Latvieši iekaro pasauli ar tradicionāli celtām koka mājām.
|
|
007 | Datums: Svētdiena, 06.Martā.2016, 12:28 | Komentāri # 1 |
Balvu ielāde ...
| ..malači,ko citu lai saka.. Pieejams tikai lietotājiem
|
|
| |
|
007 | Datums: Svētdiena, 06.Martā.2016, 14:21 | Komentāri # 3 |
Balvu ielāde ...
| Meilis, ..mūsu senči taču tā būvēja..un visi bij zem jumta,savā mājā..patīkami,ka ir kāds,kas to parāda..pacietība..jā,tur nu cepuri nost..
|
|
| |
Spiky | Datums: Svētdiena, 06.Martā.2016, 23:07 | Komentāri # 4 |
Tematiķis
Komentāri: 229
Balvu ielāde ...
| He šito nebiju tev redzējis Ikar sry iemetu tadu vidiku pie guļbūvēm.
Daudzi grib gūt Panākumus taču maz ir tādu, kas izlemj doties to meklējumos.
|
|
| |
|
Gollums | Datums: Pirmdiena, 07.Martā.2016, 09:45 | Komentāri # 6 |
Balvu ielāde ...
| Quote Meilis ( ) tīrs roku darbs bez motorzāģa.. - apskaužama pacietība un protams meistarība un zināšanas. Tīri subjektīvi - es gan netaisītu tumšu ārpusi.
|
|
| |
|
Gollums | Datums: Pirmdiena, 07.Martā.2016, 11:01 | Komentāri # 8 |
Balvu ielāde ...
| Quote Valduha ( ) nav jāpārkrāso. - priekškam vispār jākrāso - es atstātu dabīgos baļķus,protams ar apstrādi pret pūšanu.Siltinātu tikai iekšu.
|
|
| |
Spiky | Datums: Pirmdiena, 07.Martā.2016, 23:15 | Komentāri # 9 |
Tematiķis
Balvu ielāde ...
| Tur beigās rakstīts ka izmantots kaut kāds japaanas triks apstrādāts shou sugi ban.
Komentāru rediģēja Spiky - Pirmdiena, 07.Martā.2016, 23:17
|
|
| |
Valduha | Datums: Otrdiena, 08.Martā.2016, 07:48 | Komentāri # 10 |
Stāstnieks
Komentāri: 12294
Balvu ielāde ...
| Quote Gollums ( ) - priekškam vispār jākrāso - es atstātu dabīgos baļķus,protams ar apstrādi pret pūšanu.Siltinātu tikai iekšu. Tas atkarīgs no gaumes, un tā kā apkārtējā ainavā Tava māja izskatīsies. Ēkas sienas, ja vien ir jumts, nepūs, tām lielāko ļaunumu nodara saules stari. Tie "izēd" koksni, un padara dēļus melnus. Man mājai ēnas pusē bija saglabājies oriģinālais 1900. gada krāsojums, bet saules pusē dēļi bija melni. Šajā gadījumā celtnieki mākslīgi radīja "saules melnumu", kurš vairs nemainīsies. Vai siltināt no iekšpuses? Atkal gaumes jautājums. Ja gribi istabām baļķu sienas, tad jāizvēlas starp siltināšanu no ārpuses, vai nesiltināšanu vispār.
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
|
|
| |
Spiky | Datums: Otrdiena, 08.Martā.2016, 08:29 | Komentāri # 11 |
Tematiķis
Balvu ielāde ...
| Quote Valduha ( ) Vai siltināt no iekšpuses? Atkal gaumes jautājums. Ja gribi istabām baļķu sienas, tad jāizvēlas starp siltināšanu no ārpuses, vai nesiltināšanu vispār.
Galvanais, taču, lai kaimiņš redz, ka guļbūve
|
|
| |
|
Meilis | Datums: Otrdiena, 08.Martā.2016, 12:52 | Komentāri # 13 |
Vieglas smiltis Tev draugs
Komentāri: 6565
Balvu ielāde ...
| Quote Valduha ( ) Vai siltināt no iekšpuses? Atkal gaumes jautājums. Ja gribi istabām baļķu sienas, tad jāizvēlas starp siltināšanu no ārpuses, vai nesiltināšanu vispār. Mani fascinē norvēģu kempingu mājiņas. Tās ir absolūti, primitīvi vienkāršas. Tikai saliktas no koka brusām pēc guļbūves principa. Šķirbu NAV, tas pats svarīgākais tehnoloģijā. Apdares un siltinājuma slāņu NAV. Arā var būt kaut -27 grādi (esam paši to pieredzējuši), bet iekšā tikai 1 elektriskais sildītājs uztur tādu siltumu ka var patīkami justies vienā maikā un apenēs. Unikāla siltumizolācija ir kokam BEZ ŠĶIRBĀM UN PLAISĀM. Pievienots (08.Marts.2016, 12:52) --------------------------------------------- Pēdējā bildē var labi redzēt ka šie frēzētie ''guļbaļķīši'' ir TIKAI 10cm biezi.
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
Komentāru rediģēja Meilis - Otrdiena, 08.Martā.2016, 12:50
|
|
| |
|
007 | Datums: Otrdiena, 08.Martā.2016, 13:04 | Komentāri # 15 |
Balvu ielāde ...
| Meilis, ..cik tad reāli apmēram tas koks ir biezs??Tajā pēdejā bildē kur tas brūnais namiņš izskatās,ka ap 5cm..
|
|
| |
|
|
007 | Datums: Otrdiena, 08.Martā.2016, 16:58 | Komentāri # 18 |
Balvu ielāde ...
| Quote Valduha ( ) Norvēģu paksis. ,,saprotamākā valodā ,,sedlu paksis,,
|
|
| |
|
|
007 | Datums: Otrdiena, 08.Martā.2016, 19:27 | Komentāri # 21 |
Balvu ielāde ...
| Valduha, ..lai jau būtu..bet šoreiz redzams,ka Tev tur Ērgļu profenē tie izbijušie traktoristi -lauksaimnieki,kas pārmetās uz guļbūvniekiem bus nepareizi mācijuši.. ..sedlu paksis ir un paliek Norvēģu paksis..mans skolmeistars bij krienti pirms tam,kad vēl Ērgļu profenē neko nezināja par guļbūvēm ..ceru ka par amatnieku kopienu Dziedrs esi dzirdējis??..tad nu mācija mani viens no viņiem,,vārdā nesaukšu...vēlāk viņa padomus pārmantoja profene,un uztaisīja apmācības programmu guļbūvniekiem..
|
|
| |
|
|
|
|