāri # 1 |
Balvu ielāde ...
| Zandarts siera mercē. 300g zandarta fileja 200g Krievijas siera 250g saldā krējuma 1 ēdamkarote miltu sviests cepšanai sāls, pipari, zaļumi Zandartu griež nelielos kvadrātveida gabaliņos un sviestā apcep uz pannas. Nedaudz apsāla un appiparo. Saceptos zandarta gabaliņus liek karstumizturīgā, ne visai lielā, traukā. Izkārto, lai nosedz trauka apakšu. Pagatavo mērci: Uz pannas uzkarsē sviestu un tajā izšķīdina miltus. Tad pievieno saldo krējumu un ūdeni pēc vajadzības, lai veidotos ne pārāk bieza, ne pārāk šķidra mērce. Pēc garšas pievieno garšvielas. Kad mērce ir gatava, tai pievieno sarīvētu Krievijas sieru 100 gramus. Kad siers ir izkusis, tad mērce ir gatava. Gatavo mērci pārlej pāri zandartam un liek cepeškrāsnī cepties 200 grādos uz 30 minūtēm. Aptuveni 10 minūtes pirms cepšanās beigām pārkaisa atlikušo Krievijas sieru. Cep līdz gatavībai. Pasniedz, parkaisot ar zaļumiem. Ļoti labi garšo ar krāsnī ceptiem kartupeļiem, kā arī ar rīsiem. ............................... ...maza piebilde...zivi jaamak noķert,un ,ta bus gards paēdiens..
|
|
| | | |
007 | Datums: Svētdiena, 09.Maijā.2010, 20:15 | Komentāri # 4 |
Balvu ielāde ...
| Quote (otomars) sprancāni NU ĻOTI NOŽĒLOJAMI!!!
|
|
| | |
007 | Datums: Piektdiena, 28.Maijā.2010, 20:17 | Komentāri # 6 |
Balvu ielāde ...
| Pildīta karpa ar maizi ............................ Sastāvdaļas:iztīrīta karpa 1 ola sāls 2 cepumi izmērcētas baltmaizes šķēle vai rīvmaize pipai muskatrieksts sagriezti sīpoli skābs krējums sviests Gatavošana:Karpai, ar nazi zem ādas griežot, noņem ādu. Gaļu atdala no asakām, 2 reizes samaļ, pievieno olu, sāli, cepumus, drusku rīvmaizi vai izmērcētu baltmaizes šķēli un samīca masu kā frikadelēm, ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdeni, lai sulīgāks. Pēc vēlēšanās var pievienot muskatriekstu, piparus. Gatavo masu liek zivs ādā un šuj ciet. Garenā traukā apakšā liek sagrieztus sīpolus, virsū sapildīto karpu, pārsmērē ar krējumu un uzliek dažas sviesta piciņas. Pielej nedaudz ūdeni un liek virsū vāku. Karstā cepeškrāsnī cep apmēram stundu. Cepšanas beigās vāku var noņemt, lai karpa apbrūninātos. Var ēst karstu vai arī aukstu, sagrieztu šķēlītēs. ################### Cepta pildīta karpa .......... Sastāvdaļas:karpa sīpolus sāls malti melnie pipari skābs krējums Gatavošana:Karpai nokasa zvīņas, iztīra iekšas, vēl izņem žaunas, lai nav rūgtums. (Galva un spuras paliek). Pildījumam: sagriež palielos gabalos sīpolus, samaisa ar sāli un maltiem melnajiem pipariem. Sastūķē to visu zivij vēderā un vēderu aizsprauž, lai netaisās vaļā un neizbirst. Un cep cepeškrāšnī, kamēr gatava. Ik pa laikam aplej ar krējuma, ūdens maisījumu, lai neapkalst un ir sulīga. Apkārt zivij uz pannas sakrauju kartupeļus, viss kopā izcepās un ir ļoti, ļoti garšīgi. ############################### Sastāvdaļas ........ karpa ķiploks sīpoli siers tomāti majonēzegaršvielas Pagatavošana: 30 min. Notīrītu karpu liek atvērtā veidā (kā atvērtu grāmatu) cepeškrāsnī, nedaudz pasautē (apmēram 10-15 min.), tālāk pārklāj karpu ar apceptiem sīpoliem, tad pa virsu uzliek tomātus (sagrieztus ripiņās), kad tas viss ir uzlikts, ieliek cepeškrāsnī cepties vēl (apmēram 15 min.), tālāk pārkaisa visu karpu ar sieru un pa virsu vēl pārklāj ar majonēzi, kurā ir iejaukts saspiests ķiploks (to visu cep vēl apmēram 10 min.). ################# Pildīta karpa turku gaumē ........... Sastāvdaļas 1 karpa 1 sīpols, 80 g grieķu riekstu, 60 g miltu, 40 g eļļas, ūdens, sāls, zaļumi, malti melnie pipari Pagatavošana: Karpu notīra, iegriež pie mugurkaula, izņem muguras un sānu asakas. Sagrieztus sīpolus cep zeltaini brūnus. Ja zivī ir pieņi vai ikri, tos smalki sasmlcina, saspiež riekstu kodolus. Visu sajauc, pievieno, sāli, piparus, sakapātus zaļumus, pilda zivī un aizšuj. No miltiem, eļļas un ūdens iejauc stingru mīklu, izveltnē, ietin tajā pildīto karpu un cep cepeškrāsnī gatavu.
