Svētdiena, 24.Novembrī.2024, 12:56
Sveicināti Viesis | RSS
Sākums | Koronovīruss Latvijā. - Page 36 - Forums | Reģistrācija | Ieeja
[ Jauni komentāri · Meklēšana · RSS ]

Ziedo vietnes attīstībai!
Foruma moderators: otomars, Valduha, Meilis  
Koronovīruss Latvijā.
ValduhaDatums: Sestdiena, 14.Martā.2020, 18:48 | Komentāri # 1
Stāstnieks

Komentāri: 12306
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
COVID-19 (Ķīnas vīruss)

Vai mums tas patīk, vai nē, bet šis vīruss būs ievilcis savu svītru arī Latvijas jaunāko laiku vēsturē. Izsakām savas pārdomas, piedzīvojumus un viedokļus...

Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!

MeilisDatums: Ceturtdiena, 17.Decembrī.2020, 13:04 | Komentāri # 876
Vieglas smiltis Tev draugs

Komentāri: 6565
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Kamēr nebūs sasnieguši ikgadējo 300- 400 gab uz 100 000, tikmēr neredzu pamatu lieki uztraukties... modina
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!

sālītisDatums: Ceturtdiena, 17.Decembrī.2020, 13:14 | Komentāri # 877
Cienījams cilvēks
Komentāri: 2317
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Balvu ielāde ...
Quote Meilis ()
Kamēr nebūs sasnieguši ikgadējo 300- 400 gab uz 100 000, tikmēr neredzu pamatu lieki uztraukties...

Esi ar to savu modinājpulksteni mazliet nogulējis. Esam gan sasnieguši un pārsnieguši!

MeilisDatums: Ceturtdiena, 17.Decembrī.2020, 13:31 | Komentāri # 878

Izgājis
Eh... tomēr nogulēju. Nu vot, tā ir ka paļaujas tikai uz sejas maskām un neēd ķiplokmaizes... trakais

MeilisDatums: Ceturtdiena, 17.Decembrī.2020, 13:42 | Komentāri # 879

Izgājis
Nē, tomēr neesmu neko nogulējis, Sālīškungs izplata nepatiesu informāciju!
''Atbilstoši pēdējo septiņu dienu statistikai, Lietuva ir pandēmijas šobrīd smagāk skartā valsts pasaulē, raksta "New York Times". Tas norāda, ka aizvadītajā nedēļā reģistrēti vidēji 97,4 jauni inficētie dienā uz 100 000 iedzīvotāju.''
97,4 ir tikai knapa 3.daļa!!! modina

sālītisDatums: Ceturtdiena, 17.Decembrī.2020, 13:50 | Komentāri # 880
Cienījams cilvēks
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Balvu ielāde ...
Mērījums ir 14 dienās. Tev ir citi dati 7 dienās.

Pievienots (17.Decembrī.2020, 14:10)
---------------------------------------------
Tur uz grafika ir rakstīts, ka 14 dienās. Bet Tu, Meili, drīz varēsi priecāties un salīdzināt ar 1 dienas periodu. Atkal varēsi gulēt, ka 400 robeža nav sasniegta!

ValduhaDatums: Ceturtdiena, 17.Decembrī.2020, 16:28 | Komentāri # 881
Stāstnieks

Izgājis
Jā, Meilim ar matemātiku ir tā kā ir....

MeilisDatums: Ceturtdiena, 17.Decembrī.2020, 17:24 | Komentāri # 882

Izgājis
Kāda matemātika!!!! Lai efektīvāk varētu manipulēt ar statistikas datiem, no 7 dienu klasikas ir pāriets uz ''jaunu līmeni'' - 14 dienu statistika. Tātad, divas reizes lielāki cipari!!! Ļoti ''gudri''!!!
Ja kas ''PVO mudina svētkos ģimenes lokā valkāt maskas'' :D Un šovs turpinās... :D

sālītisDatums: Ceturtdiena, 17.Decembrī.2020, 17:38 | Komentāri # 883
Cienījams cilvēks
 Izgājis
https://www.spkc.gov.lv/lv/valstu-saslimstibas-raditaji-ar-covid-19-0
redzu, ka pie mums te SPKC aktuāli ir 14 dienu kumulatīvie rādītāji, visiem jau kā Meiļa kungam "New York Times" pastkastītē katru dienu neiekrīt. Droši vien, mājās arī zivju siltumnīcu collās viņš būvējot rēķināja un lēsa par to, cik galonus liet iekšā baseinā ūdeni. kikina

