|
Ziedo vietnes attīstībai!
Pašdarināts degvīns
| |
sancho76 | Datums: Trešdiena, 30.Decembrī.2009, 15:44 | Komentāri # 1 |
Klaidonis
Komentāri: 3215
Balvu ielāde ...
| Pašdarinātā degvīna izgatavošanas tehnoloģijas Lai iegūtu labu degvīnu, brāgu sāka raudzēt vecā Mēnesī, bet destilēt jebkurā laikā, izņemot jaunu Mēnesi © Pašdarināts degvīna tipa dzēriens - kandža ir alhaholu saturošu šķidrumu pārtvaices produkts. Kandžas darināšana Krievijā īpaši izplatījās jau 15.-16gadsimtā.Nedaudz vēlāk krievu muižnieki šo māku ieveda ari Latvijā.Tomēr šķiet, ka vieni no pirmajiem latviešu valoda iespiestie šā procesa plašāki apraksti un destilēšanas aparātu attēli ievietoti 1904. gadā Vecmīlgravī dibinātās pretalhahola biedrības "Ziemeļblāzma" izdevumos. Pretalhahola biedrības "Ziemeļblāzma" 20.gasimta sākima izdotajā grāmatā "Dzidrais avots, Lasāmā grāmata atturības veicināšanai skolā un mājā" rakstīts: Caur rūgšanu tiek cukuru saturoši šķidrumi pārvērsti alhaholiskos.Šādai pārveidošanai tomēr ir zināmas robežas. Šķidrums var būt ļoti bagāts ar cukura vielām, rūgšana tomēr mitējas, jo alhahols iztaisa no visa šķidruma 16%, kaut arī būtu vēl ļoti daudz cukura jāraudzē. 16% alhahola ir diezgan, lai nonāvētu rauga sēnītes, kuras cukuru pārstrādā. No dienvidus vīnogām, kuras saldākas par mūsu vīnogām, dabū vīnu ar ļoti lielu alhahola daudzumu. Šis stiprais vīns pie tam ir ļoti salds, jo viņā ir ļoti daudz neizraudzēta cukura. Ja nu gribetu kādu šķidrumu dabūt stiprāku par 16% alhahola, tad vajag alhaholiskā šķidrumā ūdeni no alhahola šķirt. Šī šķiršana ir viegli iespējama, kaut gan šie arī nav viens no otra tā izšķirami kā pupas no zirņiem. Alhahols pie 78 grādiem siltuma pārvēršas garaiņos un aizlido projām. Ūdens tik pie 100 grādiem sāk vārīties. Ja vīns tiek stipri sakarsēts, karstums aizdzen alhaholu un kas pāri paliekas ir galvenā kārtā ūdens. Kad šo bēgli grib dabūt, tad vajag viņu noķert tad, kad viņš grib bēgt.
Zināšanas - ir vienīgais ko nevar mums atņemt !
Liekam bildes pareizi - https://youtu.be/qjtgPk-wOZQ Samazinām bildes - https://youtu.be/iPLdwb9EAeg
|
|
| | |
007 | Datums: Ceturtdiena, 18.Februārī.2010, 18:48 | Komentāri # 27 |
Balvu ielāde ...
| patreiz fuuzeltrauka nav,jaametina nerzeveika,gan sarunaasu..paardziis 2x,bus ok cik nav dzerts bez fuuzeltrauka dziitais,ne vainas,pat galva nesaap otraa dienaa,labaaks sanaak kaa veikala a vo te jau pervaks ,pirmie 200gr.tehniskaam vajadziibaam. pliit'na gaazes,vienri'ka
Komentāru rediģēja 007 - Ceturtdiena, 18.Februārī.2010, 19:08
|
|
| | | |
007 | Datums: Ceturtdiena, 18.Februārī.2010, 20:42 | Komentāri # 30 |
Balvu ielāde ...
| Quote (sancho76) 007, cik spirta grādi pervačokam bija? meeraamai raada liidz kaadi 82..tas nafig nogrima,tik pats galiņš palika aaraa taa,ka ap 90 vareet but driiz pimaa burka bus piepileejusi
|
|
| |
007 | Datums: Ceturtdiena, 18.Februārī.2010, 23:22 | Komentāri # 31 |
Balvu ielāde ...
| ..nus vot,i gara laika peec tecinot fuuzeļtrauku uzlodeeju
|
|
| |
Shumis | Datums: Otrdiena, 28.Jūnijā.2011, 11:53 | Komentāri # 32 |
Laipotājs
Komentāri: 36
Balvu ielāde ...
