Pica parastā Sastāvdaļas:
Pamatnei:500 g ūdens, 800 g milti, 50g raugs, sāls, cukurs pēc garšas, nedaudz eļļas
Virsū: tomātu mērce, rīvēts siers, desa, šampinjoni.
Pagatavošana:
Ielej trauciņā 100 g ūdens, pievieno raugu un nedaudz cukuru, ļauj uzrūgt.Pēc tam uzraudzēto raugu pievieno miltiem, pielej atlikušo ūdeni, sāli, eļļu un samīca. Pēc tam ļauj masai uzrūgt.Kad uzrūdzis , veido vēlamā lieluma picas pamatni. Kad tā izveidota, virsū liek tomātu mērci, rīvētu sieru u.t.t. Kad pica sagatavota, to liek cepeškrāsnī un cep kamēr gatava.
........................
Ņammīgās picas recepte
Sastāvdaļas:
Mīklai:
/4 – 5 ēdājiem/
2 glāzes kefīra
sāls
garšvielas
2 – 2/5 glāzes milti
Pildījumam:
austersēnes
sīpoli
ķīnas kāposts
sāls
malti melnie pipari
garšvielas
kečups – Spilvas tomātu mērce ar ķiplokiem
krievijas siers
Gatavošana:Mīkla: ielej traukā 2 glāzes kefīra, pievieno sāli un garšvielas /es izmantoju vegetu/, pēc garšas. Uz izjūtām pievienoju miltus, lai mīkla būtu staipīga, kā pīrāgu mīkla, taču neceriet, ka mīkla būs ļoti bieza. Visu labi samaisa, uzliek uz cepamās plāts un like cepties. Jācep tik ilgi, līdz picas augšā parādīsies tāda cieta plēvīte, bet iekšā viss būs vēl šķidrs. Es lieku ~ uz 5 minūtēm 250*C.
Pildījums: pa to laiku pannā sacep sagrieztas austersēnes, sīpolus, ķīniešu kāpostus, sāli, piparus un garšvielas.
No plīts izņem picas mīklu, apziež ar kečupu, uzber kārtīgu kārtu rīvēta siera, uzliek sacepto pildījumu, atkal uzber sieru, ar kečupu uzzīmē zīmējumu / bērni zīmē sejiņas/. Liek plītī cepties. Cep līdz mīkla ir gatava – pārbauda ar sērkociņu un līdz siers pilnīgi izkusis