MeilisDatums: Ceturtdiena, 17.Decembrī.2020, 21:03 | Komentāri # 884

Izgājis
Šodien man tāda dīvaina sajūta, biku galva pēcpusdienā pasāpēja, tā kā kaklā ''kož'' un nelielas iesnas parādījās... laikam būs beidzot klāt TAS
Tagad gaidu temperatūru. :)

sālītisDatums: Ceturtdiena, 17.Decembrī.2020, 21:18 | Komentāri # 885
Cienījams cilvēks
 Izgājis
Quote Meilis ()
laikam būs beidzot klāt TAS

Visas pārējās saaukstēšanās jau neviens nav atcēlis. Novēlu Tev izvairīties no TĀ!

007Datums: Ceturtdiena, 17.Decembrī.2020, 22:42 | Komentāri # 886
Cienījams cilvēks
Komentāri: 2174
 Izgājis
Quote Meilis ()
Šodien man tāda dīvaina sajūta, biku galva pēcpusdienā pasāpēja, tā kā kaklā ''kož'' un nelielas iesnas parādījās... laikam būs beidzot klāt TAS
Tagad gaidu temperatūru.

...nemīz eļļā vecīt..man pavasarī bij ..ar visu temeratūru..vairāk kā ned.elpas trūkums,un pilnīgs besis...pārgāja..nupat atkal bij ,bet dienas 'trīs ..klepus,37.5 temp..un drudzis ar..pārgāja..viss bumbās..laikam vajadzēja aizskriet testu nodot/???gan jau būtu viens plusā klāt>?
..tagad viss ok,,ne vainas.. trakais

..kad satiksi,tad iepazīsi..

ruketsDatums: Ceturtdiena, 17.Decembrī.2020, 23:31 | Komentāri # 887
Cienījams cilvēks
Komentāri: 1891
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
Kā vienmēr, visiem veselību! Tomēr man parasti gribas līdz problēmas saknei aizrakties, tātad kur tā ir? Ja padomā loģiski, katrs grib dzīvot, tur nav jautājumu, bet vai katrs spēj aizdomāties līdz tam, ka mūžīgi tak nedzīvos. Nu kam tas viss ir izdevīgi? Es saprastu būtu kāda ebola, 90 cik tur procenti atdod galus, briesmīga nāve utt, bet te vīruss, ko lielākā daļa pārslimo kā vieglu saaukstēšanos un visa pasaule uz ceļiem, tikai lai nedo Dies kas nenotiek. Man jūs jāapbēdina, tas notiks. Un tiem kas veiksmīgi pārdzīvos šito zarazu, ar poti, bez potes- vienalga, ir iespēja, ka nākamajā dienā pēc tam, kad pēdējais covids būs izārstēts, uzbrauks mašīna, ko nu? Es vienkārši nespēju šito paniku sagremot, nu kas tas ir? Labi tur par tuviniekiem bailes un tā, diršana tā ir, katrs zemapziņā par savu ādu domā, tā cilvēks ir iekārtots un viss.
Kas tas ir un cik tas maksā?

ValduhaDatums: Piektdiena, 18.Decembrī.2020, 07:32 | Komentāri # 888
Stāstnieks

Izgājis
Atbilde ir vienkārša - kopš Spāņu gripas neviens vīruss gada laikā nav aiznesis tik daudz dzīvību. Un ej nu vēl sazin, cik tas būtu aiznesis Spāņu gripas laikā, ņemot vērā tā laika medicīnu.
Kopš pirms 22 gadiem autoavārijā gāja bojā mans labākais draugs, es, braucot pat pa nomaļiem lauku ceļiem, lietoju drošības jostu. Un tas neskatoties uz varbūtību, ka izkāpjot no mašīnas, man uz galvas pēkšņi var uzkrist ķieģelis. Tāds nu es esmu - bailīgs... nosarkst

007Datums: Piektdiena, 18.Decembrī.2020, 07:42 | Komentāri # 889
Cienījams cilvēks
Komentāri: 2174
 Izgājis
Quote Valduha ()
es, braucot pat pa nomaļiem lauku ceļiem, lietoju drošības jostu

...nu gan..es viņu lietoju vienmēr..man kautkā automātiski,kā iekāpu autiņā,,tā piesprādzējos..
..protams nu ne jau gluži pagalmā,ja autiņš daži metri jāpārbrauc..

