Piektdiena, 27.Decembrī.2024, 05:25
Sveicināti Viesis | RSS
Sākums | Pašdarināts degvīns - Page 3 - Forums | Reģistrācija | Ieeja
[ Jauni komentāri · Meklēšana · RSS ]


   Ziedo vietnes attīstībai!
  • Lappuse 3 no 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Foruma moderators: otomars  
Pašdarināts degvīns
sancho76Datums: Trešdiena, 30.Decembrī.2009, 15:44 | Komentāri # 1
Klaidonis

Komentāri: 3215
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Balvu ielāde ...
Pašdarinātā degvīna izgatavošanas tehnoloģijas

Lai iegūtu labu degvīnu, brāgu sāka raudzēt vecā Mēnesī, bet destilēt jebkurā laikā, izņemot jaunu Mēnesi ©

Pašdarināts degvīna tipa dzēriens - kandža ir alhaholu saturošu šķidrumu pārtvaices produkts.
Kandžas darināšana Krievijā īpaši izplatījās jau 15.-16gadsimtā.Nedaudz vēlāk krievu muižnieki šo māku ieveda ari Latvijā.Tomēr šķiet, ka vieni no pirmajiem latviešu valoda iespiestie šā procesa plašāki apraksti un destilēšanas aparātu attēli ievietoti 1904. gadā Vecmīlgravī dibinātās pretalhahola biedrības "Ziemeļblāzma" izdevumos.
Pretalhahola biedrības "Ziemeļblāzma" 20.gasimta sākima izdotajā grāmatā "Dzidrais avots, Lasāmā grāmata atturības veicināšanai skolā un mājā" biggrin rakstīts:
Caur rūgšanu tiek cukuru saturoši šķidrumi pārvērsti alhaholiskos.Šādai pārveidošanai tomēr ir zināmas robežas. Šķidrums var būt ļoti bagāts ar cukura vielām, rūgšana tomēr mitējas, jo alhahols iztaisa no visa šķidruma 16%, kaut arī būtu vēl ļoti daudz cukura jāraudzē. 16% alhahola ir diezgan, lai nonāvētu rauga sēnītes, kuras cukuru pārstrādā. No dienvidus vīnogām, kuras saldākas par mūsu vīnogām, dabū vīnu ar ļoti lielu alhahola daudzumu. Šis stiprais vīns pie tam ir ļoti salds, jo viņā ir ļoti daudz neizraudzēta cukura. Ja nu gribetu kādu šķidrumu dabūt stiprāku par 16% alhahola, tad vajag alhaholiskā šķidrumā ūdeni no alhahola šķirt. Šī šķiršana ir viegli iespējama, kaut gan šie arī nav viens no otra tā izšķirami kā pupas no zirņiem. Alhahols pie 78 grādiem siltuma pārvēršas garaiņos un aizlido projām. Ūdens tik pie 100 grādiem sāk vārīties. Ja vīns tiek stipri sakarsēts, karstums aizdzen alhaholu un kas pāri paliekas ir galvenā kārtā ūdens. Kad šo bēgli grib dabūt, tad vajag viņu noķert tad, kad viņš grib bēgt.


Zināšanas - ir vienīgais ko nevar mums atņemt !

Liekam bildes pareizi - https://youtu.be/qjtgPk-wOZQ
Samazinām bildes - https://youtu.be/iPLdwb9EAeg
 
007Datums: Trešdiena, 14.Augustā.2013, 20:45 | Komentāri # 51
 
Balvu ielāde ...




Quote (Meilis)
Ja saki ka bumbieri saldi, tad cukuru vispār nevajag

...cukuru vajag obligāti,citādi iznākums ior pavisam niecīgs.
..tur var močīt standarta variantu 5kg cukurs,,abet ābolus,bumbierus cik sirds vēlas..
 
ValduhaDatums: Trešdiena, 14.Augustā.2013, 21:02 | Komentāri # 52
Stāstnieks

Komentāri: 12420
 Izgājis
Par aktivitāti Par labu aktivitāti Par izcilu aktivitāti Par superaktivitāti Kluba biedrs Kluba Goda biedrs Kluba valdes loceklis Vip persona Kluba Vadība Balvu ielāde ...
Quote (Aigars)
Tagad vsjo, jāciešas līdz būs gatavi, vairs nekādu degustāciju

Ņem līdzi uz salidojumu - nodegustēsim! Priekš laba cilvēka pat veselības nav žēl! :D

Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
 
  • Lappuse 3 no 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Meklēšana:

Jaunākie foruma komentāri
Tēma Pāriet Datums, Laiks Аutors Sadaļa
Mūsdienu K... 26.Decembrī.2024, 21:44 sālītis Pļāpātuve
Lasīt
Karš Austr... 26.Decembrī.2024, 21:18 Valduha 1945 - līdz mūsdienām
Lasīt
Otrā front... 25.Decembrī.2024, 06:10 Valduha WW2
Lasīt
..Valdis.. 12.Decembrī.2024, 13:55 Valduha Pļāpātuve
Lasīt
Sīrija 10.Decembrī.2024, 14:45 Valduha 1945 - līdz mūsdienām
Lasīt
Patronu id... 10.Decembrī.2024, 12:57 Valduha WW2
Lasīt
Vermahta ž... 25.Novembrī.2024, 14:04 Valduha WW2
Lasīt
Te rakstām... 22.Novembrī.2024, 20:41 zed Pļāpātuve
Lasīt
Āra galdiņ... 28.Oktobrī.2024, 15:30 Valduha Būve
Lasīt
Rusij77 sv... 25.Oktobrī.2024, 09:26 nēģis Pļāpātuve
Lasīt



Šodien forumu apmeklēja: Bogdandmw


eXTReMe Tracker

Copyright sancho76 © 2008-2024