|
|
| |
007 | Datums: Piektdiena, 28.Maijā.2010, 20:26 | Komentāri # 7 |
Balvu ielāde ...
| Zivs fileja tomātos Zivis notīra, atdala filejas, saliek ar eļļu izziestā veidnē, liekot pa starpām sagrieztus sīpolus, tomātus un garšvielas.Pārlej ar etiķi un eļļu, uzliek vāku un sautē 30 minūtes. ########### Forele ar medu Zivis iztīra, pārkaisa ar sāli. Piparus, piparmētu zariņus, riekstus sasmalcina un saspiež ar āmurīti, sajauc kopā, pievienojot medu. Ar šo garšvielu maisījumu piepilda zivi un aizšuj. Foliju apslaka ar olīveļļu, ietin zivi un cep. Pirms pasniegšanas apslaka ar olīveļļu. ########### Vasarnīcas forele Nomizo gurķi, gareniski pārgriež uz pusēm, izgrebj sēklas un sakapā. Sakapā arī nomizoto pipargurķīti un sajauc ar jogurtu un sieru. Sajauc kopā ar gurķi un pieber sāli. Pieliek klāt foreli. Ar karoti liek uz maizes šķēles un rotā ar sakapātiem maurlokiem. Ļoti labi garšo kopā ar apgrauzdētu ########### Forele ar cukini Sajauc marinādes sastāvdaļas. Dārzeņus un foreli ieberzē ar tomātu- rozmarīna marinādi. Cep foreli grilla pannā, līdz zivs viegli sāk atdalīties pa kārtām- aptuveni 10 – 15 minūtes, atkarībā no filejas biezuma. Sagriež baklažānu un cukini, un tomātus biezās šķēlēs un cep grillā
|
|
| |
007 | Datums: Piektdiena, 28.Maijā.2010, 20:28 | Komentāri # 8 |
Balvu ielāde ...
| Alū sautēts plaudis .......... Sastāvdaļas:2 - 2,5 kg plaudis ½ l gaišā alus 100 g smalko miltu 100 g svaiga sviesta 2 lieli sīpoli 1 gabals selerijas 1 liels pētersīlis 10 graudiņi smaržīgo piparu 10 graudiņi piparu 5 lauru lapas pēc vajadzības etiķis cukurs sāls Gatavošana:Zivi notīra un izķidā. Nosusinātas zivis apsāla un sapiparo. Kastrolī izkausē sviestu un zivis no abām pusēm strauji apcep. Tad tās izņem un cepšanas sulā apcep sagrieztus dārzeņus, sīpolus. Pieliek garšvielas, pielej sagatavoto alu un apmēram 20 minūtes pavāra. Mērci iebiezina ar miltiem, sviestu, uzvāra. Pieliek sāli, etiķi, cukuru un cauri smalkam sietam uzlej sagatvotajai zivij. Zivi noliek siltumā zem vāka nostāvēties ############# Žāvēts zutis alū ............ Sastāvdaļas:1 kg žāvēta zuša 2 lieli sīpoli sāls 50 g melno piparu 1 l gaišā alus Gatavošana:Katlā ielej alu, pieliek notīrītus un ripiņās sagrieztus sīpolus, piparus, pēc garšas pievieno sāli un ieliek gabaliņos sagrieztu zuti. Uzliek vāku un 20 minūtes vāra uz mazas uguns. Zuti pasniedz ar citrona gabaliņu, aplej ar buljonu un pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem. ############# Zivju kotletes ......... Sastāvdaļas:200 g zivs 4 rikas baltmaizes, 1 ola, 50 g piena, 1 TK sviesta, 1 sīpols, sāls, maltie pipari, 1 EK rīvmaizes, eļļa, garšvielas. Gatavošana:Notīrītām zivīm izņem asakas un atdala ādu, filejas kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi un sviestā apceptu sasmalcinātu sīpolu divas reizes samal. Samaltajai masai pievieno olu, sāli, piparus, atlikušo pienu un rokām labi izmīca. No sagatavotās masas veido kotletes, apviļā rīvmaizē un cep uz pannas sakarsētā eļļā.
|
|
| |
007 | Datums: Piektdiena, 28.Maijā.2010, 20:34 | Komentāri # 9 |
Balvu ielāde ...