..kad satiksi,tad iepazīsi..

Komentāru rediģēja 007 - Piektdiena, 18.Decembrī.2020, 07:43

sālītisDatums: Piektdiena, 18.Decembrī.2020, 08:09 | Komentāri # 890
Cienījams cilvēks
 Izgājis
Quote Valduha ()
Tāds nu es esmu - bailīgs...

kā tad! To saka pliku roku čūsku dīdītājs, augstāko egļu galotņu ērgļu ligzdu būvētājs un sapieris.
Korona- tas ir apdraudējums gan sev, gan sabiedrībai. Mēs dzīvojam demokrātijas apstākļos, kad lēmums tiek pieņemts pēc vairākuma principa. Ja visi koronas po*ujisti savāktos izolētā vietā uz salas vai kādā izolētā nostūrī un dzīvotu savu dzīvi, tad sabiedrības vairākumam noteikti iebildumu nebūtu. Tagad viņi sociālajos tīklos mēģina uzburt ainu, ka viņi ir vairākumā, un viņu dzīvesveids ir tas, kā visai sabiedrībai būtu jādzīvo. Pamatā tie ir jaunākas paaudzes cilvēki, kuru attieksme pret pārējo sabiedrību ir klaji egoistiska, jo korona jau lielākoties tieši viņus pasaudzē.
Runājot par sevi- jā, es baidos nokļūt pie ventilatora, es baidos no mokošas slimības ar iespēju palikt atlikušo mūžu invalīdam ar skābekļa baloniņu tuvumā. Skaidrs, ka reiz katram ir karoti jānoliek, bet ir lietas, ko vēl vajag izdarīt, un tas ir katrā vecumā, arī sirmā.
Te es atcerējos kādu melno anekdoti.
"Jānīt, kur tu ņēmi to skābekļa balonu?"
"No vecātēva."
"Ko tad vecaistēvs tev teica?"
"Āāāps, āāāāps!"
Ruket, redzi, es baidos! Tā ka vari lepoties, ka esi drosmīgs varonis!

ruketsDatums: Piektdiena, 18.Decembrī.2020, 08:34 | Komentāri # 891
Cienījams cilvēks
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Balvu ielāde ...
Neesmu nekāds varonis, no nāves baidīties ir pilnīgi dabiski, ja kāds saka, ka nebaidās, tad dirš. Bet ar prātu tak pieaudzis cilvēks saprot, šī pati var būt pēdējā mana diena uz zemes, ir visādas situācijas piedzīvotas un esmu vienkārši sācis dzīvot ar pateicību par visu, kas man ir bijis un ir tagad un uztvert katru dienu kā dāvanu, kura tik pat labi bar arī nebūt. Un viss. Gribās ticēt ka to sauc par garīgumu un šādi domājot nav jēgas par savu miesu trīcēt, pat bērni, vai viņi bez manis neuzaugs, un kā vēl uzaugs, viņiem jau savs liktenis šūpulī ielikts. Vienkārši jāuzticas vairāk, ka ir saprāts, kam lielāka teikšana nekā mūsu ikdienas problēmiņas.

Pievienots (18.Decembrī.2020, 08:51)
Par to demokrātiju nezinu, tur sāk nopietnas šaubas rasties.

Pievienots (18.Decembrī.2020, 08:53)
Par izolēto salu, nu ja pieņem šo situāciju kā karu, tad kara laikā tieši panikas cēlājus izolēja, kuri tad ir tie, kas paniku šobrīd ceļ?

Komentāru rediģēja rukets - Piektdiena, 18.Decembrī.2020, 08:53

ValduhaDatums: Piektdiena, 18.Decembrī.2020, 09:13 | Komentāri # 892
Stāstnieks

Izgājis
Quote rukets ()
Labi tur par tuviniekiem bailes un tā, diršana tā ir, katrs zemapziņā par savu ādu domā, tā cilvēks ir iekārtots un viss.

