|
Ziedo vietnes attīstībai!
Konkursi 2020.
| |
Valduha | Datums: Ceturtdiena, 17.Decembrī.2020, 09:42 | Komentāri # 176 |
Stāstnieks
Komentāri: 12294
Balvu ielāde ...
| Quote Meilis ( ) Angļu valodā pieejamā informācija mani ne pārāk pārliecināja, t.i. apm 80km/h jeb 50 jūdzes/h https://u.to/saOLGg Bet krievu lapās atradu šo https://u.to/hcWLGgTātad 55-64km/h. Tā ka pamats domāt , ka lūsis varētu būt tomēr fiksāks zvērulis par laci.
Bļin, mani fascinē šie precīzie mērījumi. Kā jau minēju, pat menta radaram ir pieļaujamā kļūda +/- 3 km/h, bet te ikkurāt 64 km/h. Tāpat gepardam - precīzi 112 km/h. Starp citu, arī lācim ir 64 km/h, tātad abi līdzīgi. Tā teikt, pavēro arī latviešu valodā pieejamo informāciju: https://lv.wikipedia.org/wiki/Br%C5%ABnais_l%C4%81cis#cite_note-11
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
|
|
| |
Meilis | Datums: Ceturtdiena, 17.Decembrī.2020, 12:08 | Komentāri # 177 |
Vieglas smiltis Tev draugs
Komentāri: 6565
Balvu ielāde ...
| Quote Valduha ( ) Bļin, mani fascinē šie precīzie mērījumi. Kā jau minēju, pat menta radaram ir pieļaujamā kļūda +/- 3 km/h, bet te ikkurāt 64 km/h. Tāpat gepardam - precīzi 112 km/h. Starp citu, arī lācim ir 64 km/h, tātad abi līdzīgi. Tāpēc jau saku, ka tas ir labs jautājums derību slēgšanai. Tas ka gepards uzskatāms par visātrāko skrējēju, tad pieļauju ka pētnieki ar radariem to varētu būt arī mērījuši. Ja to uzticētu Čakam Norrisam, tad noteikti būtu visi 115km/h Bet par lūšiem un lāčiem runājot un neņemot vērā to ''angļu'' mērījumu lūsim līdz 80km/h , bet salīdzinot ķermeņu formas, es negribētu ticēt, ka lācis var noskriet lūsi.
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
|
|
| | | | |
Valduha | Datums: Piektdiena, 18.Decembrī.2020, 09:34 | Komentāri # 181 |
Stāstnieks
Komentāri: 12294
Balvu ielāde ...
| Varu izstāstīt savas māmuļas piedzīvojumu un fiziskās spējas ekstrēmā situācijā. Tas bija 80.to gadu beigās, tātad viņai bija kādi 58 - 59 gadi. Es tajā laikā sarkanarmieša formā vēl bradāju Donas stepi. Mani vecvecāki (mātes vecāki), pēc atgriešanās no Sibīrijas tika izmitināti svešās mājās (apmēram 1 km no dzimtas mājām). Taisnākais ceļš bija pa dzelzceļu Madona - Lubāna, un vēl puskilometrs caur mežu. Tad nu mana māte gāja apciemot savus vecīšus. Ejot pa meža taku, viņa piefiksēja vienu egli ar domu, ka tajā viņa varētu uzrāpties, ja pēkšņi rastos ekstremāla situācija. Ejot atpakaļ jau tumsā, minētajā punktā, viņa pēkšņi izdzirdēja visapkārt mežacūku rukšķēšanu. Tas bijis mirklis, un viņa apjēgusi, ka atrodas, iepriekš noskatītās, eglītes galotnē.
Tev nebūs svešu tautu Dievus turēt augstāk par savējiem!
|
|
| |
Meilis | Datums: Piektdiena, 18.Decembrī.2020, 09:48 | Komentāri # 182 |
Vieglas smiltis Tev draugs
Komentāri: 6565
Balvu ielāde ...
| Quote Valduha ( ) pēkšņi izdzirdēja visapkārt mežacūku rukšķēšanu. Tas bijis mirklis, un viņa apjēgusi, ka atrodas, iepriekš noskatītās, eglītes galotnē. Vo, to es saprotu! Ir man pašam arī līdzīgi gadījies, ka mežacūka pēkšņi metas atpakaļ man virsū... pirmajā šokā es nepaspēju noreaģēt un uz ceļgala dabūju cūkas šņukura nospiedumu un pats biju uz lāpstiņām gar zemi. Pēc tam jau mācība bij rokā un kolīdz cūka cērtas atpakaļ, tā es eglītē gan... Vien vārdu sakot adrenalīna devu saņēmu maksimālu.
Ja vari - dari, ja nevari - nesāc!
|
|
| | | | | | | | | | |
Jaunākie foruma komentāri |
|
Tēma |
Pāriet |
Datums, Laiks |
Аutors |
Sadaļa |
| Karš Austr... | ▼ | 21.Novembrī.2024, 06:42 | Valduha | 1945 - līdz mūsdienām | Lasīt | Mūsdienu K... | ▼ | 20.Novembrī.2024, 23:48 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Vermahta ž... | ▼ | 19.Novembrī.2024, 16:28 | Valduha | WW2 | Lasīt | Te rakstām... | ▼ | 11.Novembrī.2024, 04:56 | Valduha | Pļāpātuve | Lasīt | Otrā front... | ▼ | 02.Novembrī.2024, 18:20 | Valduha | WW2 | Lasīt | Āra galdiņ... | ▼ | 28.Oktobrī.2024, 15:30 | Valduha | Būve | Lasīt | Rusij77 sv... | ▼ | 25.Oktobrī.2024, 09:26 | nēģis | Pļāpātuve | Lasīt | Laika apst... | ▼ | 30.Septembrī.2024, 11:32 | sālītis | Pļāpātuve | Lasīt | Sveicam Ze... | ▼ | 28.Septembrī.2024, 23:57 | zed | Pļāpātuve | Lasīt | Vācu karas... | ▼ | 14.Septembrī.2024, 09:35 | Valduha | WW2 | Lasīt | |
Šodien forumu apmeklēja: zed, Valduha, sālītis
Copyright sancho76 © 2008-2024
|
|
|