| Veči! Kādi fūzeļtrauki? Kādi zilie graudiņi, vairākkārtēja destilācija, pervačoka grādi, un padomjlaika receptes receptes? Tas viss ir vēsturē! Palasiet internetā par rektifikācijas kolonnām. Pats tādu sev uzlodēju! Ideja tāda, ka šajā kolonnā spirts destilējas vairākas reizes pie viena destilēšanas pasākuma. Ārā nāk 92 % spirts! Termometrs vajadzīgs tikai tāpēc, lai zinātu kad jāsāk tecināt, un kad jābeidz. Tiklīdz temperatūra sāk celties (uz beigām), un spirta saturs nokrītas uz apm 85 %, tā slēdzam nost. To visu atšķaidam ar destilētu ūdeni, izlaižam caur aktīvo ogli (lai garša maigāka) un manta exelenta! Brāgas recepte! Aizmirstam visu to čakaru ar iesaliem, graudiem, kartupeļiem, un maizes raugiem! Maizes raugs ir maizei! Tas nesaražos gana daudz spirta. Arī piegarša kandžai nebūs jauka. Tātad pērkam šim pasākumam speciāli paredzētu raugu, ar visiem vitamīniem un piedevām. 8 kg cukura, 21 litru ūdens, un pēc piecām dienām mums ir brāga ar apm. 18-20 % spirta saturu! Un tas ir apm 4l 92% spirta! Tātad apm. 18 pudeles degvīna 0,5l tilpumā! Ir nopērkamas arī dažādas piedevas - viskijs, džins, konjaks, un ko vien sirds vēlas!
Savu aparātu taisīju apm. pēc šādas shēmas! Tiešām iesaku!
Ja ir kādi jautājumi, vaicājiet! Uz veselību!
|
|
| |
007 | Datums: Svētdiena, 25.Decembrī.2011, 13:34 | Komentāri # 33 |
Balvu ielāde ...
| varbūt kādam noder,manuprāt ideja laba.
|
|
| | | |
007 | Datums: Svētdiena, 25.Decembrī.2011, 22:14 | Komentāri # 36 |
Balvu ielāde ...
| henrijs, ..nu skatoties pēc kā izskatās tā dzesētāja ārpuse....uhhh,vara oksīds..tad var iedomāties kāda ir iekšpuse,,,tas zaļais tīra inde.. taisi dzēsētāju truba-trubā,tad vismaz tās kakas var izbirstēt..
|
|
| | |
Tottenkopf | Datums: Ceturtdiena, 01.Augustā.2013, 21:43 | Komentāri # 38 |
Balvu ielāde ...
| Aigars, es ari gribēto pāarstēties, īpaši labs ir Otiņa un Ikara štengrie
|
|
| | |
Aigars | Datums: Piektdiena, 02.Augustā.2013, 14:31 | Komentāri # 40 |
Platīnmeistars
Komentāri: 1481
Balvu ielāde ...
| Quote (zed) Aigars, Jā, tas labs ārstēšanās veids! Jā, noteikti uzlējumi dažādi palīdzveselībai. Es te nesen tieši uzlēju, pēc mēneša varēšu sākt ārtniecību No kreisās: 3L burkās - Avenes, Mellenes, Ķirši, Jāņogas, Upenes 2L burkās - Ērkšķogas, Upeņu-Jāņogu asorti(upenes vairākumā). Saārstēšos, ka maz neliksies
Ja Tev kaut ko gribās - padomā kāpēc Tev tā līdz pat šim brīdim vēl nav. Un nomierinies ...
|
|
| | | | | | | | | | | |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Mūsdienu K... | ▼ | 26.Decembrī.2024, 21:44 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Karš Austr... | ▼ | 26.Decembrī.2024, 21:18 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 25.Decembrī.2024, 06:10 | Valduha | WW2 | Lasīt | ..Valdis.. | ▼ | 12.Decembrī.2024, 13:55 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Sīrija | ▼ | 10.Decembrī.2024, 14:45 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Patronu id... | ▼ | 10.Decembrī.2024, 12:57 | Valduha | WW2 | Lasīt | Vermahta ž... | ▼ | 25.Novembrī.2024, 14:04 | Valduha | WW2 | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 22.Novembrī.2024, 20:41 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | Rusij77 sv... | ▼ | 25.Oktobrī.2024, 09:26 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja: Bogdandmw
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|