Nav tā diršana. Lai arī pēc vecuma esmu riska grupā, tad pazīstot savu organismu, zinot savu imunitāti, es Ķīnas vīrusa slimniekiem pamperus varētu mainīt bez aizsargtērpa. :D
Bet, kā jau minēju, man ir 90 gadus veca māmuļa, kura, spriežot pēc viņas aktivitātēm, visai droši nosvinēs savu 100. jubileju. Man ir sieva, kurai ir astma un visai zema imunitāte. Es jūtos atbildīgs par šiem saviem līdzcilvēkiem.

Quote rukets ()
Es saprastu būtu kāda ebola, 90 cik tur procenti atdod galus, briesmīga nāve utt, bet te vīruss, ko lielākā daļa pārslimo kā vieglu saaukstēšanos un visa pasaule uz ceļiem, tikai lai nedo Dies kas nenotiek.

1. Ebola vīruss nebija tik lipīgs.
2. Tieši lielā mirstība šo vīrusu pašiznīcināja. Slimnieks nomira ātri, nepaspēdams aplipināt 10 citus. Tā teikt Ebola vīruss turpat Ķīnā arī būtu izbeidzies.
3. Kā redzējām izgājušās nedēļas nogalē Rīgā, nebūt visa pasaule nav uz ceļiem. :D
Padomāsim loģiski. Nosacītais Kariņš paziņotu, ka tas viss ir feiks. Nācija pārslimos, un no pandēmijas izies vēl stiprāka. No nācijas veselības viedokļa tas tā arī būtu. Nomirtu vājākie, izdzīvotu stiprākie. Jautājums - vai Tu gribētu, ka Tava sieva, kurai ir paredzami sarežģījumi dzemdībās, un, neiejaucoties ārstiem, ir mazas izredzes izdzīvot kā viņai, tā bērnam, piekristu, ka viss notiek dabiski - "pirtiņā"? Ļoti šaubos. Lai gan arī šinī dabiskajā procesā izdzīvotu stiprākie, un nācija būtu veselīgāka.
Kas iegāza Trampu? Vēl gada sākumā viņa reitingi bija nesatricināmi. Baidenam nebija izredžu. Bet ekscentriskais Tramps paziņoja, ka Ķīnas vīruss ir figņa. Tā teikt - dzemdējiet pirtiņā. Un izrādījās, ka vairums ASV pilsoņu nevēlējās "dzemdēt pirtiņā". Viņi, lai cik tas arī dīvaini neliktos, vēlējās dzīvot.
Ko es ar to gribēju pateikt? Atbildību par rezultātiem tauta neprasīs no Ķīnas vīrusa disidentiem. Tā to prasīs no valdības. Es prasītu, kāpēc nekas netika darīts, lai mana māmuļa un sieva paliktu dzīvas. Un ne jau Meilim prasītu, bet valdībai.

MeilisDatums: Piektdiena, 18.Decembrī.2020, 09:21 | Komentāri # 893

Izgājis
Nifiga temperatūras nav, bet kakls vēl tāds jocīgs... gan jau būs tikai kāds kovida ''brālis'' - RSV vīruss, varbūt adenovīruss, rinovīruss, bokavīruss vai enterovīruss... HVZ :D ...uz veikalu šodien laikam neiešu.
Atvainojos Sālīškungam par 7dienu statistiku. Kaut kā prātā likās ka statistikas datiem tabulā ir pēc kārtas sanumurētas visas nedēļas. Bet tomēr ir pāra nedēļas, tātad 14 dienas, jā. Понять и простить...
Bet tāpat neredzu pagaidām neko traku, tikai 2017.gada gripas epidēmijas līmenis... piedevām ambulatorais, reālais gan jau bija reiz 2.

MeilisDatums: Piektdiena, 18.Decembrī.2020, 09:35 | Komentāri # 894

Izgājis
Quote Valduha ()
Lai arī pēc vecuma esmu riska grupā, tad pazīstot savu organismu, zinot savu imunitāti, es Ķīnas vīrusa slimniekiem pamperus varētu mainīt bez aizsargtērpa.

:D
Quote Valduha ()
Atbildību par rezultātiem tauta neprasīs no Ķīnas vīrusa disidentiem. Tā to prasīs no valdības. Es prasītu, kāpēc nekas netika darīts, lai mana māmuļa un sieva paliktu dzīvas. Un ne jau Meilim prasītu, bet valdībai.

Vot tas izklausās jau pēc Gobzema stila, ''saldais populisms''...

