Ērgļu pusē.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Valduha | Datums: Svētdiena, 22.Aprīlī.2018, 22:36 | Komentāri # 58 |
Stāstnieks
Komentāri: 12294
Balvu ielāde ...
| Interesantas vācu pozīcijas.
Šodien agri no rīta iznāca brauciens uz Ērgļu pusi. To apvienoju ar nelielu izlūkracienu. Gribēju uzmest aci kādai augstienei, kura, spriežot pēc rakstiem, atradās krievu rokās. Pēc vācu pretuzbrukuma, fronte uz D no Ērgļiem esot bijusi šāda:
Mani interesēja Lausku kalns, kurš atradās 207. strēlnieku divīzijas iecirknī. Te tas redzams mūsdienu kartē (augstiene 213,6):
Nekādas dižās pozīcijas neatradu. Bet tad nāca pārsteigums! Augstienes pretējā nogāzē uzdūros divām bruņutehnikai paredzētām pozīcijām (iegarenas bedres, aizsardžībai no pretinieka artilērijas). Un, spriežot pēc atradumiem, tajās stāvējusi vācu bruņutehnika:
Tā ir vācu 20mm zenītartilērijas (20х138B (Flak 30/38)) munīcija. Abi ierakumi bija izveidoti ar virzienu uz R:
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
|
|
| |
|
|
|
|
|
007 | Datums: Pirmdiena, 23.Aprīlī.2018, 19:54 | Komentāri # 64 |
Cienījams cilvēks
Komentāri: 2174
Balvu ielāde ...
| ..Volduha man ņo rīta zvanija,,.,ir prieks,ka prasa atļauju ,heheeeeee...,tas labi..bet man ...nu nevaru nu,,,Voldiņš zina kāpēc...,,nāks laikss...gan jau paspēs...
..kad satiksi,tad iepazīsi..
Komentāru rediģēja 007 - Pirmdiena, 23.Aprīlī.2018, 19:56
|
|
| |
Valduha | Datums: Trešdiena, 09.Maijā.2018, 10:07 | Komentāri # 65 |
Stāstnieks
Komentāri: 12294
Balvu ielāde ...
| Vakar notika brīnums! Cienījamais piecdesmitgadnieks 007 beidzot piekrita kopējam racienam!
Visvērtīgākais atradums bija Meilim - ķēde priekš laivas. Cilvēks jau ilgāku laiku bija prātojis, kur tādu dabūt, un še tev, izraka pats savām rociņām. Mani atradumi ietilpa vācu alumīnija pannā. Čupa Mauser čaulu un patronu, čupa haubiču kapsulu, trīs aviācijas ložmetēja vai lielgabala ШВАК čaulas, un vecais labaios čiekurs bez detonatora.
Pie visa tā, no Meiļa izdevās izkrāpt vienu, visnotaļ interesantu artefaktu - Karaliskā tīģera alus pudeles turētāju...
Līdz šim man trāpījās vien parastā Tīģera alus pudeļu turētāji.
Ir gan dzirdēti "krūmu ekspertu" viedokļi, ka tie ir no haubiču šāviņiem, bet man kaut kā neticās...
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
|
|
| |
|
|
|
|
|
Cadburys | Datums: Trešdiena, 09.Maijā.2018, 16:19 | Komentāri # 71 |
Laipotājs
Komentāri: 37
Balvu ielāde ...
| Izrādās, ka neesmu vienīgais ar pirkstu problēmu - man šuva Miķelsons
Pievienots (09.Maijā.2018, 16:19) --------------------------------------------- eh nepaveicās
Patiesība ir tur laukā
|
|
| |
|
|
|
|