| Omītes ceptais lasis folijā Sastāvs: Lasis (apmēram 1,5 kg) garšvielas dilles sviests pipari mērce pēc izvēles kartupeļi ābols marinēts gurķis lakto (bez piedevām) majonēze Pagatavošana: Lasi notīra,iesmērē ar garšvielām un dillēm,gan no ārpuses,gan iekšpuses.Iekšā lasim liek sviestu ,zivj garšvielas,piparus.Šādi apstrādātu lasi satin folijā un liek karstā cepeškrāsnī.Cep apmēram 1 stundu. Pasniedz ar mērci un mundierī ceptiem kartupeļiem,kuros pirms pasniegšanas iegriež krustiņu un piepilda tos ar ķiploku mērci. Mērce.Sīkos kubiņos sagriež lielu ābolu un 1 l burku marinētu gurķīšu.Visu sajauc ar 2Lakto (bez piedevām) un 1 paciņu majonēzes. ############ Lasis kartupeļos Vajag: kartupeļu putru (gatavo pats (lēti, bet ilgāk), pērk jau gatavu sauso maisījumu (dārgāk, bet ātri)) laša malto gaļu (maļ pats (ilgi), prasa lai viekalā samaļ (dārgi, bet ātri), pērk gatavu, saldētu laša malto gaļu (lēti)) sīpolus garšvielas (es lieku tikai sāli un svaigi maltus melnos piparus) sieru (es, protams, iesaku Parmezanu, bet var jebkuru) Apcep sīpolus, tad liek klāt malto gaļu, pacep. Cepamtraukā kārto: vienā kārtā kartupeļu putru, tad sacepto malto gaļu un atkal kartupeļu putru. Kārtas var viedot cik vien vēlas. Virsū kaisa sieru. Liek cepeškrāsni uz minūtēm ~ 15. Ediens ir jau gatavs, tāpēc vajag tikai sasildīt un sieru pakusināt (tāpēc var arī mazāku laiku). Ēd "pliku", ar krējumu vai kādu no Spilvas dresingiem. Aptuveni uz vienu iepakojumu kartupeļu putras (sausā maisījuma) vajadzētu no 400 – 600 gr. laša malto gaļu. ############ Lasis japāņu gaumē 2 porcijām / 4 st. 30 minūtes ... Sastāvdaļas: 2 porcijām 400 grami laša filejas bez ādas 50 ml „Mirin” (japāņu liķiervīns ēdienu gatavošanai) 50 ml sake 100 ml labas sojas mērces 1 0 citrona miza (norīvēta, tikai dzeltenā daļa) Sagatavošana 10 minūtes Marinēšana 4 st. 0 minūtes Grillēšana 20 minūtes Pagatavošanas gaita: Visas marinādes daļas sajauc plastmasas maisiņā - „Mirin”, sake, sojas mērci un sarīvētu citrona miziņu. Lasi sagriež lielos kumosos (3 x 3 cm). Liek marinādē, no maisa izspiež gaisu, nosien. Ļauj vismaz 1 stundu marinēties, labāk 4 stundas. Lasi izņem no marinādes, grilē uz restītēm cepeškrāsnī. Kamēr grilējas, marinādi pannā vāra, kamēr paliek bieza. Servējot pārlej ar mērci. Var dekorēt ar citrona daiviņām. Oriģinālreceptē citrona vietā jāņem jūza, citrusu auglis no Japānas. Ar citronu arī sanāk labi. Un ja nav sake vai „Mirin”, to var aizstāt ar labu baltvīnu, šampanieti (ja aizstāj „Mirin”, tad jāpievieno cukurs).
|
|
| |
ralfs149 | Datums: Sestdiena, 29.Maijā.2010, 23:21 | Komentāri # 10 |
Garāmgājējs
Komentāri: 42
Balvu ielāde ...
| Cien. 007! Lasis ir labs 2 variantos-auksti kuup.- va jmazsaaliits. taa vismaz mans teetis dara. A MAN IRR BRIIVLAIKS :
Komentāru rediģēja ralfs149 - Sestdiena, 29.Maijā.2010, 23:24
|
|
| |
007 | Datums: Sestdiena, 29.Maijā.2010, 23:29 | Komentāri # 11 |
Balvu ielāde ...
| Quote (ralfs149) Cien. 007! Lasis ir labs 2 variantos-auksti kuup.- va jmazsaaliits. pilniigi piekriitu
|
|
| |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Mūsdienu K... | ▼ | 21.Decembrī.2024, 21:42 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Karš Austr... | ▼ | 21.Decembrī.2024, 06:57 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | ..Valdis.. | ▼ | 12.Decembrī.2024, 13:55 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Sīrija | ▼ | 10.Decembrī.2024, 14:45 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Patronu id... | ▼ | 10.Decembrī.2024, 12:57 | Valduha | WW2 | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 02.Decembrī.2024, 06:32 | Valduha | WW2 | Lasīt | Vermahta ž... | ▼ | 25.Novembrī.2024, 14:04 | Valduha | WW2 | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 22.Novembrī.2024, 20:41 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | Rusij77 sv... | ▼ | 25.Oktobrī.2024, 09:26 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja: pavasaris7, Bogdanuha, Bogdandmw, Bogdankik
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|