ValduhaDatums: Piektdiena, 18.Decembrī.2020, 09:44 | Komentāri # 895
Stāstnieks

Izgājis
Quote Meilis ()
Bet tāpat neredzu pagaidām neko traku, tikai 2017.gada gripas epidēmijas līmenis... piedevām ambulatorais, reālais gan jau bija reiz 2.

Man ir tikai viens jautājums - kāds būtu gripas slimnieku skaits 2017. gadā, ja toreiz būtu ieviesti tie paši ierobežojumi, kas šobrīd?
Cik mirušo 2017. gada pandāmijas laikā - 76.
Cik mirušo Ķīnas vīrusa pandēmijas laikā (gads Latvijā noslēgsies 2021. gada martā) - 394 uz vakardienu.

MeilisDatums: Piektdiena, 18.Decembrī.2020, 09:54 | Komentāri # 896

Izgājis
Quote Valduha ()
kāds būtu gripas slimnieku skaits 2017. gadā, ja toreiz būtu ieviesti tie paši ierobežojumi, kas šobrīd?

Nezinu, bet domāju ka saceltās ažiotāžas stresa ietekme uz cilvēku veselību atstāj lielāku ļaunumu nekā pārslimojot šos vīrusus ar mierīgu prātu.

ValduhaDatums: Piektdiena, 18.Decembrī.2020, 09:59 | Komentāri # 897
Stāstnieks

Izgājis
Quote Meilis ()
Vot tas izklausās jau pēc Gobzema stila, ''saldais populisms''...

Nebūt nē, tā ir dabiska, potenciālā vēlētāja reakcija.

ruketsDatums: Piektdiena, 18.Decembrī.2020, 10:01 | Komentāri # 898
Cienījams cilvēks
 Izgājis
Viss jau pareizi Valduha, bet atbildību no valdības nekad neviens neparko nav uzņēmies. Politiskā atbildība labākajā gadījumā, kas nozīmē pēc sūdu sataisīšanas šeit, silta vieta eiropas sēdekļos vai tepat kādā valdē. Arī par sapisto ekonomiku un tās rezultātā izpostītajām dzīvēm vajadzētu tad atbildību no kāda prasīt.

ValduhaDatums: Piektdiena, 18.Decembrī.2020, 10:05 | Komentāri # 899
Stāstnieks

Izgājis
Quote Meilis ()
Nezinu, bet domāju ka saceltās ažiotāžas stresa ietekme uz cilvēku veselību atstāj lielāku ļaunumu nekā pārslimojot šos vīrusus ar mierīgu prātu.

Quote Valduha ()
Cik mirušo 2017. gada pandāmijas laikā - 76.
Cik mirušo Ķīnas vīrusa pandēmijas laikā (gads Latvijā noslēgsies 2021. gada martā) - 394 uz vakardienu.

Tātad tie liekie 318 ir nomiruši aiz bailēm?

ValduhaDatums: Piektdiena, 18.Decembrī.2020, 10:16 | Komentāri # 900
Stāstnieks

Izgājis
Quote rukets ()
Arī par sapisto ekonomiku un tās rezultātā izpostītajām dzīvēm vajadzētu tad atbildību no kāda prasīt.

Sapista ekonomika ir neatkarīgi no valdības.
Pieņemsim, ka Latvijā viss paliek pa vecam. Daudz atrastos tūristu, kas vēlētos apmeklēt valsti, kurā visiem viss ir pie dirsas? Ja nu vienīgi Ķīnas vīrusa disidentu kongresu šeit varētu sarīkot. Bet šaubos, vai tas atrisinātu viesnīcnieku un krodzinieku problēmu.

Meklēšana:

Jaunākie foruma komentāri
Tēma Pāriet Datums, Laiks Аutors Sadaļa
Otrā front... 24.Novembrī.2024, 08:17 Valduha WW2
Lasīt
Karš Austr... 24.Novembrī.2024, 08:12 Valduha 1945 - līdz mūsdienām
Lasīt
Mūsdienu K... 22.Novembrī.2024, 22:27 sālītis Pļāpātuve
Lasīt
Te rakstām... 22.Novembrī.2024, 20:41 zed Pļāpātuve
Lasīt
Vermahta ž... 19.Novembrī.2024, 16:28 Valduha WW2